|
RE: Izselitev, družinski problemi, otroci. 18.11.2011 16:55:58
|
|
|
|
posh
|
IZVIRNO SPOROČILO: notkar Lep pozdrav! Forum berem že kar lep čas, aktivno pa sodelujem zelo malokrat, žal. To, kar sem prebral v tej temi, pa me je zopet »zrajcalo«. Včasih res dobim občutek, da se med seboj prerekate, in pozabite na temo, ali pa odgovarjate enostransko. Če je to resnica, namreč da sta se oglasila oba prizadeta (do sedaj še nisem naletel na tak primer), potem lahko rečem, da ne čutim v njiju medsebojnega sovraštva, marveč prizadetost, kar je za mene še vedno rešitev problema. Poročiti se ni umetnost, umetnost je v partnerski zvezi živeti. Midva z ženo sva skupaj skoraj 30 let, pa ne zato, ker sva idealen par, ampak ker znava medsebojne težave reševati na ustrezen način, si odpuščati, se prilagajati itd. Vsekakor se pa znava ljubiti. Pri njiju dveh pa se je po moje zataknilo ravno tu. Mislim, da sta kriva za polom oba. Vprašanje je le, koliko krivde je na eni in koliko na drugi strani. Morda bom ciljal zelo mimo, vendar bi me zanimalo, kako je z njuno »posteljo«. Menim, da se zadovoljen moški ne prepira s partnerko, ker misli cel dan le, kako bo preživel z njo večer, in seveda tudi obratno. Če se pri ljubezni zatakne, se morebitne nastale težave, problemi, nesoglasja, ki so lahko prav zaradi »neljubezni«, vedno bolj stopnjujejo in lahko presežejo vse meje zdravega razuma. Reševanje posledic mimo vzrokov pa je jalovo delo. Lahko pa je tudi povsem nekaj drugega, seveda. Včasih so res posamezni partnerji že v osnovi neustrezni in je »prevzgoja« partnerja/jev težka. V takem primeru je res bolje, da gresta narazen. Tak partner ne bo primeren za nobeno zvezo, če se ne bo skušal spremeniti in naučiti prilagajati ali bolje rečeno naučiti se živeti s partnerjem/ko. Sam sem prepričan, da je veliko možnosti za rešitev problema, da se prepustita strokovnjakom, in skušata rešiti zaostreno situacijo, ne le zaradi otrok, ampak (predvsem) zaradi njiju dveh. Pa lep dan želi Notkar. notkar, lepo napisano. Iz izkušenj.
|
|
|