|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako nehati dojiti?
5.1.2012 10:24:31   
radika
Zdravo.

Moja 15 mesečna pupika se še doji. Ponoči noče drugače zaspati drugače, kot da ima bradavico v ustih. Dude ponoči sploh noče. Zbuja se pogosto, tako da je zame to velik napor.  Pred kratkim pa me je še ugriznila, tako, da imam pod bradavico rano, ki me boli. Rada bi jo nehala dojiti. Večkrat sem že poskusila, pa se je ful drla. Tudi mož jo je prevzel ponoči, pa ni šlo. Je bil tak halo. Prosim za kakšen preizkušen recept, če obstaja, kako nehatii dojiti brez prevelikega joka. Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako nehati dojiti?
5.1.2012 10:46:48   
Star_a
Glej jok BO. pač ji ne daj, jo pocrkljaj drugače,se bo drla večer-dva,tretji večer  se bo manj itn.  dala si ji vedet da če se bo drla bo mami prišla in joško dala. otrok poskuša .
Boš še šla veliko na takšno pot,kjer se bo otrok drl.
Pocrkljaj,joške pa ne dat,počasi že bo

(odgovor članu radika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.1.2012 11:40:07   
Brbs
Jaz sem nočno dojenje ukinila potem ko je bila vsake pol ure priklopljena in to več ni bilo normalno. Je pa bila stara slabo leto.
Tolaženje ponoči je prevzel mož, dosledno. Malo joka je bilo, ampak minimalno. Ko sem jo po 14ih dneh ponoči spet sama šla pogledat, je spet bilo dretje - seveda se ji je stožilo ko me je zagledala. Tako da je spet prevzel mož.

Predlagam ti, da prekineš čimprej, kasneje bo vedno težje. Brez joka pa ziher ne bo šlo. Pa naj se ati bolj angažira, težje se ji bo cartat pri tebi in imet ziziko pred sabo a vseeno nedosegljivo.

(odgovor članu Star_a)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
5.1.2012 14:23:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brbs)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
5.1.2012 14:29:47   
livia
Če te ima za nadomestek dude, jo definitivno odklopi.
Pri nas sem se jaz odločila, da ne bom več njena duda in jo je prevzel mož. Seveda je bil jok. Jaz sem šla ta čas na telovadbo ali ven ali sem se zmislila, da kam greš,... Se pa z njo prej pogovori. Tudi ponoči naj vstaja mož, dokler ne sprejme dude.

Kolegica je šla pa službeno za 4 dni v tujino, pa so bli odstavljeni.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.1.2012 14:32:48   
poli*
Jaz sem našo polno dojila do 12 m (ja, res je toliko malo goste hrane pojedla, da ni bilo omembe vredno... smao z mlekom se je "basala"). Nikoli ni imela nobene flaške al pa dude, tko da sem bila pripravljena na res velik problem pri odvajanju. Je pa res, da je šlo za hranjenje in ne cartanje.
Uglavnem, kupili smo tomme tippee flaško (aventove niti na daleč ni hotela videt), jaz sem si iztisnila mleko in nato jo je šel mož uspavat s tisto flaško. Sprva ni hotela "prijet", ma ker je videla, da je okus mleka enak, se je navadila dobesedno v prvem dnevu. Čez nekaj dni si nisem več iztiskala in sem dala kar kravje mleko (spet je bila mala težava, ampak ker je bila navajena svoje nove flaške je kar šlo). To je to, brez kakšnih posebnosti. Včasih je še "rinila vame", ko sem jo imela v položaju dojenja.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.1.2012 14:35:06   
poli*
Jaz sem prenehala dojit zato, ker sem dobesedno shirala (48 kg) in sem MORALA nekaj storit zase, sicer bi me pobralo.
Sicer mi je bilo dojenje vedno prijetno.

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.1.2012 14:37:49   
sirenetta
radika poskusi povprašati na forumu med.over.net - forum dojenje...

evo povezavo:
http://med.over.net/forum5/list.php?94

Dobiš odgovor svetovalke za dojenje in pa izkušnje drugih mamic z odstavljenjem...

