zirafica -> mamica ne more spati (5.1.2012 13:07:49)
|
Ker je tukajle veliko mamic, bom še semle napisala. Imam 4,5 mesečno hčerko, ki mi je v veliko veselje. Ponoči spi enkrat bolje (prebudi se enkrat na noč), potem pride obdobje, ko se zbuja dvakrat na noč. Problem pa je v tem, da jaz ne morem spati. Že kaka dva meseca se borim z nespečnostjo. Zelo težko zaspim (včasih traja tudi 3 ure), ali težko zaspim po tem ko hranim hčerko, potem se veliko prebujam, vse slišim ... Bilo je obdobje, ko sploh nisem ponoči nič spala, zdaj si malo pomagam s kakimi zeliščnimi pripravki in spim kakih 5 ur, pa še to ne v kosu. Vem, da vas je veliko takih, ki ne spite zaradi svojih dojenčkov, ampak jaz bi se raje zbujala zaradi hčerke, kot pa da sama ne morem spati. Brala sem, da imajo nekatere ženske zaradi poporodne depresije težave s spanjem, ampak jaz nisem depresivna, sicer sem imela krajše obdobje malo krize (prilagajanje, osamljenost, sprememba ...), pa vendar mi je sedaj z dojenčico zelo lepo, pa še bolj bi mi bilo, če bi bila naspana. Me prav čudi,kako lahko telo zdrži pri toliko malo spanja. Včasih me kar zgrabi, da bi letela k zdravnici po uspavalne tablete, pa vem da to ni najboljša rešitev, ampak ne vem več, kako si naj pomagam, ker sedaj je ves ta problem že v moji glavi. Skratka prosim vas, če je imela katera mamica podobne težave, naj napiše kako se je borila s tem. Hvala in LP
|
|
|
|