|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bivši in sedanji partner
15.1.2012 14:26:58   
malamuhica
Živjo!
Malo se moram olajšati...
Z bivšim sva bila skupaj deset let, od najstniških let, skupaj sva doživela ogromno, po šestih letih se nama je rodil otrok. Kmalu zatem je šlo vse še samo navzdol. Kar se najinega splošnega odnosa tiče, spoštovanja, predvsem pa čustev. Že pred nosečnostjo me je precej varal, pa sem si zatiskala oči, po rojstvu otroka pa sem bila prepričana, da se je to nehalo. No, ko sva šla narazen, sem ugotovila, da temu ni bilo tako. Pa to niti ni tako pomembno, bolj je to, da sva spoznala, da nisva za skupaj in tako se je on odselil. Sicer pa kakšnih groznih težav v smislu zlorab ali alkoholizma ni bilo. Kmalu zatem sem spoznala čudovitega moškega, s katerim sem še danes. Zdaj pa problem... Že nekaj mesecev se kar nekako ne morem sprijazniti s tem, da nisem uspela obdržati družine skupaj in da bo moj otrok odraščal brez očeta. Saj ne, da se ne vidita, ampak to ni to. In se sprašujem, če bi se morala bolj potruditi že zaradi otroka. Pa bivšega ne pogrešam, mislim pa nanj iz neke navade. Kako se naj sprijaznim z nastalo situacijo? Mogoče potrebujem samo čas...
Ne pričakujem ravno kakšnega konkretnega nasveta, lahko pa mogoče komentar....
Hvala in lep pozdrav
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bivši in sedanji partner
15.1.2012 14:42:32   
pebs
user posted image Jest bi bla na tvojem mestu vesela, da si našla partnerja, s katerim se dobr razumeš, pa če se še s tvojim otrokom dobr šteka, pol ne vidim smisla, zakaj se žreš. Kaj več bi se pa mogla potrudit z bivšim partnerjem, ki te vara? Pomoje si ga še predolg gledala. Ja, sej vsi bi radi mel popolno družino, pa včasih tko pač ne gre.

(odgovor članu malamuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.1.2012 15:00:25   
LuLu
Po moje odgovor tiči v tem ali si bila prej srečna ali si zdaj? Srečna mama je tisto tapravo za otroka. Za vsako ceno biti s očetom otroka, samo zaradi otroka, pa je napaka. Je slabše za otroka oz. za celo družino.

(odgovor članu pebs)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.1.2012 16:34:19   
diana 28
Za kakšno ceno pa bi morala obdržati družino skupaj....Tako, da bi si naprej zatiskala oči in trpela. Bodi raje srečna, da si spoznala osebo, ki te osrečuje...tudi otrok bo srečnejši v takih pogojih. Ne si beliti glave po nepotrebnem.. Saj te po eni strani razumem vendar vsaj po mojem mnenju je boje tako, kot da bi izbrala in vztrajala v prejšnji zvezi. Otrok čuti ali se imata starša rada ali ne in ko živiš med staršema, ki se ne razumeta in ne ljubita trpiš bolj kot, če sta narazen..Zato raje uživaj v tem kar imaš...

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.1.2012 16:52:15   
november2010
Te razumem, jaz sem se spopadala z istimi občutki krivide, sicer sva imela midva mlo drugačno zgodbo, ampak vseeno.
Življenje pač ne gre vedno tako kot smo si zamislili, marsikaj vmes pride in najbolje kar lahko naredimo je to, da iz danes situacije naredimo najboljše. Kar je bilo je bilo, s partnerjem sta ugotovila, da zveza ne gre - in verjemi, da sta naredila najbolje zase in za otroka, ko sta se odločila za razhod. Najslabša možna varianta bi bila da bi nekaj na silo ostala skupaj in mučila sebe in otroka. Zato te občutke čimprej odpravi. Najbolje kar lahko narediš je to, da z bivšim partnerjem ohraniš en korekten odnos ter si otroku in si z otrokom odprta glede te teme in se znjim pogovarjaš...
Verjemi, se obrestuje. Občutke krivde pa prosim čimprej odpravi, ker so neutemeljeni pa še otežuješ si življenje.

www.petjenaporoki.si

FB http://www.facebook.com/porocnaglasba

(odgovor članu diana 28)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.1.2012 18:01:47   
Najaa
Jaz mislim, da če starša nista srečna, tudi otrok ne more biti, zato je mišljenje, da bi se morala potrudit zaradi otroka, bolj slaba tolažba. Vesela bodi, da si našla nekoga, s katerim si srečna in verjetno je tudi tvojega otroka sprejel. To je veliko vredno. 

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.1.2012 19:00:11   
Colt
IZVIRNO SPOROČILO: malamuhica
. Že pred nosečnostjo me je precej varal, pa sem si zatiskala oči....  Pa to niti ni tako pomembno...

Meni se pa to vseeno zdi kr precej pomembno. Sicer pa...svetujem da ''gradiš'' na prihodnosti in ne preteklosti. Škoda energije.

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!

Neposredna povezava do sporočila: 7
17.1.2012 8:16:43   
Poka
Življenje ni pravljica... Vedno sem bila mnenja, da ni v redu ostat kar s prvim partnerjem, ki ga spoznaš. Ne samo, da se mora vsak še znmoret in odrastit po svoje, tudi to je obdobje odraščanja ko se vsak razvije po svoje. Na začetku npr. ti je kot najstniku pomembno nekaj drugega kot pa kasneje.