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.1.2012 19:12:25   
matkica
kolegica je tudi dojila do 22.meseca in tudi veliko razmišljala kako nehati,saj je bilo potem že tudi nevzdržno. probala je vse načine,enkrat pa proba s pelinom si namazat bradavice in je prav naredila ker sinček ni več hotel ker je bilo zelo grenko. Tako da priporočam,da probate.

(odgovor članu radika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.1.2012 21:41:45   
majčica1508
Še ena,ki neve kako odvaditi otroka dojenja(vsaj ponoči)
Stara je 9,5 meseca GH jemo,ko veliki....Ampak dojke ima za dudo....Ponoči je skoz gor
in sem čist zmozgana....

(odgovor članu matkica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.1.2012 7:49:40   
sramežljiva
Tudi pri nas je ratalo z mazanjem bradavic s pelinom-mleko se je pokvarilo,smo rekli,ker je tako velik(2,5let).

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.1.2012 19:56:58   
Zoja Lara
Predlagam ti, da prekineš čimprej, kasneje bo vedno težje. Brez joka pa ziher ne bo šlo. Pa naj se ati bolj angažira, težje se ji bo cartat pri tebi in imet ziziko pred sabo a vseeno nedosegljivo.

S tem se ne strinjam, da bo pozneje vedno težje. Jaz sem svoja dvojčka dojila do 1 leta in 8 mescev, takrat sem vedla, da se dojimo še samo iz navade. Tako sem čutla.  Pri meni je bilo tako, da sem ju zvečer, preden sta šla spat še podojila in pol sta se čez dve uri zopet zbudila in hotela jest (beri: cartat). Ko sem ju zvečer nehala dojit sploh ni bil problem zaspat. Problem je bil potem ponoči, ko sta se zbujala iz navade. A to je trajalo nekje 1 teden, potem pa sta pridno spala. 

Vsaka ženska najbolje ve, kako čuti, kak odnos ima do dojenja. Ti najboljše poznaš svojega otroka. Tu ni univerzalnega odgovora.

Zdaj sem mamica, jupiii.

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.1.2012 20:14:44   
**NiNa**
Zoja Lara: Kako si jima pa potem ponoči odvadila dojenje, ker tudi jaz nimam težav pri večernem hranjenju (tudi jaz ga samo poležem zraven sebe in ga 1 minuto božam, potem pa mu dam lubčka in ga prestavim v njegovo posteljico in on lepo zaspi), ampak ponoči? A si jima ponoči dala potem recimo stekleničko mleka ali vode ko sta se zbudili? Naš je zdaj star 13 mesecev in tudi jaz moram zaradi mojega zdravja prenehati z dojenjem.

(odgovor članu Zoja Lara)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.1.2012 17:27:39   
Zoja Lara
IZVIRNO SPOROČILO: **NiNa**

Zoja Lara: Kako si jima pa potem ponoči odvadila dojenje, ker tudi jaz nimam težav pri večernem hranjenju (tudi jaz ga samo poležem zraven sebe in ga 1 minuto božam, potem pa mu dam lubčka in ga prestavim v njegovo posteljico in on lepo zaspi), ampak ponoči? A si jima ponoči dala potem recimo stekleničko mleka ali vode ko sta se zbudili? Naš je zdaj star 13 mesecev in tudi jaz moram zaradi mojega zdravja prenehati z dojenjem.
NiNa, ponoči sem ju samo vzela iz posteljice in pocartala, nato pa dala nazaj spat. Seveda je bilo nekaj joka, a vsak dan manj in na koncu sta spala. Zvečer sta se šred spanjem meraj najedla, tako da sem bila prepričana, da se ponoči nista zbudila zaradi lakote.

Zdaj sem mamica, jupiii.

(odgovor članu **NiNa**)
Neposredna povezava do sporočila: 14
10.1.2012 18:51:46   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: radika
..Prosim za kakšen preizkušen recept, ....

