Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
pecivo ala sacher torta 16.9.2011 9:18:19
|
|
|
|
Matejusska
|
Jaz sem totalni antitalent za peko, zato prosim, če mi katera pove, kako bi naredila pecivo, ki je po sestavinah podobno sacherci. V glavnem, biskvit je bil navaden (vsaj glede na moje poznavanje ), temno rjav, potem pa je bil z nečim fejst prepojen (tak osvežilen okus je bil), pa zdaj ne vem, s čim se to napoji, s sokom ali kaj, povrhu pa je bil polit s stopljeno čokolad. Prosim torej, če mi katera pove recept za tak temno-rjav biskvit in pa s čim naj ga namočim. Vem, glupo vprašanje, ampak sem res antitalent za peko...
< Sporočilo je popravil Matejusska -- 16.9.2011 9:19:18 >
|
|
|
|
RE: pecivo ala sacher torta 16.9.2011 9:29:26
|
|
|
|
Anonimen
|
Več kot daš jajc (rumenjake, beljake pa kot sneg), bolj bo biskvit mehek. Moj mož dela božansko sacherco, nič jo ne namoči, ker je zelo mehka in sočna že sama po sebi. Ttočnega recepta ne vem, dvomim tudi, da ga bo izdal , uporabi pa 8 jajc - ja, ni za tiste s povišanim holesterolom . Lahko pa biskvit namočiš z mlekom, da bo sočen. Če daš v maso za biskvit koščke čokolade ali stopljeno čokolado bo tudi bolj moker. Imam pa doma recept za čokoladni kolač, zelo dober je, tudi "moker", ker vsebuje veliko čokolade, ga lahko zvečer prepišem sem.
< Sporočilo je popravil Ankica. -- 16.9.2011 9:30:34 >
|
|
|
|
RE: pecivo ala sacher torta 16.9.2011 11:52:27
|
|
|
|
mini86
|
ankica se priporočam za tale tvoj recept
|
|
RE: pecivo ala sacher torta 16.9.2011 16:21:43
|
|
|
|
Felicita
|
pomoje je lahko čist običajen čokoladni biskvit, kjer del moke zamenjaš s kakavom v prahu. napojen je bil pa mogoče s kompotom vloženih breskev? lahko pa tut z marmelado razmešano v vodi...
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 16.9.2011 16:34:34
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: pecivo ala sacher torta 16.9.2011 16:59:50
|
|
|
|
Adelina
|
Kaj pa če so bila že v samem biskvitu naribana jabolka. Pride tud lepo sočno, pa če so drobno ribana in olupljena, se niti ne čuti da so jabolka notri.
|
|
|
|
RE: pecivo ala sacher torta 16.9.2011 19:05:03
|
|
|
|
Anonimen
|
No, obljubljen recept, prepisan iz knjige Miele recepti (da me ne bo kdo tožil zaradi avtorskih pravic ): ČOKOLADNI KOLAČ Sestavine: 300g temne čokolade, 150g masla ali margarine, 5 jajc, 100g sladkorja, 100g moke. 1. Na nizkem ognju stopiš na koščke nalomljeno čokolado in maslo, počakaš, da se ohladi. 2. Čokoladni mešanici primešaš rumenjake, sladkor in moko. Nazadnje narahlo (ampak res na rahlo, s kuhalnico, ne z mešalnikom) primešaš trd sneg iz beljakov. 3. Testo vliješ v namaščen okrogel pekač premera 26cm in spečeš kolač v predgreti pečici na 150-170°C, 35-40minut. Za preliv rabiš 100g stopljene čokoladne glazure (jaz poenostavim, vzamem navadno jedilno čokolado in žlico masla, stopim na nizkem ognju. Preliješ čez ohlajen kolač in to je to. Ker je v kolaču veliko čokolade, je znotraj tudi ko je pečen, nekoliko vlažen. Meni je ta kolač čudovit, mi pa zelo paše v zimskih mesecih, za to vročino je pretežek.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Magnezij in železo v nosečnostiV nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?