ronja
|
To naredim velikokrat, med nama je kar nekaj nežnosti in lepih pogledov, on si želi da bi bila jaz bolj odprta, namigovala, itd. Jaz imam pa glede tega zgleda res zavoro v glavi. Drugo pa je, da si niti ne želim tega. S tistimi dotiki sem mislila bolj na erotičen dotik, pogled. Ta ni nujno omejen na intimne predele. Saj ga poznaš in veš, kaj mu dogaja. Lahko je to navidez čisto nedolžen dotik, vendar če vidva vesta, da za vaju to ni samo nedolžen dotik, je erotika že tu:). Seveda si želi, da bi tudi ti kdaj namignila na seks - saj sicer ima verjetno občutek, kot da seksata zato, ker mu delaš uslugo - ve, da potem sicer uživaš, ampak vseeno to ni isto. Po tem, kar si zdaj napisala, imam občutek, da imaš nekje zakoreninjeno, da se to ne spodobi za spodobno žensko, ženo in sploh mamo (sklepam iz tega, da je bilo tvojega namigovanja na začetku več, čeprav smo na začetku navadno bolj zadržane kot kasneje in iz tega, da se je vse še drastično poslabšalo po porodu). Malo premisli, kakšen je tvoj odnos do žensk, ki namigujejo na spolnost. Kakšne se ti zdijo? Plehke, lahke? MOgoče tud tu tiči tvoja zavora. Ta ideja se mi zdi super, tudi jaz se sprašujem, da je nekaj na mojih zavorah, tako telesno kot psihično. Druga zavora je verjetno res iz tega naslova in tu bi ti šport in sploh kak ples po moje veliko pomagal. Se naučiš sprostit telo, ga sprejet, ga met rada, ga občudovat,... Me pa čudi, da se nobena ni obregnila v številko 2-3x na teden. A si se zatipkala mogoče? user posted image Seksata mogoče le 2-3x na mesec? beti, če sem prav razumela, sta oba zadovoljna s frekvenco in kvaliteto seksa, vendar njemu manjka občutek, da si ga ona želi, da ni vedno on pobudnik - in ga razumem. Sama ne vem, če bi lahko seksala, če bi morala vedno jaz začet, pa če bi bil še tako zagret potem. Rabim in hočem, da si me tudi on želi. Isto rabi njen mož in verjetno večina ljudi. Še eno vprašanje: ali ti sama kdaj pomisliš na seks, si ga zaželiš, predno ga on "predlaga"? Pred kratkim sem mu rekla, da naj mi poskusi povedati kaj si želi in bom to naredila, pa mi je uspelo, ampak ko je naslednjič ponovno to predlagal, nekako nisem moglauser posted image nepojasnjeno. Si si takrat ti sama zaželela seksa ali si to naredila kar tako, ker si je pač on želel in si ti to vedela? In naslednjič si si želela seksa, pa mu vseeno nisi mogla tega dat vedet? - Če je tako, potem imaš gotovo nek zadržek v sebi in je škoda - tu ni problem v njem, njegova želja je v bistvu čisto naravna - želi si počutit ljubljen in željen - tudi v tem smislu. - Če si seksa nisi želela, potem je pa problem tu - torej ne v izkazovanju želje ampak v pomanjkanju želje. Tudi recimo med seksom, jaz bi seksala pretežno nežno, z veliko dotiki in posvečanjem pogleda njemu, on pa bi se igral...nekako sva našla zlato sredino, toda včasih se mi zdi, kot da obema nekaj manjka. Uf..pišem bolj zmedeno, ker je to zelo intimna stvar. Fino, da sta našla zlato sredino, vseeno je pa mogoče fajn, da bi kdaj šla še malo v eno in drugo stran, da bi bila oba bolj izpolnjena. Nama je všeč oboje - včasih nežno, včasih divje (to večkrat;) in se zato ni problem uskladit, ker nekak že cela predigra nakazuje, kaj komu paše in pride to spontano. Ne vem pa, kako bi reagirala, če bi imela zelo drugačne želje... In želela sem povedati to, da bolj kot se oba trudiva da bi ustregla manj uživava. Po mojih izkušnjah je v seksu navadno dobro, če si malo bolj egoist. Vsaj tako sem čisto presenečena ugotovila - da fante najbolj znori to, da je meni noro... Bolj kot prilagajanje. Mogoče zato, ker si takrat najbolj sproščena, najbolj divja, kadar ti je pač najbolj noro, ne vem... Občutek imam, da sebe, seks in življenje jemlješ zelo resno - zdaj si žena in mama in hočeš bit zelo dobra žena in mama, kar je že ok, samo ne pustit, da ti vzame tisto iskrico neumnosti/otroškosti/razigranosti, ki gotovo nekje tli v tebi. Ta nam dovoli naredit neumnosti, zaradi katerih se počutimo žive:). Ne mislim, da moramo bit vsi enaki, razigrani, trapasti, itd... Ampak sem pa tja pa večini paše. Pa to ni nujno vedno vezano na spolnost, je pa pravilnoma fantom seksi. Ker je spontano, brez zavor in to imajo vsi radi v postelji . po pravici povedano, bi bilo tudi meni težko živet samo z nežnim seksom, kjer bi vedno dala sama pobudo zanj in brez kakršnega koli porednega smsa, brez tistih dvoumnih pripomb, hecov,... njemu gotovo tudi. Nismo pa vsi enaki - in če se najdeta dva, ki se rajši samo nežno crkljata, tudi super. če pa je mešani par, potem pa je treba pri vseh teh rečeh najt kompromis in iz njega tipat na obe strani, da bi videla, kako daleč je drugemu še ok. Mislim pa, da če razčistiš pri sebi, od kod ti zavore, bosta hitro našla skupni jezik. (Nekatere so bile strogo vzgojene, o spolnosti se doma ni govorilo ali pa z neg. prizvokom, nekatere so globoko verne in so ves čas poslušale, da je seks greh in se tega ne morejo otrest tudi v zakonu, kjer seks ni več greh, ampak bojda dolžnost,... nekatere so imele v otroštvu ali mladosti kako neželeno spolno izkušnjo, ki so jo morda potlačile, nekatere imajo slabe izkušnje iz začetkov spolnosti,... - a se v čem od tega najdeš?)