Preizkušen recept ima tamala. Joka dokler ni zize. Tvoja napaka je bila, da si po določenem času dala zizo. Tako si jo naučila, da mora včasih pač jokati malo dalj časa. Zato bo sedaj ne samo "jok pač bo", ampak ga bo za mero več kot sicer.

Sicer pa boš lahko svoj sistem učenja joka uporabljala še dosti časa saj bo še za marikatero stvar za katero boš rekla ne jokala, dokler ne boš popustila in jo boš tako v bistvu sistematično navajala na jok oz. tečnarjenje v smislu, vse lahko dobi, samo dovolj dolgo mora tečnariti.

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 10.1.2012 18:52:14 >

(odgovor članu radika)
Neposredna povezava do sporočila: 15
12.1.2012 12:34:27   
Ajra RR
Mamice, vprašanje lahko zastavite tudi R svetovalkam za dojene, vam bodo odgovorile takoj.

Tale super odgovori in zelo hitro: http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki/Seznam-strokovnjakov/aleksandra-mernik-merc_34

Tale vam bo pa lahko svetovala o dojenju starejšega otroka: http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki/Seznam-strokovnjakov/martina-judez_37

Strokovnjaki odgovarjajo, vprašanje jim lahko pošljete tudi anonimno.

http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 16
19.1.2012 10:03:34   
Julija08
Jaz sem sina dojila skoraj do 3 let...takrat pa sem zbolela (angina) in sem se začasno preselila v drugo sobo (ker še spi pri nama), da ne bi koga nalezla. Bila sem na antibiotikih in par dni ful boga in takrat sem mu rekla, da ne sme več joške, ker mami je tablete in je bolana...on je razumel in od takrat ni več, res pa da me je še kak mesec spraševal, če še jem tablete user posted image user posted image user posted image

Ampak se pa še zdaj rad malo pocrklja na joškici (boža in stisne se) user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ajra RR)
Neposredna povezava do sporočila: 17
25.1.2012 9:42:17   
olimia

IZVIRNO SPOROČILO: Zoja Lara

NiNa, ponoči sem ju samo vzela iz posteljice in pocartala, nato pa dala nazaj spat. Seveda je bilo nekaj joka, a vsak dan manj in na koncu sta spala. Zvečer sta se šred spanjem meraj najedla, tako da sem bila prepričana, da se ponoči nista zbudila zaradi lakote.

Pri nas je bilo enako, zvečer se podojiva (še vedno, ker je star 9 mesecev) okrog pol devetih, potem zaspi. Če se ponoči zbudi,
ga samo pocartam in ga dam nazaj v posteljico; sedaj ga pogosto samo pobožam in ga ne jemljem več ven iz posteljice.
Skoraj vedno jaz vstajam, ker je partner občasno tudi ponoči zdoma. Tako da se je pač moral navaditi, da je mami ob njem, ampak zize pa ne bo.
tudi pri nas je bilo na začetku dretja malo morje, ampak po nekaj dneh se je zelo zmanjšalo, po kakih 10 dneh pa sem imela tudi ponoči mir.
Tako sedaj spet spimo nekje od 9 zvečer pa vsaj do 5 zjutraj. Doji se pa pred spanjem in potem zjutraj ko se zbudi, čez dan pa ne več.

Potrebno je samo vztrajat - takšen nasvet sem dobila jaz od svetovalk za dojenje in sem jim hvaležna. Seveda pa je potrebno biti prepričan, da je otrok sit,
da ni pokakan, da morda ni zbolel in pa da mu je v sobici na splošno prijetno - ne prevroče in ne prehladno in primerna vlažnost prostora.

Pri nas se je trud in poslušanje dretja kak teden pozitivno obneslo!

(odgovor članu Zoja Lara)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Počnite to, da se bo vsak vaš otrok počuti...
S temi preprostimi, a učinkovitimi načini boste zagotovili, da se bo vaš otrok (oziroma vsi vaši otroci) počutil nekaj p...
Okrasitev za noč čarovnic: 9 idej
Približuje se noč čarovnic, zato smo za vas pripravili devet idej, kako lahko izdelate strašljive okraske z vašimi najml...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.