Želja po partnerju (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Spolnost

Sporočilo

Anonimen -> Želja po partnerju (4.11.2011 10:57:20)

Pozdravljene.

Doma imamo velik problem, moj partener namreč čuti pomanjkanje moje želje po njem, pravi, da se zanj se naredim seksi in da bi si res želel, da bi mu večkrat pokazala, da si ga želim. Jaz si ga želim, vendar je mogoče res, da mu tega ne znam pokazat. Nisem človek, ki bi si oblekel seksi spodnje perilo, niti človek, ki bi znal bit seksi. Mogoče sem mu prvih par mesecev na drugačen način izkavozala željo po njem, potem pa sem počasi postala bolj zadržana, takšna kot sem. Ko sem zanosila in ko je prišel otrok se je pa stanje še poslabšalo. Imava spolne odnose 2-3x na teden, včasih tudi več, toda z rito mu ravno ne migam cele dneve, tako tudi ne namigujem kako bova zvečer seksala ali mu pošiljam takšnih sporočil, še enkrat to nisem jaz. Je pa on zelo žalosten in rada bi zadeve rešila. Zelo bi bila vesela kakšne izkušnje in mnenja, saj je vsak dan žalost v njegovih očeh večja. Velikokrat tudi nič ne reče, samo gleda me s tistimi žalostnimi očkami[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

*žaži* -> RE: Želja po partnerju (4.11.2011 11:14:35)

Čist preprost odgovor- USTREŽI MU!!! Druga ti ne znam svetovat. Vsaj poskus [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Uživajta!

ronja -> RE: Želja po partnerju (4.11.2011 11:18:19)

Nisem človek, ki bi si oblekel seksi spodnje perilo, niti človek, ki bi znal bit seksi.

Ni se ti treba oblačit v seksi perilo, če se v njem ne počutiš ugodno, ampak nikakor si pa ne reci, da si človek, ki ne zna bit seksi. Očitno si bila zelo seksi in si njemu še vedno zelo seksi - samo ti se ne počutiš tako. Zakaj, ne vem - velikokrat je tu kriva premajhna samozavest.
Ker če prav razumem: tebi je on všeč, tudi spat z njim ti je všeč, ni ti preveč, samo ti ne daš pobude, ker imaš neke zavore.

Meni se zdi tu škoda zate, ne samo za partnerja. ker se mi zdi, da imaš nekje v sebi neke zavore, ki ti ne dovolijo čisto s polnimi pljuči zadihat. Ali si prve mesece bila drugačna samo njemu na ljubo in si se pri tem počutila neugodno ali ti je bilo to takrat všeč?

Včasih ženske ne znamo sprejet svoje ženskosti - ker smo pač naučene, da je to šibko itd... Ampak v bistvu imamo v tej ženskosti veliko moči, samo na drug način[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Kaj naredit? Če je problem v samozavesti, potem ugotovi, zakaj se ne počutiš dobro v svojem telesu. (njemu si očitno všeč, tako da nekih objektivnih razlogov verjetno ni). Pri sprejemanju telesa zelo pomaga šport - se naučiš vzljubit svoje telo, ko zmore vedno več, ko ti nudi užitek ob izvajanju določenih gibov, itd...
Če je problem v sprejemanju ženskosti, so baje odlična terapija orientalski plesi - so narejeni samo za ženske in so zelo čutni, ženstveni, se boš naučila sprejet svojo milo naravo in te ne bo več sram zato. Ker te nima zakaj bit.

Anonimen -> RE: Želja po partnerju (4.11.2011 11:18:19)

Lahko mu ustrežem tu in tam, ne morem se pa celo življenje siliti v neke stvari. Jaz mu pokažem ljubezen z nežnostmi, pozornostmi, zgleda pa žal njemu to ne pomeni, da si ga želim.

ronja -> RE: Želja po partnerju (4.11.2011 11:24:02)

Lahko mu ustrežem tu in tam, ne morem se pa celo življenje siliti v neke stvari. Jaz mu pokažem ljubezen z nežnostmi, pozornostmi, zgleda pa žal njemu to ne pomeni, da si ga želim.

