|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mamica ne more spati
5.1.2012 13:07:49   
zirafica
Ker je tukajle veliko mamic, bom še semle napisala. 

Imam 4,5 mesečno hčerko, ki mi je v veliko veselje. Ponoči spi enkrat bolje (prebudi se enkrat na noč), potem pride obdobje, ko se zbuja dvakrat na noč. Problem pa je v tem, da jaz ne morem spati. Že kaka dva meseca se borim z nespečnostjo. Zelo težko zaspim (včasih traja tudi 3 ure), ali težko zaspim po tem ko hranim hčerko, potem se veliko prebujam, vse slišim ... Bilo je obdobje, ko sploh nisem ponoči nič spala, zdaj si malo pomagam s kakimi zeliščnimi pripravki in spim kakih 5 ur, pa še to ne v kosu. Vem, da vas je veliko takih, ki ne spite zaradi svojih dojenčkov, ampak jaz bi se raje zbujala zaradi hčerke, kot pa da sama ne morem spati. Brala sem, da imajo nekatere ženske zaradi poporodne depresije težave s spanjem, ampak jaz nisem depresivna, sicer sem imela krajše obdobje malo krize (prilagajanje, osamljenost, sprememba ...), pa vendar mi je sedaj z dojenčico zelo lepo, pa še bolj bi mi bilo, če bi bila naspana.
Me prav čudi,kako lahko telo zdrži pri toliko malo spanja. Včasih me kar zgrabi, da bi letela k zdravnici po uspavalne tablete, pa vem da to ni najboljša rešitev, ampak ne vem več, kako si naj pomagam, ker sedaj je ves ta problem že v moji glavi.
Skratka prosim vas, če je imela katera mamica podobne težave, naj napiše kako se je borila s tem.

Hvala in LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mamica ne more spati
5.1.2012 20:50:36   
m_o_i
sicer ni imelo veze z dojenckom, ampak zarad drugih razlogov pred leti nisem spala NITI MINUTE en cel teden

dejstvo je, da nenaspan ne funkcioniras normalno(pocasnejsa motorika, razmisljanje...) in je pravzaprav zelo nevarno(ne samo zaradi moznosti take ali drugacne nesrece), ce ne spis.
meni je psihiater takrat lepo razlozil, zakaj je nevarno nespanje, ampak se zal ne spomnim vec vsega; vem samo to, da sem brez pomisleka vzela recept za uspavalne tablete.
je pa res in bos opozorjena(ce jih gres iskat), da se jih lahko hitro navadis in da jih jemlji po pameti.

pies: ce ne bos pomagala sebi, tudi otrok ne bo mel kaj prida od tebe user posted image

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu zirafica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: mamica ne more spati
6.1.2012 7:59:20   
zirafica
Hvala ti za odgovor! Malo pomaga že, če veš, da nisi edina, ki kaj takega prestaja. Tudi sama sem mnenja, da otrok nima kaj veliko od mene, če se cela povožena. Pa se trudim- vso energijo, ki jo imam jo posvetim njej.
Pa če ni preveč osebno- kako si ti jemala uspavala, da se jih nisi navadila in kako dolgo. Moja zdravnica ne dela, tako da moram počakat do ponedeljka.

Še enkrat hvala!

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: mamica ne more spati
6.1.2012 8:08:10   
Star_a
m_o_i  dvomim,da niti 1 minute nisi spala cel teden-takšno pretiravanje pa res ni treba.
dejstvo je da se pač posebno matere ,ki smo dobile svoje otroke podzavestno zbujamo( ali pač ne moremo spati)ob vsakem šumu ipd. ker mislimo da se z otrokom kaj dogaja. Se bo že uštimalo čez čas. Jaz ne bi priporočala nobenih uspavalnih tablet!!

