|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zahirančki
20.9.2011 9:51:03   
amon
Pozdravljene,
ker mi napovedujejo zahirančka, mi bojo porod v kratkem sprožili (39 teden). Ob tem si postavljam nič koliko vprašanj. Zato bi prosila mamice, ki ste rodile sicer donošene otroke s premajhno težo otroka (zahirančke) kako je porod potekal, koliko časa ste bile v porodnišnici, kakšne obravnave je bil deležen dojenček (kaj bolj posebje pregledajo?), kako je potekalo kasneje hranjenje (ste dojile, dodajale?) in seveda nenazadnje njihov razvoj.
Hvala za vse info in lep dan želim.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zahirančki
20.9.2011 10:02:20   
Lunca1
Ne vem če za mojo ravno lahko trdim da je zahiranček, je bil pa sum na to. Poslali so me na pregled pretokov popkovine in je bilo na srečo vse ok. Rodila sem 10 dni čez rok. Porod so mi sprožili s predrtjem mehurja in umetnimi popadki. Porod je potekal normalno. rodila sem v 5 urah. Tamal je tehtala 2920g in bila dolga 49 cm. imela je probleme s krčki, jaz pa z mlekom, tako da sem morala že od drugega tedna dodajat, saj se tamala ni redila. Dojila pa sem jo še vseeno do 8 meseca.

(odgovor članu amon)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zahirančki
20.9.2011 10:06:44   
amon
Sem pozabila še vprašat kakšne mere so imeli otročki ob rojstvu (hvala Lunca za prvi odgovor :)). Pri mojemu zaostaja kar precej v vsem, glavica za 2 tedna, trebušček in nogice pa kar za 3 tedne.
Ok, zavedam se, da UZ meritve niso natančne in pride do odstopanj, vendar pri tolko meritvah, bo že držalo, da kar zaostaja.
lp

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zahirančki
20.9.2011 11:12:28   
Hope2
Naš na koncu ni bil zahiranček. So pa vse meritve od morfologije  naprej kazale na to. Točno se več ne spomnim, ampak je isto v 2 stvareh zaostajal 2-3 tedne, le 1 stvar- mislim da glava, je bila pa prevelika za 1-2 tedna. Šla sem celo po drugo mnenje k Pušenjaku, ki je isto zmeril, ampak me je pomiril, da je nabrž po mami, ki je suhcena. Isto so merili pretoke in me skoz spremljali. In res pri 36/3 so meritve še vedno kao bile 2-3 tedne premajhen. Rodila 37/1 njegove meritve pa manekenske, bil je čisto normalen dojenček s 3000g, velik 52 cm. Kljub vsaj 4x meritvam, ki so isto pokazale, na koncu otrok ni bil zahirančekuser posted image . dojil se je normalno, je imel zelo močen sesalni refleks, tak da nama je brez težav steklo

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 20.9.2011 11:21:48 >

(odgovor članu amon)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zahirančki
20.9.2011 11:19:29   
manna
Verjetno je vse odvisno od tega koliko bo otrok tehtal in kako se bo odzival. Moja sorodnica je imela zahirančka s 1700g in je šel seveda v inkubator, domov je šel šele po enem mesecu. Moja prijateljica pa je rodila punčko z 2600g (v 39.tednu), je bila obravnavana kot običajno, še ena druga kolegica je rodila punčko z 2350g (v 38.tednu) in so jo dali spančkat v ogrevano posteljico, domov je šla po enem tednu.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zahirančki
20.9.2011 11:31:01   
*miska.mcc*
3 dni pred rokom

2380g/48cm

prvo noc so di dajali glukozo. vse BP. domov sva sli tretji dan. sicer na mojo odgovornost. bili naj bi 5 dni, ampak sem podpisala, ker ni bilo nobenih tezav.
dojila polno 2m. potem dodalaja AM, ker mala ni pridobivala na teži.

zdaj pri 2eh letih je cisto normalen dvoletnik. bolezni nobenih. pri zdravniku sva bili samo 1x.


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zahirančki
20.9.2011 11:45:49   
majra
od morfologije naprej so me v drugi nosečnosti sikirali, da je bejba ful premajhna, sum na zastoj rasti, vse je zaostajala za 3 tedne. Imele smo vse preiskave, vsaka 3 tedna kontrolne UZ.
3 dni pred porodom me je ginekologinja zasikirala, da je glavica ful premajhna, glede na ostalo, s tem, da je vse ostalo zaostajalo za 2 tedna.
No, rodila 10 dni čez rok, bejba velika 52cm, težka 3480 z obsegom glavice 36 cm.

Koliko sem se brez veze presikirala, pa sploh nočem govorit.
Jaz bi ti priporočala, da uživaš še zadnje dni nosečnosti in se s tem spopadaš če bo dejansko potrebno.

