|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Je razlog za zamero??
26.6.2011 16:38:33   
*miska.mcc*
kaj pa naj pol jaz?
ko je babi (moja tasca) sfalila ne samo dan, ampak celo leto za najstarejsega vnuka? pa prvo okroglo (10let) obletnico je praznoval. in točno na njegov RD smo bili tam.

tisti moment sem malo zamerila. ampak sem ze pozabila....

aja, ga je pomladila za 1 leto in 1 dan. s tem, da jo je mali spomnil, da ima danes rojstni dan.

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 26
26.6.2011 21:37:21   
katy83
hm, verjetno je odvisno kaki so odnosi v družini, pa koliko nekomu rd pomeni. Pri nas npr. (po moji strani) je vedno iz teh rd praznovanj kaos...komaj so se vsi navadili, da praznujejo samo otroci in da so darila samo za otroke. Pri dragem pa tega niso vajeni...pač njim je važno, da se spomnijo, mala pozornost in je to to.
No, jaz osebno bi zamerila...ne toliko to, da ni darila, ampak da se ne spomnijo al pa da ne pridejo. (ne vem. če bi samo svakinja prišla, svak pa bi bil domauser posted image )

valda pa da je pomembno, da se celo leto spomnijo na otrokauser posted image in ne samo za rd.

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 27
26.6.2011 21:40:36   
arabela*
najhuje je...da ti celo povejo, kaj ti bojo kupli in kdaj dobiš..potem pa nič( ne duha ne sluha)....user posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu katy83)
Neposredna povezava do sporočila: 28
26.6.2011 21:41:38   
katy83
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya

najhuje je...da ti celo povejo, kaj ti bojo kupli in kdaj dobiš..potem pa nič( ne duha ne sluha)....user posted image

to je pa pomoje najhujše za otrokauser posted image

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 29
26.6.2011 22:22:49   
ronja
Po pravici povedano, me je kar strah, če sem kam povabljena, ker v teh časih so otroci in starši preveč zahtevni, oz. niso zadovoljni z malo stvarjo. Tisti pregovor kar drži: Kdor z majhnim ni zadovoljen, tudi velikega ni vreden.

Odvisno od prijateljv - jaz imam pa ravno nasprotni občutek: da so ljudje tudi malenkosti včasih zelo veseli. Dostikrat me je strah, kako bodo ljudje sprejeli moja darila, ki navadno niso zelo draga in fensi, velikokrat so doma narejena... In včasih res kdo malo čudno gleda, kot je ena prijateljica, ko sem njeni novorojenčici sešila enega pliškota - ampak čez 1 leto sem jo pa videla, kako je bil tisti pliško čisto bogi od vlačenja sem in tja in ko mi je vsa vesela povedala, da je to njena najljubša igrača... No, takrat mi je pa vse odtehtalo:). Včasih mroaš samo malo počakat:).

Podpis pod Mateyko in hkrati dodatek....imam občutek da ne vemo cele zgodbe. Je pa več kot očitno da vladajo zelo skrhani odnosi. Probaj se ne preveč obremenjevati in živi svoje življenje.

Se podpišem.

če te vse skupaj matra,.. kar očitno te, probaj rešit vaše odnose, ampak ne na tak način kot si sestri vse v obraz povedala. Ne vem točno kaj imate doma, da se tako obnašajo do tebe,.. nekaj pa le mora bit narobe, da je tako kot je.

Podpis. Če bi šlo samo za "nedarila" in "nevoščenje", bi ti bilo eno figo mar - garantiram, ker imam brata, ki ne vem, če mi je parkrat v življenju voščil na moj rd (samo, dokler sva skup živela in če sem ravno takrat praznovala,d a se je spomnil - on pač te stvari pozabi - pa vem, ad me ima iskreno rad), daril sploh ne prenaša, ker ne ve, kaj komu dat in zato tudi noče, da mu drugi kaj dajo, ker se potem čuti dolžen vrnit, nima pa ideje, kaj. Tako da če bi šlo samo za to, se ne bi sekirala. Tebe boli to, kar je zadaj.

