sunnycloudy
|
OJla! Punce, a katera pozna, če se v kakšnem privatnem ali pa tudi v državnem vrtcu kje ukvarjajo z zgodnjem učenjem otrok, npr. učenje matematike, govora....) ampak mislim s kakšnimi kakovostnimi igračami, ki imajo nek smisel in spodbujajo razvoj, ki je za otroka zelo pomemben, ne mislim forsiranja ampak učenje skozi igro.sama sem tik pred vpisom mlajšega otročka v vrtec, pa sem tako razočarana nad ogledom tistega kamor smo ga želei vpisati, obup:((( meni se prav smilijo otročki amapak kaj čmo, mamice moramo v službo:( zato sem še toliko bolj pozorna na to , kar počnejo v vrtcih, da kvalitetno preživljajo čas, saj prenekatreri starši tudi plačujemo. Imam namreč znance (bratranec se je z družino preselil na Dunaj in se veliko pogovarjamo in tako je med drugim tema nanesla tudi na vrtce, ki so Avstriji zastavljeni čisto drugače kot pri nas, druga filozofija, drug odnos do otrok, je res da je vse to povezano z odmerjenimi finančnimi sredstvi, ki jih imajo vrtci na razpolago, in da se javno ve,da vrtci nimajo denarja za nakup dobrih kvalitetnih igrač(da marsikje v vrtcih obstaja fond, kamor starši vplačujeo denar, da lahko vrtci potem kaj kupijo....ali pa dobrodelne akcije....) No kar sem hotela vprašati je to, a sem jaz edina ki si stem belim glavo( navsezadnje so otroci naše največjje bogastvo in če že delam in služin državi menim da je edino pravilno da tudi država poskrbi za ustrezne vrtce in za dobrobit naših otrok.!! vem, da mogoče malce pretiravam in da povsod ni tako (hvalabogu) me resnično skrbi kaj bo to kar se dogaja zdaj v vrtcih doprineslo našim otrokom ( v tem našem vrtcu ni nčiobene kreaTIVNOSTI, za punčke imajlo na volj par tistih baby bjorn kot da se morajo punčke igrati zgolj s tisitmi punčkami, nimajo lego kock, skratka popolno razočaranje. Vem da so velike skupine in da vzgojiteljice nimajo potrpljenja sediti sa tamalimi in voditi neko usmerjeno igro, k nekemu ciljnu, ampak samo "trapajo" in potem so prepoteni, potem pa zračijo se prehladijo in bolniška je spet tu:(( meni se včasih kar smili ko bo moral iti, mogoče pride v poštev privatno varstvo, samo tam oa tudi samo da se služi, res manjka dobrih vrtcev, to je popotnica otroka za kasnejši razvoj, saj že vsi psihologi javno govorijo, povsod se piše da je razvoj otroka do šestega leta izjemno pomemben!!!!!! VEM, nočem kritizirati kar vsevprek nisem taka, vem da nimam vse prav in to tudi ni moj namen, mogoče sem si morala samo malo olajšati dušo ker me to čaka..... vem, da je sicer otrok delo staršev in da ne prelagam odgovornost na vrtce, ampak ne morem vsega razvoja stisniti v tiste par ur kar imam od otroka, ko pride domov iz vrtca še, se malo pocrklja in že zaspj, kako naj ga potem še karkoli kaj učim. Punce vesela bom vašših komentarjev, kako ste se ve spoprijele s tem in kako je to v praksi??? ja, res sem morala se malo sprostiti tako težko sem se naučila za moja zakladka da jih kar nočem spustiit nekam kjer že apiori vemo, da ni v redu. lp
|