petea
|
kity14, po mojem hočeš biti preveč popolna mama in jemlješ materinstvo kot službo, ki jo moraš opravljati resno in odgovorno, brez napak, sploh pa brez zabave. Seveda se hoče otrok med previjanjem obračati, saj so to prvi koraki k hoji, najlažje pa se obrača, ko je gola. Pusti ji nekaj minut užitka in rekreacije, raje se igraj z njo in jo spodbujaj. Tudi meni nikakor ne gre nočno vstajanje, zato ti iz izkušenj pišem, da bo lažje za obe, da spi v tvoji bližini, saj jo boš tako lahko hitro pomirila, ne da bi ti čisto zbudila. Glede na to, da je preutrujena ob 7-ih zvečer - če ne gre, da bi čez dan malo več spala ali zvečer ostala budna malo dlje, potem bi morda pomagalo, da je takrat, ko se zbuja, nekdo v njeni bližini in jo skuša uspavati, preden se popolnoma zbudi. Sicer ne vem, kam hodita z naokrog, da rabiš celo grmado stvari, ampak: če gresta na izlet z avtom, zakaj ne puščaš nekaj stvari, ki jih boš mogoče potrebovala (npr. plenice, kremo, rezervni komplet oblačil ...), kar v avtu? Vanj stvari spakiraš ali ko je doma tvoj partner ali ko mala spi. Tudi ne razumem, zakaj bi morala vedno vse raztovarjati iz avta; vzemi samo najnujnejše stvari (otroka, umazano perilo in dokumente). Kaj pa bi bilo narobe, če kakšno stvar pozabiš doma? Meni je ful zanimivo, kako se da včasih eksperimentirat in pri tem še nasmejat in predvsem naučit kaj novega. Kakšno stvar pa se da običajno tudi mimogrede kupiti. Se mi je že zgodilo, da sem dojenčku preko nog oblekla pulover, ker ni bilo ničesar drugega pri roki, pa nima ne on ne jaz nobenih travm zaradi tega. Prioritetna lista tvojih obveznosti se je pred 7 meseci spremenila. Razmisli o drugačnem gledanju na situacijo tako, da se boš najprej zabavala Z otrokom in v njeni družbi, nato pa poskrbi za ostale zadeve. Kar ni nujnih stvari, pa se ne ubadaj z njimi. No, je pa tako, da v praksi to pomeni, da kdaj ni posoda pomita, da je prah na omarah in da je hladilnik prazen. Ja, in mame rabimo predah od svojih otrok. Varuške in sorodniki pridejo v tem primeru zelo prav. Če potrebuješ daljši počitek - zakaj si ga ne vzameš? Verjetno se najde kdo v tvoji bližini (stari starši, drugi sorodniki ...), ki bi lahko otroka prevzel za več ur ali celo dni. Verjemi, da takšni odklopi zelo napolnijo baterije.
|