Lej, ljudje imamo različne načine, kako pokažemo in kako želimo, da nam pokažejo ljubezen. Problem je, če se ti načini pri partnerjih ne skladajo čisto. potem jih je treba uskladit. MOja starša sta se imela zelo rada, celo ko sta se ločila - samo načine, kako to pokazat, sta imela pa diametralno različne... In je bilo včasih kar težko ju videt, kako se v bistvu trudita, pa nič ne pomaga, ker se v narobe smer... Vidva sta tu še na začetku in lahko spremenita smer:).
On tebi pokaže ljubezen na način, ki ti je všeč, ne? (ker se nič ne pritožuješ okoli tega) Lepo je, če tudi ti njemu, saj vendar mora vedet, da ga imaš rada, kaj čutiš. Ni se treba silit z nečim, kar ti ni, gotovo pa lahko najdeta kak presek. Ni treba, da v štiklih paradiraš okoli njega, lahko pa ga recimo nežno pobožaš po hrbtu ali globoko pogledaš v oči,... saj seksualnost ni samo v seksi opravi.

mateyka -> RE: Želja po partnerju (4.11.2011 11:24:53)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
še enkrat to nisem jaz.

mogoče je pa počasi čas da se spremeniš, kjer je potrebno. ljudje se celo življenje spreminjamo in razvijamo na bolje, če tako sami želimo. ali si želiš izboljšat in preit slabe vzorce ter sebe in svojo komunikacijo spravit na višji nivo?
nima veze če te je strah ali če ti je nerodno in neudobno - preuči zakaj je tako in delaj na tem da s sabo razčistiš to ter se bolj povežeš s svojo družino (med katero spada tudi mož). vidi se da ga imaš rada - če mu to toliko pomeni, je vredno razmisleka v tej smeri, ker lahko to vodi v oddaljevanje in v skrajnosti tudi v propad zveze (kar je škoda, ker kar potrebuje od tebe je nekaj povsem naravnega - izraz želje po njemu).

mateyka -> RE: Želja po partnerju (4.11.2011 11:30:16)

ah ja, evo, me je že ronja pre-romaniizirala [img]http://i43.photobucket.com/albums/e367/gatsby6306/Smileys/thsmiley_sigh.gif[/img] [sm=smiley36.gif]
- ja no, nekaj v podobni smeri obe govoriva. v glavnem, čas je da raziščeš samo sebe.

Anonimen -> RE: Želja po partnerju (4.11.2011 11:59:45)

Pozdravljene.

Doma imamo velik problem, moj partener namreč čuti pomanjkanje moje želje po njem, pravi, da se zanj se naredim seksi in da bi si res želel, da bi mu večkrat pokazala, da si ga želim. Jaz si ga želim, vendar je mogoče res, da mu tega ne znam pokazat. Nisem človek, ki bi si oblekel seksi spodnje perilo, niti človek, ki bi znal bit seksi. Mogoče sem mu prvih par mesecev na drugačen način izkavozala željo po njem, potem pa sem počasi postala bolj zadržana, takšna kot sem. Ko sem zanosila in ko je prišel otrok se je pa stanje še poslabšalo. Imava spolne odnose 2-3x na teden, včasih tudi več, toda z rito mu ravno ne migam cele dneve, tako tudi ne namigujem kako bova zvečer seksala ali mu pošiljam takšnih sporočil, še enkrat to nisem jaz. Je pa on zelo žalosten in rada bi zadeve rešila. Zelo bi bila vesela kakšne izkušnje in mnenja, saj je vsak dan žalost v njegovih očeh večja. Velikokrat tudi nič ne reče, samo gleda me s tistimi žalostnimi očkami[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

pri nas pa je obratno; bi jaz tega želela, on pa je bolj "hladen" kar se tega tiče.[sm=smiley13.gif]
Jaz pa bi se rada za njega rihtala, sexi perilo, in podobno, pa mu ni do tega[sm=smiley13.gif] Ljubi me, vendar je tak tip, dau take stvari ne sedejo. In iz mojega stališča ti povem, da je res hudo, ker se kaj hitro lahko zgodi, da ga boš izgubila, če mu ne boš vsaj delno ustregla[sm=smiley1.gif]

Anonimen -> RE: Želja po partnerju (4.11.2011 12:41:51)

On tebi pokaže ljubezen na način, ki ti je všeč, ne? (ker se nič ne pritožuješ okoli tega)

