m_o_i -> RE: zahirančki (22.9.2011 21:00:47)
|
14 dni pred rokom 2070 g in 45 cm zakaj zahiranost ni bilo ugotovljeno urgentni CR(ko je se G v porodnisnici potrdil zahiranost sem dobila svecko za mehcanje mat.vratu, na CTGju padel utrip in smo leteli v operacijsko), vsega je bilo konec v slabe pol ure. dobila sem spinalni blok in ne narkoze. 5 dni porodnisnice, dete v centru za nedonosencke v topli posteljici(ne v inkubatorju!), z dovajanjem glukoze en dan. jaz en dan na intenzivni, ostale 4 dni na oddelku(tam spala, drugace bila kar naprej v CN, ker sem mleko dostavljala-tisto malo, ko sem ga izcrpala). potem sva bila se dobra dva tedna oba v centru za nedonosencke-toliko, da je redno dobival na tezi in je bil odpuscen (mislim da z 2200 g; za odpust ni vec kilaza merilo, ampak pridobivanje teze). pri dveh,treh mesecih je bil po kilazi in velikosti blizu svojih vrstnikov; je pa res, da ko vztrajajo, da ga hrani na 3 ure, ne govorijo tega kar tak. deteta z normalno porodno tezo tudi jaz ne bi budila(no, niti Eliasa nisem; sva v spanju postimala[sm=smiley36.gif]) druge posledice!? niti ne...razen mogoce povecanega misicnega tonusa, ampak to ni nujno povezano z zahiranostjo... srecno [sm=smiley31.gif] pies: zaupaj zdravnikom in sestram!! aja, dojila se nisva, ker so bila premala usteca in vdrte bradavice. tudi z nastavki ni slo...mulc je zrastu na AM; do danes je bil enkrat samkrat prehlajen(beri zato nic manj zdrav in odporen)
|
|
|
|