Sama sicer izbiram tiste, s katerimi bom praznovala po tem, koga si jaz (če praznujem sama) oz. slavljenec želi zraven - ne po tem, kdo se je spomnil na določeni dan, da ima nekdo rd. Jasno mi je, da ljudje te stvari pozabljajo, pa niso slabi zato - lubi mora vsakič razmislit, kdaj mata punci rd, pa je bil pri obeh zraven!user posted image Za svoje starše nima pojma, ve letni časuser posted image . Pa ju ima rad, brata tudi, pa tudi ne ve, kdaj ima rd. pač niso vsi za to.

Daril ne rabim, ker sploh ne vem kaj bi hotela imeti

Uf, ti jaz dam spisek?user posted image

ocka mi je pa rekel 'naslednjic bos pa enga pliskota prinesla a ne?'

joj, temu očku se bo tako kovcalo po teh besedah, ko bo otrok mel čez par let polno sobo pliša, hehe. Še prosil te bo, da kaj drugega prineseš;). Mimogrede, jaz sem isto zadevo kupila nečaku za rd, pa ga ima na steniuser posted image . Čeprav ima starše in stare starše, ki jima kupijo dobesedno vse. Ampak tega pa niso meli, hehe.

jaz npr. sem že pozabila na možev rojstni dan (sicer ni bil doma, ampak vseeno)

Midva sva bila pa cel dan skupaj, jaz sem čakala, da bo ura polnoč, da mu bom končno lahko čestitala, ker imam uro, ki ima 31 dni in moraš vsakič, ko je mesec s 30imi dnevi, datum ročno nastavit na 1. In on ima bolj na začetku meseca rd in sem pozabila to naredit... No, enkrat okoli 23:30 mi on reče, če mu ne bom nič čestitala. Jaz pa, da mu bom čez dobre pol urce. On pa pravi, da bo takrat že mal poznouser posted image . evo, zgodi se tudi "v boljših familijah"user posted image

Meni pa se zdi zelo grdo, da se babice in dedki, tete in strici ne zmenijo za rd otroka.

Lepo prav gotovo ni, vendar gotovo obstaja razlog - ki seveda ne tiči v otroku, ker ni nič kriv, ampak so očitno njihovi odnosi na psu. In to je treba rešit, potem te sama darila in voščila ne motijo več toliko - recimo bratec se ne bo spomnil na rd od nečakinj, da bi jima takrat čestital (jima pa res vedno prinese darilo, ko se pač vidimo, je pa res, da ga ziher zbere njegova puncauser posted image ), pa ju ima rad in ju bo povabil na piknik, recimo... Pač vsak ima svoj način in če je fora samo v načinu, potem to človek sprejme. Če je to samo odraz enih gnilih odnosov, pa človeka boli.

če bi nekdo imela nekaj takrat, ko imamo mi praznovanje, pač ne bi prišel - pri nas navadno cenkamo te datume, kdaj imamo vsi čas in zelo redko se nam rata res vsem dobit, smo pač velika in precej zaposlena familija... - in nikoli ni nihče užaljen zato. Evo, zdaj bom jaz manjkala na bratovi žurki za diplomo... A mi bo zameril? niti pod razno! Pa tudi če ne bi prišla na njegovo diplomo, mi ne bi.

Jaz pa če sem vabljena na rojstni dan v soboto, ne pokličem za rojstni dan, če ima npr. v sredo.. saj se vidimo v soboto. Pri nas nimamo take navade.

POdpis.

Edino, česar res nisem tolerirala, je bilo prinašanje daril (kar tako, ne za rd) samo eni hčerki, drugi pa ne. To se mi zdi grdo, spodbuja ljubosumje in občutke manjvrednosti. Zato smo to zatrli v kali in je zdaj super. Jasno je povedal (lubi), da ni treba prinašat nič, če pa kaj prineseta, naj bo ali obema ali pa enkrat eni, enkrat drugi, ne pa ves čas samo eni.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu madona77)
Neposredna povezava do sporočila: 30
27.6.2011 8:07:43   
pikica*
IZVIRNO SPOROČILO: neanja duo

Tako,da sedaj jih 'testiram' in čakam.Ugani kaj,marsikdo se ne spomni in zameri,ker ni povabljen.Praznujemo pa s tistimi,ki se spomnijo na RD otrok ali mene ,moža na dan ki ima RD.Če pride RD med tednom ,praznujemo potem čez vikend(s tistimi,ki se spomnijo na slavljenca...tisti,ki se ne ,pa niso zraven in pika)

