februar2012
|
Sem slućajno naletela na tole temo in vidm da je se dokaj sveža, zato bom še jaz prlepla svoje mnenje... MAYCY, oprosti, morda bom malce kritična, ker sem imela kar nekaj izkušenj z ljubosumnimi, nedoraslimi in še kakšnimi neprimernimi modeli... Da ne govorim o prikrito poniževalnem odnosu ali pa zelo sebičnem in podobno. Ker veš, tudi to da te niti povoha ne v tem obdobju, je nespoštljivo, nerazumevajoče in neprimerno. Jaz imam rok februarja 2012, zanosila pa sem s fantom, s katerim sem se dobivala en mesec, ko sem izvedela da sem noseča. Seveda prvemu ŠOKU je sledilo razmišljanje v smislu, no, saj je normalen, ni agresiven, ni nesramen, zelo je zaljubljen, izkazuje mi ljubezen, dela, ima stanovanje, itd itd in ker je bil tudi on za, sva se odločila da bova otročka obržala. Jaz sem v nezavidljivem položaju kar se tice stanovanjske problematike, saj kjer živim ( še trenutno ), se moram izseliti, ker je stanovanje hišniško, sem pa brezposelna in nimam NOBENIH prihodkov. No, torej sem v fazi selitve iz svojega doma, kjer zivim od ranega otroštva, v najem, ki ga bom plačevala ne vem kako, saj zadnje mesece nisem mogla prihraniti niti evra, saj sem krvavela in nisem mogla delati, zdaj ko bi pa lahko kakšno lažje delo opravljala, mam pa že tak trebuh, da to ne gre. Torej, že tako ali tako je situacija adijo pamet, na vse to sem pa še noseča. No, seveda da ne bi blo vse tako rožnato, oče mojega otroka še zdaleč ni, kar sem mislila da je. Torej na kratko: je zelo nezrel, nerazumevajoč, dokaj nespoštljiv in še kaj bi našla. Vse to je pač pripeljalo do tega da se mi je model totalno 'zgravžal' in sem ga skensla. KLJUB VSEJ SITUACIJI !! Ker veš Maycy, bolje je biti sam, kot pa z nekom, s komer nisi srečen, mu ne zaupaš ( v smislu da te ne bo namerno prizadel z besedami izrečenimi v treznem ali pijanem stanju ali še huje, z dejanji, prav tako v kateremkoli stanju ) , te ne spoštuje , je sebičen in misli samo nase ( njemu je nosečnost spremenila življenje čez noč, on pač potrebuje čas in bla bla.. aja, a meni ga pa ni spremenila čez noč?? jaz pa ker sem noseča si ne morem vzeti še mesec dva, da počnem kar hočem, ampak moram bit noseča, ker pač sem?? ) in še marsikaj drugega... To ne pelje nikamor Maycy, verjemi. On ni ozavestil da bo oče, morda si tega otroka sploh ne želi ali si ga pa ne želi tako močno, ni pripravljen sprejeti odgvoornosti ali pa ima še celo kakšno vzporedno vezo in mu pač zato dol visi kaj bo z vama. Vse to sem ti napisala, da se malo zamisliš in spoznaš, da je trenutek da ti prevzameš svoj del odgovornosti in tako tudi ravnaš. Torej ni izgovora da ga imaš rada, da brez njega ne boš mogla in bla bla, ker ko bo prišel trenutek, ko bo njegov odnos škodil tebi in otroku ( kar se že dogaja, ampak ti si zatiskaš oči in si nočeš priznati da je njegov odnos totaln podn in da bo samo še slabše ), takrat se boš tepla po glavi češ zakaj nisem naredila koraka ko bi ga lahko. Ker takrat bo morda že prepozno, saj bodo otroku ostale posledice.. Maycy, tak moški oziroma, moški kot je on, si ne zasluži biti oče. Ker biti starš pomeni veliko več kot narediti otroka, samo tega se on ne zaveda, pa tudi ti ravno ne. Če imaš podporo staršev in prijateljev, nimaš kaj razmišljati. Če bi blo govora samo o vezi, je druga stvar, pa tudi takrat taka zgodba ne bi imela smisla, ker to so ZELO majavi temelji za dalje in slej ko prej se zadeva podre. Ko pa je v igri še otrok, je pa to čist druga zgodba, saj odgovarjaš za življenje nekoga, ki si ga TI naredila, torej če sta bla tolk, da sta otroka spočela in se odločila da ga bosta obdržala, bodita zdaj toliko zrela ( skupaj ali vsak zase ) in si priznajta dejstva, dejstva ki orisujejo prihodnost v grobem, torej dejstva ali je vajina veza zdrava za okolje v katerem bo odraščal otrok, otrok, ki bo v takem okolju začel življenje in bo vpijal kot goba - torej vse dobro in tudi vse slabo... No, mislim da sem dost nakladala in upam da si vsaj delček iz mojega pisarjenja izluščila in da bo tvoja odločitev prava, predvsem pa v prid otroka in ne tvojega srca. Ker zdaj ni na prvem mestu tvoje srce, ampak otroček !! Veliko sreče.. Pozdravček, Polona
|