|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pecivo ala sacher torta
16.9.2011 9:18:19   
Matejusska
Jaz sem totalni antitalent za peko, zato prosim, če mi katera pove, kako bi naredila pecivo, ki je po sestavinah podobno sacherci. V glavnem, biskvit je bil navaden (vsaj glede na moje poznavanje user posted image ), temno rjav, potem pa je bil z nečim fejst prepojen (tak osvežilen okus je bil), pa zdaj ne vem, s čim se to napoji, s sokom ali kaj, povrhu pa je bil polit s stopljeno čokolad. Prosim torej, če mi katera pove recept za tak temno-rjav biskvit in pa s čim naj ga namočim. Vem, glupo vprašanje, ampak sem res antitalent za peko... user posted image

< Sporočilo je popravil Matejusska -- 16.9.2011 9:19:18 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pecivo ala sacher torta
16.9.2011 9:29:26   
Anonimen
Več kot daš jajc (rumenjake, beljake pa kot sneg), bolj bo biskvit mehek. Moj mož dela božansko sacherco, nič jo ne namoči, ker je zelo mehka in sočna že sama po sebi. Ttočnega recepta ne vem, dvomim tudi, da ga bo izdal user posted image , uporabi pa 8 jajc - ja, ni za tiste s povišanim holesterolom user posted image .
Lahko pa biskvit namočiš z mlekom, da bo sočen. Če daš v maso za biskvit koščke čokolade ali stopljeno čokolado bo tudi bolj moker.

Imam pa doma recept za čokoladni kolač, zelo dober je, tudi "moker", ker vsebuje veliko čokolade, ga lahko zvečer prepišem sem.

< Sporočilo je popravil Ankica. -- 16.9.2011 9:30:34 >

(odgovor članu Matejusska)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: pecivo ala sacher torta
16.9.2011 11:52:27   
mini86
ankica se priporočam za tale tvoj receptuser posted image

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: pecivo ala sacher torta
16.9.2011 16:21:43   
Felicita
pomoje je lahko čist običajen čokoladni biskvit, kjer del moke zamenjaš s kakavom v prahu. napojen je bil pa mogoče s kompotom vloženih breskev? lahko pa tut z marmelado razmešano v vodi...

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
16.9.2011 16:34:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mini86)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: pecivo ala sacher torta
16.9.2011 16:59:50   
Adelina
Kaj pa če so bila že v samem biskvitu naribana jabolka. Pride tud lepo sočno, pa če so drobno ribana in olupljena, se niti ne čuti da so jabolka notri.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: pecivo ala sacher torta
16.9.2011 19:05:03   
Anonimen
No, obljubljen recept, prepisan iz knjige Miele recepti (da me ne bo kdo tožil zaradi avtorskih pravic user posted image ):

ČOKOLADNI KOLAČ

Sestavine: 300g temne čokolade, 150g masla ali margarine, 5 jajc, 100g sladkorja, 100g moke.
1. Na nizkem ognju stopiš na koščke nalomljeno čokolado in maslo, počakaš, da se ohladi.
2. Čokoladni mešanici primešaš rumenjake, sladkor in moko. Nazadnje narahlo (ampak res na rahlo, s kuhalnico, ne z mešalnikom) primešaš trd sneg iz beljakov.
3. Testo vliješ v namaščen okrogel pekač premera 26cm in spečeš kolač v predgreti pečici na 150-170°C, 35-40minut.

Za preliv rabiš 100g stopljene čokoladne glazure (jaz poenostavim, vzamem navadno jedilno čokolado in žlico masla, stopim na nizkem ognju. Preliješ čez ohlajen kolač in to je to.
Ker je v kolaču veliko čokolade, je znotraj tudi ko je pečen, nekoliko vlažen.

Meni je ta kolač čudovit, mi pa zelo paše v zimskih mesecih, za to vročino je pretežek.

(odgovor članu Adelina)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: pecivo ala sacher torta
16.9.2011 19:47:45   
Matejusska
Hvala, Ankica, tole bom pa zagotovo sprobala! user posted image

Drugače pa se mi zdi, da bi lahko bil prepojen z marmelado razmešano v vodi, kot je rekla Felicita - če dobro pomislim, je bil res okus na marmelado, namazana ni bila pa nikjer, tudi pod čokolado ne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Magnezij in železo v nosečnosti
V nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...




Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?