Jao, jao. Mi kar pritisk dvigne, ko preberem kaj takega. Poglej, jaz tudi pozabim na veliko večino RD. Včasih se spomnim čez en mesec. Pa to ne pomeni, da mi ni do človekauser posted image . To, da ti nekdo nekaj pomeni, pokažeš na drug način, ne pa z voščilom za RD in darilom. okoli nas je ogromno družin z majhnimi otroci in po pravici povedano res ne vem več kdaj ima RD. Mesec še zadenem, dneva pa niti pod razno. Pa mislim, da mi tega nihče ne zameri. Prijateljica, ki res da veliko na te zadeve vsako leto zamenja moj in možev RD (meni čestita na dan, ko ima on RD, njemu pa na moj RDuser posted image ). Pa naj bom zaradi tega užaljena? Ne se hecat. Upoštevaj dejstvo, da imajo ljudje okoli tebe polno glavo obveznosti in so tile datumi čisto postranskega pomena. Zato jih nehaj testirat in ne rangiraj njihovega projateljstva na osnovi odzivnega časa na tvoj (ali otrokov) RD.

(odgovor članu neanja duo)
Neposredna povezava do sporočila: 31
27.6.2011 8:15:40   
pikica*
IZVIRNO SPOROČILO: reni70

Razočarana sem nad svojimi in mislim,da jim to ne bom nikoli oprostila in pozabila.

Glede na to, da se tudi drugače ne vabite na RD, je vzrok najbrž nekje drugje. In ne vem zakaj si potem pričakovala, da bo na RD tvojega otroka kaj drugače. Če so odnosi v družini skrhani, jih RD tvojega otroka vsekakor ne bo popravil. Vem, da se tebi zdi 1. RD tvojega otroka najpomembnejši dan (in tako je tudi prav), vendar se moraš zavedat, da drugim ne pomeni toliko. Če ti odnos tvojih sester in mame ni všeč, se z njimi pogovori, povej jim, kako se počutiš, potem pa boš videla njihovo reakcijo.
Kaj pa ob njihovih RD (n RD njihovih otrok) si ti čestitala?  Kako se pa drugače razumete s tvojimi sorodniki? Vse to vpliva na dogodek, ki te je tako zelo prizadel.

(odgovor članu reni70)
Neposredna povezava do sporočila: 32
27.6.2011 9:03:33   
neanja duo
IZVIRNO SPOROČILO: pikica*

Tako,da sedaj jih ''testiram'' in čakam.Ugani kaj,marsikdo se ne spomni in zameri,ker ni povabljen.Praznujemo pa s tistimi,ki se spomnijo na RD otrok ali mene ,moža na dan ki ima RD.Če pride RD med tednom ,praznujemo potem čez vikend(s tistimi,ki se spomnijo na slavljenca...tisti,ki se ne ,pa niso zraven in pika)

Jao, jao. Mi kar pritisk dvigne, ko preberem kaj takega. Poglej, jaz tudi pozabim na veliko večino RD. Včasih se spomnim čez en mesec. Pa to ne pomeni, da mi ni do človekauser posted image . To, da ti nekdo nekaj pomeni, pokažeš na drug način, ne pa z voščilom za RD in darilom. okoli nas je ogromno družin z majhnimi otroci in po pravici povedano res ne vem več kdaj ima RD. Mesec še zadenem, dneva pa niti pod razno. Pa mislim, da mi tega nihče ne zameri. Prijateljica, ki res da veliko na te zadeve vsako leto zamenja moj in možev RD (meni čestita na dan, ko ima on RD, njemu pa na moj RDuser posted image ). Pa naj bom zaradi tega užaljena? Ne se hecat. Upoštevaj dejstvo, da imajo ljudje okoli tebe polno glavo obveznosti in so tile datumi čisto postranskega pomena. Zato jih nehaj testirat in ne rangiraj njihovega projateljstva na osnovi odzivnega časa na tvoj (ali otrokov) RD.

Kaj pa če so to bližnji sorodniki?(sestra,brat,stric,teta)?A potem tudi ni panike?

< Sporočilo je popravil neanja duo -- 27.6.2011 9:05:33 >

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 33
27.6.2011 10:00:05   
pikica*

Kaj pa če so to bližnji sorodniki?(sestra,brat,stric,teta)?A potem tudi ni panike?