Delno ja, delno tudi ne. Ampak mi je dejstvo, da se trudi po svojih najboljših močeh, dovolj. Jaz sem človek, ki potrebuje zelo čustveno intimen odnos, on je bolj površinski, vendar nama lepo uspeva najti zlato sredino, kar se tiče najinega odnosa. Jaz malo popustim, on mi da drobne pozornosti (rožice, majhna dejanja pozornosti) in je stvar rešena. Problem nastane pri seksu oz. kazanju želje po seksu. Začelo se je po rojstvu, dete ni spalo, jaz sem bila utrujena, bolj posvečena otroku kot njemu, sem potrebovala veliko časa, da sem to ugotovila, ampak je bil zelo potrpežljiv, morda včasih malo vsiljiv, toda sčasoma sva vsaj kar se tiče seksa prišla na stare tire. Zgleda so posledice ostale v njemu in potrebuje občutek, da si jaz želim seksa. Ga razumem, se trudim, ampak ne morem pa se mu "nastavljat" kot bi on želel.

lahko pa ga recimo nežno pobožaš po hrbtu ali globoko pogledaš v oči,... saj seksualnost ni samo v seksi opravi.

To naredim velikokrat, med nama je kar nekaj nežnosti in lepih pogledov, on si želi da bi bila jaz bolj odprta, namigovala, itd. Jaz imam pa glede tega zgleda res zavoro v glavi. Drugo pa je, da si niti ne želim tega.

Kaj naredit? Če je problem v samozavesti, potem ugotovi, zakaj se ne počutiš dobro v svojem telesu. (njemu si očitno všeč, tako da nekih objektivnih razlogov verjetno ni). Pri sprejemanju telesa zelo pomaga šport - se naučiš vzljubit svoje telo, ko zmore vedno več, ko ti nudi užitek ob izvajanju določenih gibov, itd...

Ta ideja se mi zdi super, tudi jaz se sprašujem, da je nekaj na mojih zavorah, tako telesno kot psihično.

Vem pa, da je za vse to potreben čas. Pred kratkim sem mu rekla, da naj mi poskusi povedati kaj si želi in bom to naredila, pa mi je uspelo, ampak ko je naslednjič ponovno to predlagal, nekako nisem mogla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]nepojasnjeno. Tudi recimo med seksom, jaz bi seksala pretežno nežno, z veliko dotiki in posvečanjem pogleda njemu, on pa bi se igral...nekako sva našla zlato sredino, toda včasih se mi zdi, kot da obema nekaj manjka.
Uf..pišem bolj zmedeno, ker je to zelo intimna stvar.

Vilma -> RE: Želja po partnerju (4.11.2011 13:10:50)

Jaz pa imam občutek, da sta se oba spremenila v izkazovanju želje po seksu. Ti izkazuješ manjšo željo, on večjo kot sta jo včasih. Če je res, boš pa ti vedela.

Me pa čudi, da se nobena ni obregnila v številko 2-3x na teden. A si se zatipkala mogoče? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Seksata mogoče le 2-3x na mesec? V tej drugi varianti bi nekako razumela njegove "žalostne" oči, željo po tvojem namigovanju in odprtosti.  Ker nekaj "jamrat" ob seksu skoraj vsak drugi dan, je meni malo tako, kako naj napišem, za lase privlečeno. Je sicer res, da odločajo malenkosti, nianse, vendar partnerski odnos ni samo seks in potem dolgo časa nič.

Bom pokomentirala še tale tvoj stavek: Nekako sva našla zlato sredino, toda včasih se mi zdi, kot da obema nekaj manjka.
Ta stavek nakazuje na to, da tudi tebi trenutno stanje ni ok. Torej se pomenita odkrito, če pa ne bosta našla rešitve se pa dajta stradat za določen čas. Po recimo dveh tednih njemu na pamet ne bo padla "namiguša", tebi pa nežno seksanje z dotiki. Garantirano. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] No tole sem malo bolj iz heca napisala, vendar imam občutek, da vajin problem le ni tako velik kot ga trenutno čutiš oz. vidiš.
Raje kot da iščeš rešitve tu na forumu, jo poišči doma. S pogovorom s tvojim partnerjem. Pa veliko sreče in seveda usklajenega seksa vama želim. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anonimen -> RE: Želja po partnerju (4.11.2011 13:29:53)

Me pa čudi, da se nobena ni obregnila v številko 2-3x na teden. A si se zatipkala mogoče? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  Seksata mogoče le 2-3x na mesec? V tej drugi varianti bi nekako razumela njegove "žalostne" oči, željo po tvojem namigovanju in odprtosti.  Ker nekaj "jamrat" ob seksu skoraj vsak drugi dan, je meni malo tako, kako naj napišem, za lase privlečeno. Je sicer res, da odločajo malenkosti, nianse, vendar partnerski odnos ni samo seks in potem dolgo časa nič.

