Felicita -> RE: Konstanten glavobol... (3.10.2011 8:04:09)
|
torej, glavoboli... se oglaša ekspertka. mene migrena trofi nekje 3-5x na leto, samo na srečo je takšna, da poznam sprožilce (in se jim na srečo lahko bolj ali manj izognem); očitno jih tudi ti (hormonsko nihanje), zato ti predlagam da če drugega ne se naročiš pri nevrologu, da ti napiše kaka dovolj močna zdravila, da se tem napadom izogneš. Običajni (tenzijski) glavoboli majo pa tko ene 1000 možnih vzrokov pomoje. Mene osebno recimo od pubertete naprej boli glava, tko vsaj 1x tedensko. Enako mojo mami in po slikanju niso nič odkrili in imava pač 'takšne žile' da imava pogosto glavobole. ok. Potem pa pač gledaš in se opazuješ, tudi 'običajni' glavoboli majo lahko sprožilce - sonce, veter, klima, dehidracija, stres, neredna prehrana (močno nihanje krvnega sladkorja), temperaturne razlike (npr pozimi ko prideš z -10 na +25, mene to vedno ubije), drugačna hormonska nihanja (npr mene vedno po kakem 'adrenalin rushu' noro boli glava), slabokrvnost, prehlad (angleži majo ful dobr izraz zato - 'head cold'), težave z očmi, sinusi,... tko da ti svetujem, da raziščeš kaj se je v zadnjem času spremenilo in poskušaš to odpravit.
|
|
|
|