|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Napovedan CR v PO
1.9.2011 8:35:36   
pokamoka
Heeej
Sem oktobrka... letošnja... torej bom še nekaj tednov počakala, potem pa akcija. Imam napovedan CR v Postojni... in vedno bolj me je strah, kako vse skupaj to tam poteka. Vem, da so vsi zelo prijazni, ker sem to že izkusila na lastni koži... CR pa še nisem imela, saj sem prvorodka. Imam pa vedno več strahu pred neznanim... zato pišem tukaj, da vas prosim za nasvete in pomoč.

A se pride tja en dan prej ali direkt na tisti dan???
Kako vse skupaj to izgleda? Koliko časa vse traja? Ali dobiš dete takoj na prsa, da ga vidiš? Kdaj ga lahko prvič podojiš? Koliko časa si na intenzivni? Ali med tem časom vidiš dete in ga lahko podojiš? Koliko dni ste preživele v porodnišnici?

Pa še nekaj (pa se oproščam za nepoznavanje situacije)... kaj se zgodi, če se ti porod začne pred napovedanim in domenjenim datumom za CR??? Npr., da dobiš popadke al pa da ti voda odteče... ali delajo vseeno CR, al rodiš po naravni poti??? Glede na kaj se potem odločajo???

Hvala za pomoč in nasvete...
lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Napovedan CR v PO
1.9.2011 10:48:52   
pomar*ANČA*
veliko je odvisno kakšen cr boš imela.

najprej imaš priprave, prideš prvi dan tešča tja, ti vzamejo kri,vodo in greš domov, prideš drugi dan nazaj, kjer ostaneš čez dopoldan da te pregledajo pa ctg in ostalo. lahko da te bodo spustili domov, lahko pa da ostaneš notri, in imaš v nasldnjih dneh cr.

jaz sem prvič imela spinalnega, otročka sem takoj videla, ampak ker je bilo ponoči so mi ga odpeljali in zjutraj sva se že poskušala dojiti.

glede popadkov je spet odvisno... zdaj drugič tudi če dobim popadke ali mi voda odteče me ne bodo matrali, ampak bom šla direkt pod nož, saj je moje medenica preoska in glavca prevelika, da bi lahko sploh naravno rodila.

prvič sem bila na intenzivni 3 dni in potem še 3 dni na oddelku, kjer sem potem prečasno odšla domov, na svojo željo. zdaj če je vse ok po cr te že spustijo domov 4.dan.

cr ni nič groznega, le dobro se pozanimaj kakšne imaš možnosti, ker včasih ne povedo, da imaš lahko spinalnega, da ne potrebuješ narkoze, da je v določenih porodnišnicah oz pri določenih zdravnikih lahko tudi pri cr partner zraven le da je omaknen precej stran(za lj vem da sploh še ne dovolijo).....

(odgovor članu pokamoka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.9.2011 11:42:23   
josephine27
Pa še nekaj (pa se oproščam za nepoznavanje situacije)... kaj se zgodi, če se ti porod začne pred napovedanim in domenjenim datumom za CR??? Npr., da dobiš popadke al pa da ti voda odteče... ali delajo vseeno CR, al rodiš po naravni poti??? Glede na kaj se potem odločajo???

vseeno delajo carski rez ( pač urgentno). moj partner je bil zdraven, sicer malo odaljen ampak baje je to precej neprijetno za gledat vsaj mojmu je bilo. tako da ... če se kdaj situacija ponovi mu bom "dovolila" da gre raje na hodnik. user posted image . sicer pa sem jaz imela splošno anestezijo in sem otroka videla šele ko sem se zbudila. mož ga je pa takoj po "rojstvu".

(odgovor članu pomar*ANČA*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.9.2011 11:52:39   
pokamoka
heeej
Hvala za vse informacije... je le dobro vedeti malo prej, kaj se bo z menoj dogajalo.
Menili smo se za spinalnega, tak da nekako računam, da bo mož lahko zraven (da mi bo delal družbo:):):) in da bi otročka takoj videla. Se bom pa še pozanimala kaj in kako. Mi je pa jasno, da ti dajo spredaj neko pregrinjalo, da pač ne vidiš, kaj počnejo. Kar mi je prav o.k., ker mene in moža nekako ne zanima, kako bodo zarezali in vsa tista kri... in šivanje...

