|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
2.10.2011 7:02:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Konstanten glavobol...
2.10.2011 9:16:40   
roladica
Pri meni je bla slabokrvnost. Glavobol vsak dan.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.10.2011 9:25:16   
Najaa
Nizek pritisk?
Pejdi ti h dohtarju mal, da ti kri pogleda.

(odgovor članu roladica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
2.10.2011 12:08:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Najaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
2.10.2011 13:20:43   
Anonimen
Slabokrvnost ja, plus kombinacija neredne prehrane.
Konstanten stres plus nerešeni problemi, ki ostajajo v glavi.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
2.10.2011 18:59:54   
amorcek
hyy... meni so se začele take težave ko sem začela v avtu uporabljati klimo:s pa jih na začetku nisem povezala s tem.... sedaj se vozim bez klime in je vreduuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.10.2011 19:09:52   
BellaB
Na MR pejdi. Ne da te strasim, moja prjatlca ima konstantne migrene in so ji odkrili eno cisto v glavi, ki je sicer nenevarna.

(odgovor članu amorcek)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.10.2011 7:25:40   
ajataja
Lahko je samo kakšen stres povzročitelj lahko je pa tudi kaj bolj resnega tako da je najbolje da se odpraviš na kakšne preiskave.

(odgovor članu BellaB)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.10.2011 7:37:59   
mojcaziga
Res je, da imam jaz še ene druge kronične zdr. probleme, ampak imam tudi zelooooo pogoste glavobole. Pred časom sem zaradi njih šla k zdravnici. Napotila me je k okulistu, kjer je bilo vse ok. Na slikanje oziroma nadaljne preiskave me ni poslala, ker je rekla naj najprej poskusim s primerno prehrano in gibanjem in najpomembneje dovolj tekočine.
Moram reči, da odkar pazim na te zadeve, so se tudi glavoboli zmanjšali. Jih pa še vedno imam, ampak tu je še največji krivec stres, ki mu ne znam ubežati. Vse probleme potenciram in meljem v glavi, še tik pred spanjem. No, na tem pa moram še veliko delati in upam, da bo potem bolje.

lp, mojca

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.10.2011 7:50:15   
Petka09
Moja kolegica je imela vzrok kandido. Sicer ne vem vseh postopkov potem, pa tudi ne vem koliko je ta kandida (bakterija al kaj je že) res lahko vzrok. Kolegica trdi, da je....
No, kandida gor ali dol... Imela je konstantne glavobole, vedno bolj pogoste. In je bla na bioresonanci menda...

Potem pa je spremenila prehrano in to na enostaven način: iz prehrane je vrgla ven vse kar je belo: sladkor, moko, bele testenine, beli kruh.
Nadomestila s črnim kruhom, polnozr. testeninami...... Sladkorja ni jedla več NIČ.
Poleg tega, da je celo dobila lepšo postavo user posted image , so glavoboli enostavno prenehali POPOLNOMA! Pa veliko vode zraven pit.

(odgovor članu mojcaziga)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.10.2011 8:04:09   
Felicita
torej, glavoboli... se oglaša ekspertka. mene migrena trofi nekje 3-5x na leto, samo na srečo je takšna, da poznam sprožilce (in se jim na srečo lahko bolj ali manj izognem); očitno jih tudi ti (hormonsko nihanje), zato ti predlagam da če drugega ne se naročiš pri nevrologu, da ti napiše kaka dovolj močna zdravila, da se tem napadom izogneš.
Običajni (tenzijski) glavoboli majo pa tko ene 1000 možnih vzrokov pomoje. Mene osebno recimo od pubertete naprej boli glava, tko vsaj 1x tedensko. Enako mojo mami in po slikanju niso nič odkrili in imava pač 'takšne žile' da imava pogosto glavobole. ok. Potem pa pač gledaš in se opazuješ, tudi 'običajni' glavoboli majo lahko sprožilce - sonce, veter, klima, dehidracija, stres, neredna prehrana (močno nihanje krvnega sladkorja), temperaturne razlike (npr pozimi ko prideš z -10 na +25, mene to vedno ubije), drugačna hormonska nihanja (npr mene vedno po kakem 'adrenalin rushu' noro boli glava), slabokrvnost, prehlad (angleži majo ful dobr izraz zato - 'head cold'), težave z očmi, sinusi,... tko da ti svetujem, da raziščeš kaj se je v zadnjem času spremenilo in poskušaš to odpravit.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.10.2011 8:05:09   
Felicita
double post user posted image

< Sporočilo je popravil Felicita -- 3.10.2011 8:06:15 >

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.10.2011 8:41:41   
Hope2
Še ena s stalnimi glavoboliuser posted image . Včasih 4x na teden, včasih k sreči le 1x na teden, pred M pa obvezno še en hujši. Migrena 1-3x na leto.

Pred 3-4 leti sem bila 1 leto na strogi dieti (kandida, razkisavanje telesa) pa so glavoboli še vedno bili prisotni v nič manjših količinah, tak da pri meni ta prehrana nima veze. Ravno ta mesec sem si rekla, da bom probala najti kak vzorec. Sem pa čist slučajno tudi ta mesec začela pit večje količine nesladkanega čaja, ker mi paše, telo mi kar kliče po čaju. Dopoldan spijem kar 8dcl. Vzamem pa 1 vrečko čaja za pomiritev (včasih dam kar 2 vrsti čaja za pomiritev- eden bolj zeliščni, en pa bolj sadni), 1 vrečka rooibos, 1 vrečka  ingver čaja (nobenga teina in kofeina v čajih). Vse to dam v en velik vrč in pijem hladnega, nesladkanega čez dan- večinimo spijem že do 13.00.
Ta mesec čisto nobenga glavobola, ravno danes prvi dan M, pa me je včeraj za ene 5 minut nekaj hotelo kljuvati v glavi in s eni nič razvilo.