Ja tako je, kar veliko seksava, ampak ni problem v tem, ampak v mojem izkazovanju želje po tem, vsaj tako on pravi. Res je tudi, da je večinoma on pobudnik, ampak saj vidi da uživam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Bom pokomentirala še tale tvoj stavek: Nekako sva našla zlato sredino, toda včasih se mi zdi, kot da obema nekaj manjka.
Ta stavek nakazuje na to, da tudi tebi trenutno stanje ni ok. Torej se pomenita odkrito, če pa ne bosta našla rešitve se pa dajta stradat za določen čas. Po recimo dveh tednih njemu na pamet ne bo padla "namiguša", tebi pa nežno seksanje z dotiki. Garantirano. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  No tole sem malo bolj iz heca napisala, vendar imam občutek, da vajin problem le ni tako velik kot ga trenutno čutiš oz. vidiš.
Raje kot da iščeš rešitve tu na forumu, jo poišči doma. S pogovorom s tvojim partnerjem. Pa veliko sreče in seveda usklajenega seksa vama želim. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Ne ni tako velik problem, ampak zadnje čase je res žalosten, morda mu manjka kaj druga, vrtat vanj ne smem,ker se še bolj umakne. Po ovinkih nekako pridem do problema.Tokrat je pa sam izpostavil, da ima občutek, da si ga jaz ne želim in da zakaj mu ne pokažem bolj strastno. Morda pa samo potrebuje nekaj novega, mogoče malo spremembe. To je bistven problem, seks je ponavadi super, sem samo želela prikazati najino drugačnost z opisom želja posameznika. In želela sem povedati to, da bolj kot se oba trudiva da bi ustregla manj uživava. No ja, morda je še prehodno obdobje. Upam, da kmalu mine.

Anonimen -> RE: Želja po partnerju (4.11.2011 13:52:55)

Jaz popolnoma razumem kaj želiš povedati! Jaz mislim da si tvoj mož želi veliko več erotike in strasti v sexu in v sami predigri! Ni tukaj pomemno kolikokrat sexata ampak od načina! Vrjetno je v tvoji glavi zavora, da se ne moreš sprostit, vrjetno res nisi človek, ki bi se igral igrice-ampak vedi, da večino moških to želi, in pogreša zato iščejo drugje! Jaz sem čisto nasprotje tebi, meni vsa nežnost med seksom spravlja ob živce..najin sex je ena sama strast in preverznost, ampak nama to ugaja..božava in lupčkava se po sexu, ko objeta ležita, med sexom pa ne! In jaz bi vrjetno zelo trpela, če bi imela moža, ki ne bi bil na isti frekvenci z mano! Ne vem, kaj bi napisala, kaj bi ti svetovala, ampak probaj, vsaj vsake toliko časa kakšno neumnost, da si malo popestrita!
Anonimna 13

Anonimen -> RE: Želja po partnerju (4.11.2011 14:25:50)

Anonimna 13 e tojeto  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ampak ne toliko med seksom, takrat se že nekako sprostim in poskusiva kaj po njegovo, bolj v tisti predigri in nasplošno v celem dnevu.

TomTaylor -> RE: Želja po partnerju (4.11.2011 14:41:09)

Ene par nasvetov, kako s čisto vsakodnevnimi opravili, ki jih opravljaš in z njimi lahko možu zmešaš štrene (jz ssem to ugotovila čisto naključno):

- ko sem imela še zelo dolge lase sem se enkrat pred njim, v spodnjem perilu, čisto zasanjano česala lase (ma mi niti na misel ni prišlo, da sem ga razpalila s tem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] )
- po hitrem tuširanju med reklamami (gledala sva zvečer en film) sem pohitela v samih gatah in pižamo v roki  nazaj na kavč in se začela mazat z losionom...
- lahko pred njim samo počasi ližeš sladoled ali ješ banano, pa ga že lahko zrajcaš
- lahko mu zvečer ponudš olje za telo in ga prosiš, da ti zmasira hrbet
- opazila sem, da ima fetiš na rdeče nalakirane nohte na nogah - včasih mu dam kremo za noge in ga med gledanjem filma prosim, naj mi vmasira kremo...kadar so nohti rdeči bo ziher hotel akcijo
- enkrat sem si pripravljala kopel in sem v kuhinji pozabila knjigo in vino (v banji pač berem in srebam vino), bila sem pa že slečena...ja, nič, ovila sem se v brisačo, skočila v kuhinjo po pozabljeno. Ravno je bil tam pa sem čisto iz heca odvila brisačo pred njim, rekla "uhuhu" oz. nekaj v tem smislu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] , se isti moment hitro zavila nazaj v brisačo in odpeketala v kopalnico. Čez 3 sekunde je bil že za mano...