Z moi dejstvom se več kot polovico ne strinjam,ker sem sama spala samo po 2 urici na dan in sem čist normalno funkcionirala,res pa je da jaz nisem človek,ki bi bil večinoma doma. Že zdaj če sem doma ratam tečna,se mi začne spat.... Jaz sem bila z otrokom po cele dneve zunaj

< Sporočilo je popravil Star_a -- 6.1.2012 8:11:58 >

(odgovor članu zirafica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: mamica ne more spati
6.1.2012 8:16:23   
m_o_i
draga Star_a - ce sem lagala, sem lagala sama sebi, se ti ne zdi?!

tudi jaz sem v kategoriji "posebno matere, ki smo dobile svoje otroke" in tudi jaz sem se zbujala ob vsakem sumu. in zato nisem sla po uspavalne tablete(katerih ne dobis kar tako, verjemi mi)

tako kot jaz tebi ne verjamem, da po dveh urah spanca funkcioniras popolnoma normalno, tako pac ti meni ne verjames, da nisem spala cel teden.
in svet se se vedno vrti dalje...

zirafica, ti pa le pojdi do osebne zdravnice; ti bo svetovala kako dalje. in srecno user posted image

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Star_a)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: mamica ne more spati
6.1.2012 8:31:51   
zirafica
m_o_i jaz ti verjamem, da nisi spala niti minute, ker se je meni že tudi zgodilo, sicer dva dni zaporedoma. To nespanje ni povezano z dojenčkovim prebujanjem, njegovimi šumi (čeprav te tudi to zbuja), mogoče ima pa pri meni kak psihičen izvor, čeprav sama tega ne znam ugotoviti. In zato ne vem koliko mesecev naj še čakam, da se to spanje uredi, ker čakam že dva meseca in to vpliva na moje življenje. In vsak dan je težje, ne lažje.

Star_a jaz te občudujem, da funkcioniraš po dveh urah spanja na noč. Jaz sem danes spala vse skupaj ene 3,5 pa sem čisto out. Verjemi mi, da so uspavala zadnje, kar si želim, ker vem da lahko vodijo še v globlje težave, ampak mislim, da če bi jih vzela ene dvakrat na teden, da se takrat pošteno naspim, mislim da ne more biti kaj hudo narobe.

LP

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: mamica ne more spati
6.1.2012 8:33:00   
manna
No, tudi mene čudi kako telo zdrži s tako malo spanja..ampak jaz ne spim zaradi sinkota.
Ima pa moja sestra podobno težavo, čeprav nima dojenčka. Pri njej so krivi živci, stres,...pa nima nobenih nekih "vidnih" težav da bi človek rekel da je v stresu. Samo taka oseba je, da se tako odziva..

Si poskusila s kakšnim čajem, toplo kopeljo, masažo, sprehodom pred spanjem? Imej obred pred spanjem. Lahko pa probaš tudi s kakšnimi zeliščnimi tabletami ali dodatkom vitamina B - ta baje ugodno vpliva na živčevje, oz. njegovo pomanjkanje povezujejo z nespečnostjo.

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: mamica ne more spati
6.1.2012 8:45:50   
zirafica
Jaz ne bi bila toliko v skrbeh, če bi se prebujala zardi hčerke in zaspala nazaj. Danes je spala 4 ure potem sem jo nahranila in potem še 5 ur. Jaz pa sem spal v prvem kosu ene 3 urce, potem pa ko je ona lepo spala naprej, jaz nisem mogla. Problem je v tem, da se težko uspavam, težko zaspim nazaj, ko jo hranim, veliko se prebujam-imam nekvaliteten spanec, ki ga prva 2 meseca po hčerkinem rojstvu nisem imela, vedno sem koma zaspala nazaj. Nekaj je drugače, pa ne vem kaj. Tudi če se čez dan kdaj uležem skupaj z mojo pupiko, spanca ni in ni, jaz pa zmatrana ko user posted image .

manna tudi jaz sem bolj tak tip kot tvoja sestra. Vem, da se mal preveč obremenjujem, pa do sedaj še nisem imela takih težav. Sem pa že poskusila par želiščnih pripravkov, pa zračenje sobe, pa med pred spanjem, ...Pomaga kratek čas, potem pa spetuser posted image

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: mamica ne more spati
6.1.2012 9:15:57   
zirafica
Aja, manna pa B vitamin tudi jemljem. Odkar slabo spim, nasploh jem več vitaminčkov- tako za preventivo. Kako pa si pomaga tvoja sestra, ko slabo spi- če nisem preveč radovedna.

(odgovor članu zirafica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...




Ali ste poročeni?
Ela123

Ali ste poročeni? Če ste, koliko časa?

Da (47%)

Ne (53%)


Število vseh glasov: 361

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!