Koliko časa pa to traja??? Ne vem... ko greš na mizo, te verjetno pripravijo kot za operacijo... in potem zarežejo... verjetno je to kar hitro??? Verjetno je šivanje bolj dolgotrajno, al kako???
Pomaranča... tri dni si bila na intenzivni??? A si imela kateter, al si vstajala za wc??? hmm... ker predvidevam, da so kar bolečine za začetku s tem ustajanjem... Vsaj pri meni so bile lansko leto, ko sem bila na neki operaciji in so mi prerezali predel, kot mi ga bodo zdaj pri CR... (ampak sem bila v splošni anesteziji, ker je bila prav operacija).
Josephine... a si se ti dogovorila za splošno anestezijo, al kako??? Al so te dali urgentno pod popolno narkozo?

Hvala za vse nasvete...
lp

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.9.2011 13:18:31   
josephine27
jaz v bistvu nisem bila še nič točno dogovorjena ko so se mi začeli redni popadki. pregled v bolnišnici naj bi imela šele naslednji dan pa me je v bistu presenetilo pred rokom in ko sem prišla v porodnišnico je šlo vse tako hitro. anestezist je pač priletel z ene druge operacije mal sem mogla počajkat ker so bili takrat vsi zasedeni in odeltel takoj za tam na drugo.

jaz osebno nisem bila nič na intenzivni ampak so me kar na oddelek peljali. sem imela pa prve tri dni kateter  noter in sem skoz ležala. po treh dneh sem pa vstala in so mi ga ven pobrali.skupaj sem bila notr 7 oz. 8 dni. ko prideš tja je v bistu cela ekipa pripravljena ti se sam uležeš( kateter je meni dala noter kar sestra v eni drugi sobi).potem ko prideš v operacijsko pa  traja nekje 15 minut ( tako je mož reku). kako je pri spinalnem ne vem. vem samo da pač zagrnejo zaveso da pač ne vidiš kaj delajo. slišiš pa kaj govorijo.

kar se tiče bolečin po CR pa lahko rečem da so kar znosne. na začetku pač dobiš nekaj proti bolečinam potem pa ti dajo če vprašaš oz. želiš. mene je bolelo predvsem pobiranje oz. vstajanje iz postelje. meni je bilo mučno prve dni dokler nisem ustala. otroka sem videl atakoj ko sem se zbudila so mi ga tud dali k prsim samo pri CR pride mleko mal pozneje tako da sem ga lahko prvič dojila šele par ur pozneje.

(odgovor članu pokamoka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.9.2011 13:26:21   
pokamoka
Heej
Josephine... če te lahko vprašam: zakaj pa so ti dali splošno narkozo??? Hmm... da nisi bila pri zavesti... a ste se tak dogovoril al je bil kak drug zaplet, al kako??? Ker jaz se bolj nagibam k spinalnemu CR... Al to oni določijo, kako bodo to naredili? Tri dni si bila torej konstantno v postelji??? Hmm... mora bit kar težko potem vse to dojenje, pa po treh dneh vstajanje, kajne???
hvala ti lepa...
lp

Neposredna povezava do sporočila: 6
1.9.2011 14:15:24   
josephine27
IZVIRNO SPOROČILO: pokamoka

Heej
Josephine... če te lahko vprašam: zakaj pa so ti dali splošno narkozo??? Hmm... da nisi bila pri zavesti... a ste se tak dogovoril al je bil kak drug zaplet, al kako??? Ker jaz se bolj nagibam k spinalnemu CR... Al to oni določijo, kako bodo to naredili? Tri dni si bila torej konstantno v postelji??? Hmm... mora bit kar težko potem vse to dojenje, pa po treh dneh vstajanje, kajne???
hvala ti lepa...

lp

Kolikor vem lahko pri napovedanem CR izbiraš al bi imela splošno al ne. Samo pri urgentem  včasih nimaš izbire. Če povem po pravici ne vem točno zakaj so mi določili takrat kar splošno. Sem bila čist paf ker glede na to da sem imela prejšen dan pregled pri svoji ginekologinji pa je rekla da ne bo še kmalu nisem bila še psihično pripravljena na vse skup pa tud popadke na 5 minut sem imela že kar močne ko sem prišal v prodnišnico in sem vse nek na pol slišalauser posted image . Drugače bi se tud jaz verjetno odločila za spinalno predvsem zato ker lahko otroka pač takoj vidiš.

ja v porodnišnici se tisti dnevi kar vlečejo ampak glavno da je otrok zdravuser posted image .

(odgovor članu pokamoka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.9.2011 14:28:32   
pokamoka
ahaaa.... štekam, štekam...
Hvala lepa za pojasnila... in pripravo na vse skupaj:):):)
Je dobro in koristno slišat od koga, ki je to že dal preko, kako vse skupaj to izgleda...

hvala še enkrat...