Hočem povedat, da si lahko seksi da še sama ne boš vedela za to.

Pozabila sem povedat, da sem bila tudi jaz včasih precej zadržana, pred prihodom otrok še bolj. Vendar, kasneje sem ugotovila, da je bil vzrok v moji psihi (kot najstnica sem bila spolno zlorabljena in dokler nisem te travne potegnila nazaj v zavest in razčistila s tem sem bila spolno precej oz. poplnoma zavrta). Mogoče tvoja zadržanost izvira iz psihološkega stanja, ni nujno, da si doživela kaj skrajnega kot v mojem primeru, vsekakor pa razišči psihološke razloge za tvojo zadržanost.

pelin -> RE: Želja po partnerju (4.11.2011 15:13:08)

Če se v mislih  povrnem v čas po rojstvu najinih škratov,te nekako lahko razumem....Tudi sama  že drugače nisem tip, ki bi maširala pred mojim vsak dan v samem erotičnem perilu in štiklih, po porodu, pa mi kaj takega še na pamet ni padlo...Kljub  temu, da takoj po porodu nisem bila tako fit kot pred njim, sem bila mojemu očitno še vedno sexi. Sama sem si v tem obdobju najbolj želela nežnosti v postelji z veliko crkljanja in  romantike. Še najraje pa sem v postelji samo spala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]...Moj je bil takrat res precej časa bolj ob kruhu in vodi, ker sem jaz zaradi nočnega vstajanja in drugih zadevščin v postelji funkcionirala kot en zombi. Niti pod razno ni bilo sexa trikrat na teden in še takrat , ko je bil, je bil vedno na njegovo pobudo...Skratka...če povzamem...ko sva enkrat , ko sem ga spet tako na kratko skenslala v postli,krepko zaropotala ,je povedal, da ima tega dovolj....Da je sit,da vedno on daje pobudo, da on začne in da je bil zadnje čase že tolikokrat zavrnjen, da mu je čisto dovolj. Užaljeno mi je še zabrusil, da mu za sex še nikoli ni blo treba prosit, pa tudi sedaj ne misli...Seveda sem bila užaljena na smrt ampak v srcu sem vedela, da ima prav...Potem pa je šlo po korakih na bolje...
Strinjam se z Ronjo, ki pravi, da ni le oblačenje v erotična oblačila sexi....Sexi je že samo izžarevanje človeka, da ga nekdo privlači...Že sami pogledi, bežni dotiki, besede so lahko neke vrste predigra...pa ne le pet minut pred tistim...lahko se začne že zjutraj...pa vleče čez cel dan...Po moje bo tvoj veliko bolj zadovoljen ,če boš sexi na tak način...sproščen, spontan in iskren, kot pa vsa zategnjena in narejena v vrhunski erotični opravi...No, saj lahko, da tvojemu te krpice res delujejo ful erotično, vendar je po moje bistvo v tem, da mu pokažeš da si ga res  želiš in ne da delaš nekaj pod prisilo..

ronja -> RE: Želja po partnerju (4.11.2011 15:24:27)

To naredim velikokrat, med nama je kar nekaj nežnosti in lepih pogledov, on si želi da bi bila jaz bolj odprta, namigovala, itd. Jaz imam pa glede tega zgleda res zavoro v glavi. Drugo pa je, da si niti ne želim tega.

S tistimi dotiki sem mislila bolj na erotičen dotik, pogled. Ta ni nujno omejen na intimne predele. Saj ga poznaš in veš, kaj mu dogaja. Lahko je to navidez čisto nedolžen dotik, vendar če vidva vesta, da za vaju to ni samo nedolžen dotik, je erotika že tu:). Seveda si želi, da bi tudi ti kdaj namignila na seks - saj sicer ima verjetno občutek, kot da seksata zato, ker mu delaš uslugo - ve, da potem sicer uživaš, ampak vseeno to ni isto.