Ko grem v trgovino, tudi ne kupim ta prve cunje, ki jo vidim, ampak jih nekaj sprobam, a ne in potem sem zelo zadovoljna- user posted image

Hudič je samo, ko to prepozno spoznaš in imaš že otroka... Kdo pravi, da se npr. mi ostali ne bomo zmotili?

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.1.2012 15:27:50   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: malamuhica
...sva bila skupaj deset let, od najstniških let, skupaj sva doživela ogromno, po šestih letih se nama je rodil otrok..... Že pred nosečnostjo me je precej varal,.... da sva spoznala, da nisva za skupaj in tako se je on odselil. ..... nekako ne morem sprijazniti s tem, da nisem uspela obdržati družine skupaj in da bo moj otrok odraščal brez očeta. ... Pa bivšega ne pogrešam, mislim pa nanj iz neke navade. ....

Varanje pri moškem ni enako kot varanje pri ženski. Namreč moški ki vara (pa ne da je to odobravanja vredno - gre le za razumevanje) išče način kako ostati z ženo. Popolnoma napačen način ampak tako moški iščejo rešitev težave.

Torej moški med varanjem še vedno ostaja v odnosu z ženo in je odnos še možno rešiti, popraviti,.... v kolikor sta oba partnerja za to. Niso pa vsi moški tega zmožni (reševanja težave na drugačen način), niti niso vse ženske zmožne prenesti prevare.

Medtem ko ženska, ki vara, je dejansko že prej odšla iz odnosa. Namreč ženska prvo povezuje čustva nato spolnost. Zato je ženska pri varanju s čustvi že pri drugemu (s tem pa tudi z odnosom), medtem ko pa moški prvo povezuje spolnost nato čustva.

Bivši ima v tvojem življenju (in ti v njegovem) velik delež, zato ni presenetljivo da misliš nanj. Mislim, da ga pogrešaš saj ravno navada je tista zaradi katere nastane praznina in s tem pogrešanje.

Vsaka ločitev je izguba. Skupaj sta "doživela ogromno", in oba (kot vsi) sta vstopila v zvezo z upanjem na najboljše. Izteklo se je kot se je. Zlorabljajoč odnos (prevare,...) kakršen je bil, pa tudi ni dober vzgled za otroke.

Prepričan pa sem, da si za ohranitev zveze naredila kolikor si zmogla in tudi kolkor se ti je zdelo še normalno.

Neposredna povezava do sporočila: 9
21.1.2012 20:02:23   
malamuhica
Hvala vsem za vaša mnenja!
Novo vezo sem (nenačrtovano) začela zelo hitro po razpadu stare, in ker sem se zaljubila in je "dogajalo", nisem uspela premleti konca bivše veze, predvsem pa si nisem dala časa, da bi prebolela. Mislila sem, da mi je vseeno. Zdaj pa me vse to lovi. Ni pošteno do novega partnerja, saj sem večino časa z mislimi drugje in se ne morem popolnoma posvetiti njemu oz. nama. In strah me je ponovnega neuspeha, sploh zato, ker si želiva skupnega otroka. Ne bi prenesla ponovitve.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.3.2012 0:00:41   
slutnja
otroci so srecni ce so srecni starsi... skupaj ali ne.. prej se otrok navadi da starsa pac nista skupaj kot pa se starsa skup naucita zivet... da ne govorimo o custvih.. ce pa si srecna s tem partnetrjem pa bivsega odmisli, da sedanjega ne zmoti..(nisem brala vseh komentarjev...)

moja mala punči,je nekaj najlepsega v mojem zivljenju, poleg moza...

Neposredna povezava do sporočila: 11
19.3.2012 22:26:13   
hann
Jaz sem tudi že več kot dve leti z novim partnerjem in imam sina starega 7 let, pa je najbolj srečen otrok na tem svetu. Živimo skupaj in je tamal mojemu partnerju skos za ritjo. Lepo sta se sprejela oba in sploh si ne predstavljam kaj bi bilo, če bi z zdejšnim partnerjem šla narazen. Moj sin bi hudo trpel, tako da jaz bi lepo gradila na tem odnosu in da se onadva med sabo dobro razumeta.

(odgovor članu slutnja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.3.2012 22:54:00   
Mimona29
Tvoj otrocek potrebuje srecno mamico ...

(odgovor članu hann)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.4.2012 12:29:27   
*Aura
...jaz se pa bojim, da primerjaš oba in si ugotovila, da si bila v prejšnjega zaljubljena dosti bolj kot v sedanjega (če sploh si) in da nekje globoko v tebi si še vedno...čeprav sama ne razumeš in odklanjaš....če ne pa nimajo smisla ta tvoja vprašanja....
Ne otežuj si življenja...ker itak ni enostavno! Uživaj s sedanjim in otrokom in to je to.
Pogreta juha.....

(odgovor članu Mimona29)
Neposredna povezava do sporočila: 14
17.4.2012 22:08:15   
malamuhica
Hm... Kar se same zaljubljenosti tiče... Ne morem primerjati brezskrbne zaljubljenosti pri šestnajstih ali pa zdaj, deset let kasneje. V nekaterih stvareh ju primerjam, priznam, ampak ne namerno. Pri sebi vem, da je prav, da se je tako izšlo, a me včasih vseeno stisne... Saj bo, čas celi vse rane. Drugače se pa novi partner in moj otrok super razumeta.
Hvala vsem, se počutim dosti bolje, ko preberem vaša mnenja.

(odgovor članu *Aura)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Barva vozička za fante
donat

Ali je primerna RDEČA barva vozička za fantke??

da (81%)

ne (8%)

mogoče (10%)

Število vseh glasov: 153

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!