Če je pa še kje kakšna, ki je dala preko CR v Postojni... pa se še vedno priporočam za izkušnje.

pa pa

Neposredna povezava do sporočila: 8
1.9.2011 23:06:46   
Goldy
Jaz sem imela napovedan CR pred 14 dnevi. Se pa spremenil v urgentni CR - dobila popadke in se odpirala. CR pa sem imela napovedan, ker sem imela medenično vstavo. V P prideš en dan prej (jaz sem sicer že prej ležala v P). Imela sem spinalni blok. Sinka so mi takoj dali na prsi za par minut, kasneje so mi ga spet pripeljali ob ene 2, potem pa so ga pripeljali okrog 9 zjutraj (CR sem imela ob polnoči) in je bil cel dan zraven mene. Ponoči so ga potem spet odpeljali za par ur. Načeloma si na intenzivni negi par ur, jaz sem bila dlje, ker spodaj ni bilo prostora. Ob 8 zjutraj so me že postavili na noge, da sem šla na wc in se stuširat. V P si pa 5 dni, brez da šteješ dan poroda. Sem pa rodila v Celju.

Sem pa kljub urgentnemu CR lahko izbirala med splošno anestezijo in spinalnemu bloku. Žal je moj zamudil in ni mogel biti zraven. Šlo je namreč tako hitro, da je v P priletel ravno takrat, ko smo začeli z CR (sem slišala, ker je sestra klicala, da je prišel). V Ce je lahko zraven, če imaš spinalni blok, ne more pa biti, če je splošna anestezija. Je pa zadeva odvisna od operaterja in anestezista, ker nekaterim ni všeč, če je oče zraven.

Pa smo 4!!!

(odgovor članu pokamoka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.9.2011 8:55:38   
pomar*ANČA*
IZVIRNO SPOROČILO: pokamoka

Pomaranča... tri dni si bila na intenzivni??? A si imela kateter, al si vstajala za wc??? hmm... ker predvidevam, da so kar bolečine za začetku s tem ustajanjem... Vsaj pri meni so bile lansko leto, ko sem bila na neki operaciji in so mi prerezali predel, kot mi ga bodo zdaj pri CR... (ampak sem bila v splošni anesteziji, ker je bila prav operacija).

tri dni sem bila, ker sm imela kri v urinu, maternica mi ni šla nazaj kot bi morala, bruhala sem in imela hude glavobole, pa od poroda sem bila čisto uničena, saj so na začetku na vsak način hoteli da rodim naravno, jaz pa se zadnjih nekaj ur sploh ne spomnem več kaj so počeli z mano.  imela sem kateter, ravno zaradi te krvi. bolj neprijetno mi je bilo to, ko so me drugi umivali, res sem si želela čim prej pod tušuser posted image

bolečine po cr niso hude, meni je bilo huje ko sem imela opracijo zaradi izvenmaternične nosečnosti in takrat seveda narkozo. tudi bolečine so bile takrat hujše. ampak mislim, da so me pri cr bolj filali z protibolečinskim tabletam kot takrat ko sem imela lapro.

če želiš spinalnega in če si ok- nimaš težav z pritiskom ga načeloma dobiš, nevem na podlagi česa se odločijo za splošno ali spinalno. jaz sem na koncu imela urgentni cr in spinalnega. tudi tokrat sem se odločila zanj.

(odgovor članu pokamoka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.9.2011 17:42:22   
josephine27
če želiš spinalnega in če si ok- nimaš težav z pritiskom ga načeloma dobiš, nevem na podlagi česa se odločijo za splošno ali spinalno. jaz sem na koncu imela urgentni cr in spinalnega. tudi tokrat sem se odločila zanj.

šele zdaj sem se pomnila, da so mi takrat ko so mi določili splošno govorili nekaj v zvezi s pritiskom. verjetno je bil to pri meni vzrok, da nisem imela izbire. je videt da sem bila v šoku pa se vsega bolj medlo spomnimuser posted image . sicer pa CR če ne pride do kakšnega zapleta ni tak bav bav. zapleti so pa itak možni tudi pri naravnem porodu tako da nič bat pa bo šlo vse tako kot je treba.

(odgovor članu pomar*ANČA*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.9.2011 9:27:19   
pokamoka
hej, punce... hvala za nasvete...
Naš dan se približuje, danes smo dopolnili 35 tednov... in jaz se pripravljam. Danes imam še pregled pri svojem G in bom še njega kaj vprašala...

lepo se imejte in uživajte s svojimi sončki...
pa pa

Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?