Po tem, kar si zdaj napisala, imam občutek, da imaš nekje zakoreninjeno, da se to ne spodobi za spodobno žensko, ženo in sploh mamo (sklepam iz tega, da je bilo tvojega namigovanja na začetku več, čeprav smo na začetku navadno bolj zadržane kot kasneje in iz tega, da se je vse še drastično poslabšalo po porodu). Malo premisli, kakšen je tvoj odnos do žensk, ki namigujejo na spolnost. Kakšne se ti zdijo? Plehke, lahke? MOgoče tud tu tiči tvoja zavora.

Ta ideja se mi zdi super, tudi jaz se sprašujem, da je nekaj na mojih zavorah, tako telesno kot psihično.

Druga zavora je verjetno res iz tega naslova in tu bi ti šport in sploh kak ples po moje veliko pomagal. Se naučiš sprostit telo, ga sprejet, ga met rada, ga občudovat,...

Me pa čudi, da se nobena ni obregnila v številko 2-3x na teden. A si se zatipkala mogoče? user posted image Seksata mogoče le 2-3x na mesec?

beti, če sem prav razumela, sta oba zadovoljna s frekvenco in kvaliteto seksa, vendar njemu manjka občutek, da si ga ona želi, da ni vedno on pobudnik - in ga razumem. Sama ne vem, če bi lahko seksala, če bi morala vedno jaz začet, pa če bi bil še tako zagret potem. Rabim in hočem, da si me tudi on želi. Isto rabi njen mož in verjetno večina ljudi.

Še eno vprašanje: ali ti sama kdaj pomisliš na seks, si ga zaželiš, predno ga on "predlaga"?

Pred kratkim sem mu rekla, da naj mi poskusi povedati kaj si želi in bom to naredila, pa mi je uspelo, ampak ko je naslednjič ponovno to predlagal, nekako nisem moglauser posted image nepojasnjeno.

Si si takrat ti sama zaželela seksa ali si to naredila kar tako, ker si je pač on želel in si ti to vedela? In naslednjič si si želela seksa, pa mu vseeno nisi mogla tega dat vedet?
- Če je tako, potem imaš gotovo nek zadržek v sebi in je škoda - tu ni problem v njem, njegova želja je v bistvu čisto naravna - želi si počutit ljubljen in željen - tudi v tem smislu.
- Če si seksa nisi želela, potem je pa problem tu - torej ne v izkazovanju želje ampak v pomanjkanju želje.

Tudi recimo med seksom, jaz bi seksala pretežno nežno, z veliko dotiki in posvečanjem pogleda njemu, on pa bi se igral...nekako sva našla zlato sredino, toda včasih se mi zdi, kot da obema nekaj manjka.
Uf..pišem bolj zmedeno, ker je to zelo intimna stvar.

Fino, da sta našla zlato sredino, vseeno je pa mogoče fajn, da bi kdaj šla še malo v eno in drugo stran, da bi bila oba bolj izpolnjena. Nama je všeč oboje - včasih nežno, včasih divje (to večkrat;) in se zato ni problem uskladit, ker nekak že cela predigra nakazuje, kaj komu paše in pride to spontano. Ne vem pa, kako bi reagirala, če bi imela zelo drugačne želje...

In želela sem povedati to, da bolj kot se oba trudiva da bi ustregla manj uživava.

Po mojih izkušnjah je v seksu navadno dobro, če si malo bolj egoist. Vsaj tako sem čisto presenečena ugotovila - da fante najbolj znori to, da je meni noro... Bolj kot prilagajanje. Mogoče zato, ker si takrat najbolj sproščena, najbolj divja, kadar ti je pač najbolj noro, ne vem...

Občutek imam, da sebe, seks in življenje jemlješ zelo resno - zdaj si žena in mama in hočeš bit zelo dobra žena in mama, kar je že ok, samo ne pustit, da ti vzame tisto iskrico neumnosti/otroškosti/razigranosti, ki gotovo nekje tli v tebi. Ta nam dovoli naredit neumnosti, zaradi katerih se počutimo žive:). Ne mislim, da moramo bit vsi enaki, razigrani, trapasti, itd... Ampak sem pa tja pa večini paše. Pa to ni nujno vedno vezano na spolnost, je pa pravilnoma fantom seksi. Ker je spontano, brez zavor in to imajo vsi radi v postelji[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

po pravici povedano, bi bilo tudi meni težko živet samo z nežnim seksom, kjer bi vedno dala sama pobudo zanj in brez kakršnega koli porednega smsa, brez tistih dvoumnih pripomb, hecov,... njemu gotovo tudi. Nismo pa vsi enaki - in če se najdeta dva, ki se rajši samo nežno crkljata, tudi super. če pa je mešani par, potem pa je treba pri vseh teh rečeh najt kompromis in iz njega tipat na obe strani, da bi videla, kako daleč je drugemu še ok.