Če se z njimi drugače dobro razumem, ni nobene panike. Veš kolikokrat sem že pozabila na bratov RD in on na mojega? Pa sva še vedno v dobrih odnosih. Verjetno zato, ker sva že v osnovi v dobrih odnosih in ena čestitka za RD ne igra popolnoma nobene vloge.

Neposredna povezava do sporočila: 34
27.6.2011 10:22:16   
hrchy

user posted image Ne.

Naredi tko kot jaz - z ljudmi, ki so mi blizu, ze en teden prej razglabljam, kaj bi naredila za praznovanje, kaj kuhala, kaj si zelim za darilo (to so ponavadi take ful trapaste stvari)... in potem res ne morejo pozabit user posted image . Vsi ostali, ki se spomnijo, so pa samo bonus user posted image Na zabavo pa povabim vse, ker jih imam rada, take kot so (zaposlene, s svojimi skrbmi, raztresene...)!

Se mi je pa tud ze zgodilo, da sem pozabila na svoj RD, pa sem se spomnila sele, ko sem dobila prvi telefonski klic user posted image . Ce na svojega pozabim, kako ne bi na druge. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 35
27.6.2011 12:13:15   
roberta

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

pretiravaš imo. noben ni dolžen praznovat niti kupovat daril na ukaz ali če ne želi. in tvoja pričakovanja in bonton gor ali dol, nimaš to pravice zahtevat od nobenga. ali je iz srca ali pa naj raje tega ne bo. kaj ti pomaga da si ji to rekla? če bi potem nekaj na silo kupila, a potem bi blo pa ok al kaj? ma jaz raje vidim da tega nima, kot da bi težila, da to dobi (ker drugega razloga zakaj bi ji šla to rečt, ne vidim). pa ne mešat njihovega bontona in kakšni so, s tem kaj bi po tvojih (ali konec koncev naših) pričakovanjih morali biti. ker prvo do dejstva, drugo pa želje. sprejmi jih in "move on". ne ponotranjaj njihovih zadev in raje živi svoje življenje - polno in srečno.

podpis

Druga sestra tudi ni hotela pridet,ker pravi,da ona v restavracijah ne bi praznovala,

evo, jaz tudi tega ne maram. in veš zakaj? ker potem ti ljudje, ki prirejajo razna praznovanja v restavracijah in podobno, pričakujejo, da bom tudi jaz delala to. ker, če pa ne bom, bom pa škrt (pa to sploh ni res, samo pač ni mi ambient za praznovanje). isto kot je pri porokah, kjer vsi praznujejo velikopotezno in vabijo vse naokoli. potem pa se nekdo drug, ki so ga oni povabili na svojo veliko poroko, odloči za skromno poroko s pričama in starši, pa so vsi ostali užaljeni, ker: a on je lahko hodi na poroke drugih, za svojo pa ni poskrbel, da bi tudi nas povabil?!

skratka, pretiravaš. živi in pusti živeti. pa bo še najbolje šlo skozi.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 36
27.6.2011 13:03:07   
pikica*
IZVIRNO SPOROČILO: roberta

evo, jaz tudi tega ne maram. in veš zakaj? ker potem ti ljudje, ki prirejajo razna praznovanja v restavracijah in podobno, pričakujejo, da bom tudi jaz delala to. ker, če pa ne bom, bom pa škrt (pa to sploh ni res, samo pač ni mi ambient za praznovanje).

S tem se pa ne bi čisto strinjala. Mi tudi naredimo praznovanje za otroke v kakšni gostilni iz zelo preprostega razloga - ker doma ni dovolj prostora. Če bi živeli v hiši, bi bilo drugače. V bloku pa ni šans za kaj takega, zato ostanejo edino gostilne. In ne pričakujem, da tudi drugi naredijo praznovanje v gostilni,  še manj pa jih označim za škrte, če sami naredijo praznovanje doma.  Ampak mislim, da smo že precej odjadrali od bistva te temeuser posted image .

