|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koliko časa je trajalo
8.9.2011 11:51:28   
seru
..., da se v vrtcu niso več jokali ob vašem odhodu? Pri nas je vsaki dan slabše. Prva dva dni je šlo brez joka, tretji dan jok ob predaji, zdaj pa se začne že doma. Tudi vzgojiteljica pravi, da je vsak dan slabše. Ima katera izkušnje, da se jok nikoli ne neha?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Koliko časa je trajalo
8.9.2011 12:04:16   
kajajaka
Žal je pač tako, da se nekateri otroci nikoli popolnoma ne navadijo na vrtec. Ampak ne obupaj, po vsej verjetnosti je vaša le povprečen otrok, ki pač rabi nekaj časa...

Naša je lani septembra (pri 2 letih) začela hoditi v vrtec in je jokala vsak dan do novega leta... Ampak to je bil minuto ali dve (no prvi mesec je kar precej presitnarila, ampak se je vmes tudi zaigrala, potem je pojokala le kako minuto zjutraj).

Sedaj so zamenjali vzgojiteljice in sobo in spet je zjutraj stokanje kakšno minuto, ampak, ko pridem ob 2h po njo in jo vprašam kako je bilo - reče dobro. Torej ni tako hudo, kot se ji zjutraj zdi.

Je pa tudi nad našo vzgojiteljica obupovala in rekla, da je vsak dan huje. Ko sem rekla, da potem tudi ona očitno nekaj narobe počne... se je pa stanje izboljšalo. Naša pač rabi več pozornosti in crkljanja, ker je bolj nežna dušica. In ko to dobi, je potem cel dan pridna. Pogovori se z vzgojiteljico, saj jih ne bo konec, če jo zjutraj ena za minutko pocrklja in ji kaj zanimivega pokaže ali pa pove kaj dobo danes delali... in čez 5 minut bo bolje.

Če ste začeli z uvajanjem s 1-9. je sedaj po 8 dneh vseikakor prehitro reči, da imate problem. Mislim, da bo minilo, večinoma je dobro po 2 tednih, nekateri pač rabijo več mesecev.
Vzgojiteljice pa so tam  tudi zato, da poskrbijo in omogočijo, da se otrok čim lažje privadi in ne, da po 1 tednu obupajo...user posted image

(odgovor članu seru)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.9.2011 12:13:21   
Petka09
Ja, kajajaka ti je dobro rekla - naj otroka malo pocrklja.
Naša je šla s 16 meseci lani... letos je stara skoraj 2,5 leti in čeprav je že navajena vrtca in gre rada, ji je fajn, ko gre zjutraj do vzgojiteljice in jo le-ta prime za roko, včasih vzame v naročje in jo stisne k sebi.. Potem pa ji takoj reče: bomo gledale knjigico?... ali pa kaj drugega...

Je naša tak karakter, bolj nežna dušica.... In ker vzgojiteljice tako nastopijo, se potem lepo počuti in jih ima rada... Saj jo tudi včasih piči, da pa mogoče ne bi šla, ampak tak pristop v vrtcu potem odžene vso morebitno slabo voljo user posted image .

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.9.2011 12:26:39   
Katy78
Pri nas je začel hoditi s 1.9. in je danes spet jokal, medtem ko včeraj ni jokal, je pa rekla vzgojiteljica, da se vmes včasih spomni na mamico ampak da ga hitro mine. Popoldne vsak dan reče, da bo še šel v vrtec, zjutraj pa postane žalosten in začne da ne bi šel v vrtec, da mami ni treba v službo, ko sva prišla pred vrtec, mi je celo rekel, da tam piše, da je vrtec zaprt user posted image , ni pa upiranja in trmarjenja, tudi vrata od igralnice sam odpre, tako da očitno mu je fajn, samo navadit se mora, da mamica pač ne gre z njim.Tudi mami, ki je delala v vrtcu, mi je rekla, da veliko otrok še kar nekaj časa joka ob prihodu v vrtec ampak da so potem takoj dobri. Se pa tudi jaz strinjam, da bi se bilo morda dobro pogovorit z vzgojiteljico, če je vsak dan slabše, potem mogoče ne sprejema vzgojiteljice oz. se mu vzg. ne zna približat na pravi način. Meni namreč veliko pomeni, da ko se pogovarjava in mu omenjam njegovi vzgojiteljici, vidim, da ju sprejema in to je zelo pomembno.

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.9.2011 12:30:42   
Serendipity
IZVIRNO SPOROČILO: seru

..., da se v vrtcu niso več jokali ob vašem odhodu? Pri nas je vsaki dan slabše. Prva dva dni je šlo brez joka, tretji dan jok ob predaji, zdaj pa se začne že doma. Tudi vzgojiteljica pravi, da je vsak dan slabše. Ima katera izkušnje, da se jok nikoli ne neha?

Pri nas popolnoma ista situacija user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu seru)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.9.2011 12:58:39   
bambika
Naša 2,5 letnica je tudi šla letos prvič v vterc,zdaj tri dni je protestirala že zjutraj,da ne gre in pa 5 minut je jokala po mojem odhodu,danes pa se ni jokala.Sem ji lepo razložila,da mamica pride vsak dan po njo po službi(čeprav sem na porodniški) in da gredo vsi otroci domov,da nobeden ne ostane cel dan v vrtcu in se je kar strinjala.
Vsak otrok je pač drugčen po 5 dneh pa jim res ni treba že obupat,naj se ji malo bolj posvetijo,10 minut carkljanja si bo pa že vzela čas.

(odgovor članu Serendipity)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
8.9.2011 13:57:59   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu bambika)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
8.9.2011 14:58:55   
Najaa
Tavečja sploh ni jokala, tamala pa je rabila kak teden, da se je ufurala. To pomeni, da je zjutri mal pojokcala, ampak je hitro pozabila in je bilo ok.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
8.9.2011 20:36:45   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Najaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
8.9.2011 20:37:29   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 10
9.9.2011 8:33:50   
Jada82
Jah, naša tamala je doma, ni v vrtcu, jo ima ati al pa tašča, pa včasih vseen joka, ko grem jaz v službo ... V vrtec jo pa mislim dat drugo leto ... bomo videli ...user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 11
19.9.2011 10:34:05   
dreamhorse
Naša je jokala samo 4 dni... potem tudi včasih kdaj, ampak ko sem jaz šla, je nehala.. Res pa so jo vzgojiteljice znale zamotit, pocartat če je bilo treba. In vsako jutro sma se zmenile, da bo prijateljem povedala, kaj je počela dan prej.. In je vedno bila navdušena. Pa svojega medvedka je vedno nosila s sabo. Šla je v vrtec z 11 meseci. TUdi po daljših premorih doma ni bilo težav. Je komaj čakala, da gre v vrtec, ker jo prijatelji in igrače tam že pogrešajo.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Nadomestna in dopolnilna komunikacija
Oktober je mesec ozaveščanja o NDK, ki omogoča komunikacijo osebam s težavami govora. V Sloveniji pa se soočamo z izzivi...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.