|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Bi zaračunale?
6.2.2012 18:06:31   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Tiste (Matere Terezijeuser posted image ), ki bi delale zastonj... a potem tudi od drugih pričakujete da vam zastonj naredijo?

Fajn bi bilo, če bi vse bilo zastanj.
Jaz bi bila radodajka le po zaporedju teh naključij, kot jih je ona imela. Drugače bi pa svoje znanje definitivno računala. Mogoče celo prej denar vzela, kot prave radodajke delajo user posted image
za ziher... hudi cajti so user posted image

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Bi zaračunale?
6.2.2012 18:09:37   
BellaB
zaracunaj. s 50% popustom. Pokonc si bla celo noc!

(odgovor članu katipi)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Bi zaračunale?
6.2.2012 18:11:20   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Tiste (Matere Terezijeuser posted image ), ki bi delale zastonj... a potem tudi od drugih pričakujete da vam zastonj naredijo?


Od brata že.....je namreč računalničar.....in mi še nobeno inštalacijo programa ter "čiščenje" računalnika ni zaračunal.....njegova žena je slavistka in mi lektoriranja, ko sem ga enkrat potrebovala, ni zaračunala.....

Od zidarja, ki stanuje na drugem koncu vasi, pa seveda ne pričakujem, da mi bo zastonj sezidal hišo......prav tako ne pričakujem od frizerke, da me bo zastonj pobarvala in postrigla.......

Ne vem zakaj je človek Marija Terezija, če bratu ali sestri (ali pa moževemu bratu, kar je itak isto) ne zaračuna storitve, ki ga opravi zanj.....a naj potem tudi materi zaračunam prevoz po taksi tarifi, ko jo peljem v štacuno ali k doktorju....?



(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   [Brisano sporočilo]
6.2.2012 18:16:21   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Bi zaračunale?
6.2.2012 19:25:42   
katipi
Hvala punce! user posted image Vidim, da so mnenja različna. Sem razmišljala, kaj naj, potem sem se pa odločila, da je -70% čisto dovolj poceni. Tudi pri nas velja, da si s prijatelji in sorodniki pomagamo in si izmenjujemo usluge, vendar je tokrat drugače. Še zlasti zato, ker punca očitno ni tako "suha", če ima dovolj za "nekaj zelenega", kot se sama izrazi. user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Bi zaračunale?
6.2.2012 19:33:14   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: katipi

Hvala punce! user posted image Vidim, da so mnenja različna. Sem razmišljala, kaj naj, potem sem se pa odločila, da je -70% čisto dovolj poceni. Tudi pri nas velja, da si s prijatelji in sorodniki pomagamo in si izmenjujemo usluge, vendar je tokrat drugače. Še zlasti zato, ker punca očitno ni tako "suha", če ima dovolj za "nekaj zelenega", kot se sama izrazi. user posted image


V tem primeru jo pač pokliči in povej, da si ji lektorirala diplomsko in ji kot"#sister in law" nudiš popust, pa je user posted image

(odgovor članu katipi)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Bi zaračunale?
6.2.2012 23:43:50   
Vijoličarka
Če se dobro z dobrim vrača, je zelo lepo. Komur se v življenju to uravnoteži, je srečen človek. A žal so nekateri še srečnejši, ker znajo dobro samo terjati, ne pa tudi dajati in drugi nesrečnejši, ker dobro samo dajejo in jih imajo vsi za samoumevne.

V tvojem primeru, bi rekla, da si zamočila že na začetku. Ker se nisi takoj dogovorila za ceno.

Glede na to, da brat tvojega user posted image , ko te je prosil za uslugo, sploh ni omenil nobenega plačila, npr. 'boš dala popust' ali kaj podobnega, je možno sklepati, da je pričakoval, da boš to naredila zastonj, ker gre za njegovo punco.

Možno je, da je ta punca ena izmed zgoraj omenjenih srečnežev, da ne gre za pomanjkanje denarja, ampak za navajenost, da najde ljudi, ki ji delajo usluge, da si lahko potem privošči kakšno cunjico več.

Možno je, da je punca čisto v redu in da bo sama vprašala, koliko je dolžna, možno je, da se ti bo oddolžila drugače.

Kolikor imam jaz izkušenj v življenju, največ problemov izhaja ravno iz tega, da se ljudje ne zmenijo na začetku, ampak kar nekako pričakujejo, da drug drugemu beremo misli in pričakovanja ali pa jim je najprej nerodno in potem so slabe volje, ker 'zlobneži' sami ne vidijo, 'kako je treba' ali pa se dogovori popravljajo za nazaj.