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: zahirančki
20.9.2011 12:51:17   
Anonimen
Ekola ... porod so mi sprožili v 38. tednu, zaradi pomankanja plodovnice in slabega delovanja posteljice ... rodila v 3h urah ... tamala je bila zahirana, dolga 49cm in težka 2370g ... a ker je imela odzive in teste dobre, bi šli lahko domou po 3h dneh, samo je zlatenco fasala in je bila 48 ur pod lučko, tako da sva šli domou 5. dan. Glede hranjenja sva imeli ful težav, ker je bila švohcana pa brez nekega sesalnega refleksa, jaz pa nisem dobila navala mleka ... tak da sva se mesec in pol mučili in kombinirali potem sva pa počasi prešli na AM. Zdaj je zdrava skoraj 3 letnica z 13kg in 94cm ... je hitro nadoknadila user posted image

(odgovor članu majra)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: zahirančki
20.9.2011 15:14:52   
Brinčika
Nekatere sestre pa zdravnice te pa res znajo zastrašit, mene je med porodom spraševala da če so to res prave mere glavice otroka da je glava velika , pa se tam med sabo pogovarjale, tako da sem že študirala na da kajkin otrok bo sploh prišel ven, do takrat pa noben nič, kaj sem pa znala jaz odgovorit kot to da nevem verjetno da res če tam piše, pol pa je ven prišla čisto normalna deklica velika 54 cm, težka 3490g , obseg glavice pa 36 cm.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: zahirančki
21.9.2011 8:44:43   
kajalin*
36 t,odtekla voda,deklica se je rodila 2000g in 44 cm.Vse je potekalo normalno,kmalu je nadoknadila težo že pri 6 mescu se ji ni nič poznalo.Zdaj je stara 6 let,športnica in največja v prvem razreduuser posted image
Dojila sem jo le dobra dva meseca,ker so me vsi divjali z nizko porodno težo in mislim,da sem mleko izgubila zarad teh strahov kako in kaj bo,pa tehtanje,...Svetujem ti,da se ne sekiraš,dojiš in se imaš lepo.

(odgovor članu Brinčika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: zahirančki
22.9.2011 21:00:47   
m_o_i
14 dni pred rokom 2070 g in 45 cm
zakaj zahiranost ni bilo ugotovljeno

urgentni CR(ko je se G v porodnisnici potrdil zahiranost sem dobila svecko za mehcanje mat.vratu, na CTGju padel utrip in smo leteli v operacijsko), vsega je bilo konec v slabe pol ure. dobila sem spinalni blok in ne narkoze.

5 dni porodnisnice, dete v centru za nedonosencke v topli posteljici(ne v inkubatorju!), z dovajanjem glukoze en dan. jaz en dan na intenzivni, ostale 4 dni na oddelku(tam spala, drugace bila kar naprej v CN, ker sem mleko dostavljala-tisto malo, ko sem ga izcrpala). potem sva bila se dobra dva tedna oba v centru za nedonosencke-toliko, da je redno dobival na tezi in je bil odpuscen (mislim da z 2200 g; za odpust ni vec kilaza merilo, ampak pridobivanje teze).

pri dveh,treh mesecih je bil po kilazi in velikosti blizu svojih vrstnikov; je pa res, da ko vztrajajo, da ga hrani na 3 ure, ne govorijo tega kar tak.
deteta z normalno porodno tezo tudi jaz ne bi budila(no, niti Eliasa nisem; sva v spanju postimalauser posted image )

druge posledice!? niti ne...razen mogoce povecanega misicnega tonusa, ampak to ni nujno povezano z zahiranostjo...

srecno user posted image

pies: zaupaj zdravnikom in sestram!!

aja, dojila se nisva, ker so bila premala usteca in vdrte bradavice. tudi z nastavki ni slo...mulc je zrastu na AM; do danes je bil enkrat samkrat prehlajen(beri zato nic manj zdrav in odporen)

< Sporočilo je popravil m_o_i -- 22.9.2011 21:04:03 >


_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: zahirančki
24.9.2011 9:04:59   
S*
Tudi jaz se rodila zahirančka. Od morfologije naprej sem imela kontrole na 14 dni, dete je rastlo, toda počasi. Ker ni nazadovala so mi porod sprožili šele 2 dni pred rokom, po 12h popadkov sem imela urgentni CR, ker ji je padel utrip. mala je imela 2300g in48cm. Prvo noč je prespala v topli posteljici, dobila je glukozo. Drugi dan sva šle obe na oddelek, nič jo niso posebaj gledali ali obravnavali. Zaradi CR sva šle domov 6 dan. Za +hranjenje je nisem nikoli zbujala, čeprav so mi to naročili, samo meni se je zdelo brezzveze, da ji nekaj usiljujem na 3h, kmalu sva ujele svoj ritem in je lepo napredovala. Dojila sem do 10 meseca, s 4 mesecem pa sva začele z GH. Sedaj se bliža 1. svečki in je že dohitela svoje vrstnike npo teži in po velikosti.


(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...




trgovine
Paštetka

Kje najpogosteje nakupujete oz. pustite povprečno na mesec največ denarja. Hvala

Špar (43%)

Mercator (25%)

Tuš (8%)

Hofer (11%)

Lidl (8%)

Leclerc (4%)


Število vseh glasov: 229

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!