Tutan -> RE: Bi zaračunale? (6.2.2012 17:14:35)
|
IZVIRNO SPOROČILO: katipi Poklicno se ukvarjam (tudi) z lektoriranjem. Brat od mojega [sm=love.gif] me je včeraj zvečer prosil, naj njegovi punci, s katero sta skupaj 4 mesece, do danes lektoriram diplomsko nalogo. Seveda sem ji ponoči popravila nalogo, ki je bila prepolna napak, vendar se zaplete pri plačilu. Vidimo se precej poredko, niti ne vem, kako dolgo bosta skupaj, saj fant precej pogosto menja punce, zato se mi ne zdi "fer", da bi ji nalogo popravila zastonj. Sem ji pa pripravljena dati 70% popusta. Zaračunati ali ne?[sm=zmeden.gif] Bi ji zaračunala, ja in 70% popusta je čisto lepo 'družinsko darilo'. In če se gremo po sistemu, da družini in sorodnikom vse prevode in lektoriranja ponudiš zastonj - lahko zastonj delaš do konca življenja (v smislu, sej to pa on/ona res na hitro naredi in ne bo nič kasiral/a). Lektorirat (ali pa prevajat) jaz nikoli ne bi dala zastonj, ker to pa je res ena taka zadeva, da nekomu vzame dosti časa, mora bit OK narejena in na kraj pameti mi ne bi prišlo, da bi moglo bit to zastonj. Ne vem sicer, kako se sedaj gibljejo cene, jaz sem dala pri diplomi lektorju (prijatelju) menda nekaj € preko 80 (je bilo pa tudi poznanstvo in nekaj popusta), tako da če ji kasiraš 50€, je lahko vesela in se ti resnično zahvali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ... Pa glej na to, da je to tvoja služba - ena prodajalka v trgovini tudi ne more kar veselo delit živila sorodnikom, nekdo, ki dela v tovarni, tudi ne more nest vsem sorodnikom domov tiste izdelke, nek bančnik pa tudi ne more kar uredit, da bodo imeli vsi sorodniki/družina zastonj bančne račune.
|
|
|
|