Sicer nisi dolžna zastonj lektorirati vsem puncam tega živahnega brata, vendar bi sama ta dogodek vzela raje kot lekcijo, za drugič. Ker zdaj bo malo trapasto, da omeniš plačilo in zna biti tudi cela štala, ki najbrž tega denarja ni vredna. Lahko pa da je punca v redu, morda bo nekoč celo tvoja svakinja in celo dobra prijateljica. Tako pa sploh ne bo nič narobe.

_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Bi zaračunale?
7.2.2012 12:49:01   
Klemy82
Mene je pa izučilo in ne naredim nič več nobenemu zastonj. In sicer je bila merica polna, ko me je klicala bivša cimra, če ji lahko nujno pa dobesedno čez noč naredim izvleček v angleščini, ker je punca, ki bi ji naj to drugače naredila, zbolela. In itak da sem ji, bila celo noč pokonci, delala kot zmešana, ker je bilo res specifično strokovno besedišče, da ja ne bom kaj narobe prevedla......itd... no, ni mi rekla niti hvala. Sem šla na njen zagovor in na koncu malo prelistala to diplomsko... sem se samo ustavila na rubriki Zahvale... je omenila čisto vse po spisku, razen mene in pa enega fanta, ki ji je zastonj naredil celo grafično podobo diplomske, ki je bila zelo zahtevna, veliko skeniranja in obdelave nekih tehničnih skic in podatkov... za kar bi plačala mastne denarje, če bi ji kdo uradno delal, anede... Nisem komentirala nič. me je pa prizadelo, ja, ker sva si bili res blizu. Sem poleti zastonj inštruirala enega mulca od žlahte, da je naredil popravca... veliko ur je bilo tega učenja in bi kar lepo zaslužila, če bi se šli uradne tarifeuser posted image ...no, tudi od njega nisem dobila niti hvala lepa, so bili pa vsaj starši njegovi toliko, da so naju z mojim povabili na večerjo. user posted image Saj ne vem, morda sem pa staromodna pa se danes besede hvala ne uporablja več?

_____________________________

Jst.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Bi zaračunale?
7.2.2012 13:04:01   
Raho
ne, ne bi zaračunala, ker je vseeno svakova punca

Naloge sem lektorirala za hvala lepa tudi skoraj popolnim tujcem (pravzaprav niso bili niti toliko, da bi na koncu vprašali, če so mogoče kaj dolžni), zakaj potem ne bi nekomu, ki mi bo morda nekoč v familiji.

Zaronja - odgovor na tvoje vprašanje: Ne, ne pričakujem.

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Bi zaračunale?
7.2.2012 21:25:03   
nananaja
Meni je sicer diplomo prebrala bratova partnerka zastonj, a je v njej našla ene tri napake. Sem pač imela mentorja, ki mu je slovenski pravopis zelo blizu četudi je matematik, je napake sproti popravljal in to je ona vedela. Je pa poklicna prevajalka, ni lektorica, malo pred tem sem ji pomagala pri strokovnem prevodu, za katerega je dobila povišano plačilo zaradi zadovoljstva stranke, ki je precej časa že iskala dober prevod :) Vkolikor pa bi rabila lektoriranje besedila, ki bi bilo direktno izpod mojega peresa, bi čutila dolžnost ali vrnit uslugo ali plačati.

Sicer me je pa izučilo, da moram za svoja intelektualna dela zahtevati plačilo. Ob gimnaziji sem hodila k upokojeni strokovni učiteljici klekljanja, ki mi je želela v glavo vbiti, da moram svoje delo znat prodat. A je sprva nisem želela verjeti in sem svojim kolegicam klekljaricam večkrat po naročilu kaj narisala. Dokler nisem doživela hladnega tuša, ko sem v roke na prireditvi slovenskega združenja klekljaric (organizacija 'našega' društva) dobila kartončka, kjer je poleg čipke, ki sem jo oblikovala po naročilu, pisalo, da jo je oblikoval nekdo drug. Ko sem od taistih lani dobila ponovno naročilo, sem si vnaprej zagotovila plačilo.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Bi zaračunale?
7.2.2012 22:23:41   
takotako
Ne bi zaračunala. Če bi bilo obratno pa ne bi pričakovala da mi kdo zastojn naredi. In zaradi tega, dostikrat nasrkam. Hmmm še v službi sem velkokrat zastojn naredila... user posted image .

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Bi zaračunale?
8.2.2012 14:26:19   
Pia73
Jaz ne bi zaračinala. Če bi imela to namen storiti, bi povedala preden bi vzela delo.

_____________________________

Ja, ja,...

(odgovor članu katipi)
Neposredna povezava do sporočila: 37
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?