Zdaj pa ne vem ali je čisti slučaj, ali pomaga čaj za pomiritev, ali antioksidanti v čaju, ali večja količina tekočine. Ampak slednje (vodo) jaz že itak stalno v večjih količinah konzumiram, tak da dvomim.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 13
3.10.2011 11:42:50   
dana
Jaz sem imela od 18. leta naprej migrene. K sreči so se je pojavila cca. 5x leto, kar ni tako hudo, kot pri enih, ki jih fašejo pred vsako M. In tudi starejša sem bila za dalj časa me je "vrgla". Sem se zadnja leta tudi po 2 dni pobirala, da sem bila taka kot je treba.

Vedno sem si zapisovala kaj sem jedla tiste dni, kako sem spala, ali je bil kak stres samo na KT nisem pomislila. Pred kakim letom sem se pa le odločila, da grem k nevrologu in sva skupaj prišli do ugotovitve, da bi lahko KT bile tisi krivec. Tako da sem lani avgusta prenehala z jemanjem tabletk in od takrat naprej imam tudi mir pred migrenami. Saj kak glavobol še pride naokoli, migrena pa k sreči ne.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 14
3.10.2011 12:10:23   
lenika83
Za glavobol je po moje tudi 1000 možnih vzrokov, kot pravi Felicita. Jaz sem imela v preteklosti tudi grozne težave z glavoboli in z migrenami. Mislim, da so me glavoboli mučili že od začetka srednje šole, proti koncu srednje šole pa so se pridružile še migrene, trajalo je pa približno do nosečnosti. Ko sem v srednji šoli šla k zdravnici, mi je najprej dala napotnico za okulista, ampak ni bilo z vidom nič narobe. Zakaj so se mi pojavljali glavoboli, pa tudi zakaj so se nehali, nisem nikoli zares ugotavljala. Saj se mi še zdaj občasno kakšen glavobol pojavi, ampak to mogoče 2-3-krat letno, prej pa tudi večkrat mesečno, skoraj tedensko, v bistvu. Migrene pa se mi več ne pojavljajo in sem analizirala nazaj, kaj se je spremenilo, pa sem ugotovila, da so mi jih povzročale KT, zdaj imam pa druge Kt in je ok, ni težav z migrenami in stranskimi učinki.

Drugače pa meni večkrat povzroča glavobole spanje "po obrokih", ko se mala večkrat prebudi ponoči, potem se zjutraj ziher zbudim z glavobolom. Zelo je težko kar tako ugotoviti kaj povzroča glavobole, mogoče boš res morala nekaj časa slediti kaj se ti dogaja pred glavobolom, mogoče pa ugotoviš kakšno skupno točko med vsemi glavoboli.

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 15
3.10.2011 12:15:28   
TomTaylor
ojoj, boga! Pozdravi se user posted image

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu lenika83)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.10.2011 10:37:44   
Najaa
Mi lahko prosim razložite, kakšna je razlika med tenzijskim glavobolom in migreno?
Pred leti sem na enkrat dobila hud glavobol, ki je trajal kak teden s tem, da me je bolela cela hrbtenica, pa do stopal vse in mrtvičenje, mravljinčenje... Takrat je zdravnica rekal, da je to tenzijski, ker izvira iz vratnih žil. In pomagalo je sproščanje, masaža.... Ok, odkar sem rodila mlajšo hčerko pred 2,5 leti pa imam vedno pogostejše glavobole, ki naj bi bili migrena. Skoraj pred/med/po vsaki M se začne tako, da se mi vrti, čudno se počutim, slabo mi je in želodec me boli, kljuva v glavi, ko se razvije bolečina pa mi je slabo za bruhat, svetloba je smrtni sovražnik, premikanje tudi. V tem stadiju redko pomaga tableta, raje ležim negibno v temi. A je to migrena? Kaj bi bil vzrok... verjetno stres, tudi prehrana čeprav sem jo v zadnjem času spremenila, očitno bom pa morala probat tudi brez bele moke.

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 17
4.10.2011 12:47:26   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

Mi lahko prosim razložite, kakšna je razlika med tenzijskim glavobolom in migreno?
Pred leti sem na enkrat dobila hud glavobol, ki je trajal kak teden s tem, da me je bolela cela hrbtenica, pa do stopal vse in mrtvičenje, mravljinčenje... Takrat je zdravnica rekal, da je to tenzijski, ker izvira iz vratnih žil. In pomagalo je sproščanje, masaža.... Ok, odkar sem rodila mlajšo hčerko pred 2,5 leti pa imam vedno pogostejše glavobole, ki naj bi bili migrena. Skoraj pred/med/po vsaki M se začne tako, da se mi vrti, čudno se počutim, slabo mi je in želodec me boli, kljuva v glavi, ko se razvije bolečina pa mi je slabo za bruhat, svetloba je smrtni sovražnik, premikanje tudi. V tem stadiju redko pomaga tableta, raje ležim negibno v temi. A je to migrena? Kaj bi bil vzrok... verjetno stres, tudi prehrana čeprav sem jo v zadnjem času spremenila, očitno bom pa morala probat tudi brez bele moke.

To bi lahko bila migrena, samo migreno more potrdit nevrolog. ni vsak hud glavobol kr migrena (po tej logiki ma pol slovenije migrene). Vzrok? Hormonska nihanja oz. M. se dogaja veliko ženskam.

jest ko sem bla na dieti brez moke in tako naprej sem mela tako hude glavobole kot nikoli prej in pozneje.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?