|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   temenca pri 6tih mesecih?
22.7.2011 20:34:28   
PC Baby
Naši tamali se je zdaj, pri šestih mesecih na glavi naredila ena taka rumena oblogica. Ker ne ta prvi in ne ona nista imela temenc kot novorojenčka, me zanima ali je možno, da je to to in to zdaj pri 6?

Moram preštudirat kako to odsranit, ker sem mislila, da tega sploh ne bo...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: temenca pri 6tih mesecih?
22.7.2011 20:43:18   
Katy78
Ne vem, do kdaj je običajno da se pojavijo, sem jih pa jaz z lahkoto spravila dol tako, da sem mu med kopanjem, ko jih je itak že topla voda razmehčala, malo namazala z ol. oljem in ptem samo s tetra pleničko narahlo zdrgnila. Rešili smo se jih nahitro, je pa res, da jih ni imel veliko.

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.7.2011 21:39:30   
m_o_i
jep, jaz sem to prvic "dozivela" ko je bil star eno leto!
dvakrat sem poskusala z baby oljem(namazala, po kaki uri sprala s samponom), ampak ni bilo haska...
potem sem pac vsak dan zmocila tudi glavico in drgnila-je blo reseno v enem tednu user posted image

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.7.2011 21:56:04   
soncek84
sama teh problemo pri mojem 6 mesečniku sicer nisem imela, ampak  mi je patronažna rekla, da če jih bo imel, naj mu par ur pred kopanjem namažem z oljem in potem malo podrgnem z bombažno krpico med kopanjem. kot pa pravim, sama tega nisem sprobala (še).

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.7.2011 21:58:25   
nusi
namaži z oljem (olivno ali mandjevo), potem pa med kopanjem s tetra pleničko nežno podrgni, čeprav mojmu sem jaz morala z glavničko, ker drugače ni šlo nič dol

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.7.2011 8:09:58   
josephine27
moj jih je imel pri 3 mesecih ( verjetno jih imajo lahko tud 6 mesečnikiuser posted image ). nam je pomagal šampon od Mustele proti temencam. drugače so nam pa v materinski šoli rekli za mandljevo olje, da tud pomaga, tako kot so punce že napisale.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.7.2011 9:08:45   
Lantea
Temence lahko najdeš na glavi tudi pri treh letih. Jaz sem se jih najlažje rešila z mustelino peno proti temencam.

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.7.2011 9:13:03   
naja17
Mi jih odstranjujemo (smo že odstranli, pa so se spet pojavila) z margarino, pred kopanjem, pol pa zdrgneš in spereš...

(odgovor članu Lantea)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
23.7.2011 13:20:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu naja17)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
24.7.2011 14:06:27   
PC Baby
Sem naredila kot ste rekle, ampak mislim, da sem pretiravala z dgnjenjem s tetra pleničko. Ma nisem drgnila ne vem kako, ampak vseeno ji je na dveh mestih kožica na glavi opraskana :(

Bom danes bolj nežna.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.7.2011 14:19:50   
Anonimen
Pri nas z oljem ni bilo uspeha ... z mustelino kombinacijo (krema + pena) proti temencam je šlo pa v 3h tretmajih (se mi zdi) vse stran in to bez kakršnega koli drgnanja. Ker P mi je rekel, da se temenc ne sme z drgnenjem odstranjevat. Lahko se lasišče masira z eno zelo mehko zobno ščetko naprimer, ne sme se ga pa z glavničkom ali plenico drgnit, ker so temenca dejansko del lasišča in če jih gobo odstranjuješ zelo hitro do krvi raniš lasišče.

(odgovor članu PC Baby)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
24.7.2011 15:09:50   
PC Baby
Jutri grem takoj po Mustelo v lekarno! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.7.2011 15:19:59   
Anonimen
Samo obvezno moraš vzet kremo in peno proti temencam. Kremo zvečer vmasiraš v lasišče, pokriješ s tanko bombažno kapico, zjutraj pa vse skupaj najprej z zelo mehko krtačko zmasiraš in nato otročku s peno opereš lase. in razčešeč z gostim glavničkom (samo nič pa z glavničkom ne drgneš po glavi). No in potem kremo nanašaš vsak drugi večer in zjutraj pereš s peno dokler ne zginejo. In kot sem rekla, pri nas je šlo v treh tretmajih dol, pa je imela že tiste trdovratne rumene temance.

(odgovor članu PC Baby)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
24.7.2011 22:33:16   
Anonimen
Pri. Nas je šlo s kombinacijo olivnega olja in mustelino peno. Trajalo je pa 14 dni. Pojavila so se tudi pri 2-letni nečakini, tako da znajo presenetit tudi kasneje.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
25.7.2011 20:46:49   
jakipaki83
Mi smo jih dobili pri 2 mesecih in odstranili z mustelo (krema in šampon. No, spet so se nam pojavila pri cca letu in pol. P mi je rekla, da je to čisto normalno in da se mu lahko še vedno pojavijo.  Zdaj ne počnem nič posebnega, ker se itak ne pusti namazat s kremo od mustele oz. se potem z njo maže po celem obrazu. Smo jih že skoraj odpravili samo z rednim umivanjem glave.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
26.7.2011 7:19:14   
Anonimen
Aja, da se temenca niso ponovila smo mi preventivno to Mustelino peno uporabljali kot šampon, dokler je ni zmanjkalo.

(odgovor članu jakipaki83)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
26.7.2011 13:49:11   
PC Baby
Mustelina penan je zakon! Že po prvem nanosu je šlo skoraj vse dol. Ampak gor ne piše, a se jo daje dokler ne zginejo - lahko vsak dan, ali je treba mal pavze narest vmes? Lekarnarka mi je namreč rekla, da laho na vsake 3 dni, ampak ni bla ziher...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
26.7.2011 14:10:56   
Anonimen
Neeee ... pena se lahko uporablja kot šampon. Pri kremi je pa treba pavze delat (kak dan ali dva).

(odgovor članu PC Baby)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
26.7.2011 14:11:27   
PC Baby
Ah, ok. Super.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?