Mislim pa, da če razčistiš pri sebi, od kod ti zavore, bosta hitro našla skupni jezik. (Nekatere so bile strogo vzgojene, o spolnosti se doma ni govorilo ali pa z neg. prizvokom, nekatere so globoko verne in so ves čas poslušale, da je seks greh in se tega ne morejo otrest tudi v zakonu, kjer seks ni več greh, ampak bojda dolžnost,... nekatere so imele v otroštvu ali mladosti kako neželeno spolno izkušnjo, ki so jo morda potlačile, nekatere imajo slabe izkušnje iz začetkov spolnosti,... - a se v čem od tega najdeš?)

tehnofil -> RE: Želja po partnerju (7.11.2011 16:16:05)

.....velik problem, moj partener namreč čuti pomanjkanje moje želje po njem, ..... Jaz si ga želim, vendar je mogoče res, da mu tega ne znam pokazat.

Ne glede na skope informacije - točno zato sta se našla.

On ima težave (iz svojega otroštva) po nesprejetosti in ima izredno močno željo da bi imel močan občutek sprejetosti.
Ti imaš težave z izražanjem zaželjenosti (verjetno je to res povezano s tvojim odnosom do svojega telesa).

Torej kdaj se človek, ki ima močno željo po sprejetosti najbolj počuti  sprejetega. Takrat kadar mu pokaže sprejetost, ne kdorkoli, ampak ravno tisti, ki ima težave zaželjenost izkazati. Če že tako težko izkažuješ zaželjenost in potem takšna oseba pokaže zaželjenost, potem je to veliko več kot če ti izkaže zaželjenost oseba, ki s tem nima težav. Zato tako velika želja po ravno tvojem izkazovanju. Ker to mu pomeni, da mu pomeniš tako veliko, da te tudi lastna težava ne more ustaviti. Razumeš kako veliko "vrednost" ima ravno tvoje izkazovanje zaželjenosti.

In ti. Ravno tista, ki ima težave z iskanjem zaželjenosti si najde nekoga, ki ravno to, kar ona najtežje da, potrebuje (resnično prav manjka smeško s prižgano žarnico [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ) Tebe je potegnilo k njemu ravno to, priložnost da premagaš težave z izražanjem zaželjenosti. Po prikritih znakih, iz katerih sta razbrala te stvari, sta se zaljubila. No, še kaj je bilo zraven, ampak to je bistvo.

Torej to za začetek. Vsak odnos nekaj poganja.To je tisto, kar poganja vajin odnos.

Proces reševanja tega in seveda rešitev tega kar vaju poganja, pa nato da tej vajini povezanosti globino.

tehnofil -> RE: Želja po partnerju (7.11.2011 16:24:33)

..., samo gleda me s tistimi žalostnimi očkami

A bi prosim v bodoče napisala: sem anonimna "Lojzka" al karkoli, da se ve' kateri anonimni kaj napiše.

Te žalostne očke so iz neizpolnjenega pričakovanja (v kontekstu kot sem zgoraj napisal). Prepričan sem, da imaš tudi ti "žalostne očke", samo v kakšni drugi obliki. Je pa res, da te je otrok malo bolj okupiral in mu je zato malce težje.

Anonimen -> RE: Želja po partnerju (8.11.2011 9:47:42)

tehnofil in ronja hvala. Odprla sta mi oči, dejansko. No zahvaljuje se tudi moj dragi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] kako malo je včasih potrebno, da ti nekdo odpre oči. Sva se pogovorila, tokrat je šel pogovor v pravo smer in sedaj imamo že par dni drugačen režim...in dejansko pomaga [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ne moreš verjeti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Sedaj je treba pa samo to vzdrževati, se bom potrudila, prisežem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ne bom šla v detajle, ker sem tako razkrila vso svojo intimo že v prejšnih postih. Rada bi se samo zahvalila za nasvete in poglobitev v moje težave.

Anonimna lojzika [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] "avtorica teme"

Stran: [1]