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 37
2.7.2011 9:14:42   
nosecka26
Te povsem razumem. Ni fora v ne vem kakšnih darilih, ampak gre za princip. Če se ti spomniš na vsak rojstni dan svojih bližnjih, jim voščiš,morda celo neseš darilo, in to recimo nekaj let zapored, oni pa ne tebi ne tvojim otrokom niti ne voščijo ko imajo RD, potem si lahko upravičeno žalostna in jezna. Res je da ne kupuješ daril (vsaj jaz jih ne), z namenom da bi pa ti dobil nazaj ne vem kaj, ampak le neko pozornost, meni je toplo pri srcu če se kdorkoli za RD spomni name, pa četudi le z SMS-om. Je pa to odvisno koliko je ljudem mar za tebe. Jaz osebno k nekomu kjer mi je neprijetno in ki ga ne prebavljam lih najboljš ne bom hodila na razne žure, na tiste ki jih ima pa rada in ki so mi blizu se bom pa zmeraj spomnila.

(odgovor članu reni70)
Neposredna povezava do sporočila: 38
13.7.2011 11:33:06   
PapuaNG
Kot so povedali že predhodniki-razlog za neprihod/prihod brez darila tiči vse kje drugje kot v otroku. Očitno imam srečo, da se na rojstnih dnevih dobivamo v precej razširjeni družini (letos, ko eni niso mogli priti, nas je bilo cca 25) in ponavadi res vsi pridejo. Je pa res, da napovemo že najmanj en mesec vnaprej (večina nas praznuje v pomladnih mesecih in je potrebno malo koordinacije), vsem pošljemo vabila (po sms-jih)...in čisto nič ne zamerim, če se kdo ne spomne poklicat tudi ravno na moj / otrokov rojstni dan, ampak vošči šele na samem praznovanju. Ker-kdo si bo pa zapomnil vseh 30 al kok rojstnih dnevov (če računam samo žlahto)? Za darila je pa tako-če grem jaz komu na rojstni dan, se mi zdi edino pravilno in olikano, da prinesem kakšno darilo. Konec koncev te na rojstnem dnevu vedno nafutrajo, dajo za pit itd. In ravno tako se mi še ni zgodilo, da mi kdo od povabljencev ne bi prinesel darila.

Načeloma ne kupujem dragih daril - razen če gre za res bližnjo osebo. In zdaj smo že kar malo zmenjeni, da se prej povprašamo, kaj kdo potrebuje. Ker vedet za vse te ljudi, kaj bi oni radi pa ne vem kaj, je mišn imposibl, če mene vprašaš. Sploh če gre za ljudi, ki načeloma ničesar nujno ne potrebujejo. 

(odgovor članu nosecka26)
Neposredna povezava do sporočila: 39
22.7.2011 13:37:45   
Anonimen

Prišli iz roj,dneva in kar stisnilo me je pri srcu kolk daril je dobil mali slavljenec.
Zakaj?? Ker je moj mali sinček pred kratkim tudi praznoval 1 leto,od mojih sorodnikov je prišla samo moja sestra,pa še ta prišla brez darila,vedela je par mesec prej,kako jo ni sram,par dni po roj,dnevu pa se prikaže in prinese kremo za mazanje...ne razumem kako ljudje nimajo občutka,sicer pa ona nas nikoli ni povabila na noben roj dan njenih otrok.Že tukaj sem zamerila,ampak iz ossnovne kulture sm jih povabila,prišla je sama s hčerko mož in druga hčerka nista prišla.Druga sestra tudi ni hotela pridet,ker pravi,da ona v restavracijah ne bi  praznovala,tudi kaseje ni prišla in otroku kupila eno malo pozornost.
Moja mama je tudi imela 1000 izgovorov on ni prišla,otrok je star malo več kot leto dni in od babice dobil še čisto nič.
Še dobro da so bili od moža sorodniki in nekaj moji prijateljev.
Razočarana sem nad svojimi in mislim,da jim to ne bom nikoli oprostila in pozabila.

Kaj pravite na to??? Nja dodma še to da nisem mogla zdržat in sem svoji sestri kar v oči povedala kaj si mislim,od takrat se ne slišive več.

tudi jaz ne pridem, če sem povabljena "radi reda". j*** se, če me vabijo samo, da kaj prinesem ali, da mi lahko kasneje očitajo ali se celo hvalijo, koliko jih je bilo povabljenih. phhh

(odgovor članu reni70)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

sindarin

če bi se vam dohodek zmanjšal za 20%, bi zmanjšali vrednost nakupa igrač za priložnosti kot so rojstni dan, Miklavž, Božiček?

da (58%)

ne, bi varčeval pri drugih stvareh (23%)

ne (7%)

ne vem (12%)

Število vseh glasov: 240

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!