olimia -> RE: kako nehati dojiti? (25.1.2012 9:42:17)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Zoja Lara NiNa, ponoči sem ju samo vzela iz posteljice in pocartala, nato pa dala nazaj spat. Seveda je bilo nekaj joka, a vsak dan manj in na koncu sta spala. Zvečer sta se šred spanjem meraj najedla, tako da sem bila prepričana, da se ponoči nista zbudila zaradi lakote. Pri nas je bilo enako, zvečer se podojiva (še vedno, ker je star 9 mesecev) okrog pol devetih, potem zaspi. Če se ponoči zbudi, ga samo pocartam in ga dam nazaj v posteljico; sedaj ga pogosto samo pobožam in ga ne jemljem več ven iz posteljice. Skoraj vedno jaz vstajam, ker je partner občasno tudi ponoči zdoma. Tako da se je pač moral navaditi, da je mami ob njem, ampak zize pa ne bo. tudi pri nas je bilo na začetku dretja malo morje, ampak po nekaj dneh se je zelo zmanjšalo, po kakih 10 dneh pa sem imela tudi ponoči mir. Tako sedaj spet spimo nekje od 9 zvečer pa vsaj do 5 zjutraj. Doji se pa pred spanjem in potem zjutraj ko se zbudi, čez dan pa ne več. Potrebno je samo vztrajat - takšen nasvet sem dobila jaz od svetovalk za dojenje in sem jim hvaležna. Seveda pa je potrebno biti prepričan, da je otrok sit, da ni pokakan, da morda ni zbolel in pa da mu je v sobici na splošno prijetno - ne prevroče in ne prehladno in primerna vlažnost prostora. Pri nas se je trud in poslušanje dretja kak teden pozitivno obneslo!
|
|
|
|