|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Je razlog za zamero??
25.6.2011 23:36:20   
reni70
Prišli iz roj,dneva in kar stisnilo me je pri srcu kolk daril je dobil mali slavljenec.
Zakaj?? Ker je moj mali sinček pred kratkim tudi praznoval 1 leto,od mojih sorodnikov je prišla samo moja sestra,pa še ta prišla brez darila,vedela je par mesec prej,kako jo ni sram,par dni po roj,dnevu pa se prikaže in prinese kremo za mazanje...ne razumem kako ljudje nimajo občutka,sicer pa ona nas nikoli ni povabila na noben roj dan njenih otrok.Že tukaj sem zamerila,ampak iz ossnovne kulture sm jih povabila,prišla je sama s hčerko mož in druga hčerka nista prišla.Druga sestra tudi ni hotela pridet,ker pravi,da ona v restavracijah ne bi  praznovala,tudi kaseje ni prišla in otroku kupila eno malo pozornost.
Moja mama je tudi imela 1000 izgovorov on ni prišla,otrok je star malo več kot leto dni in od babice dobil še čisto nič.
Še dobro da so bili od moža sorodniki in nekaj moji prijateljev.
Razočarana sem nad svojimi in mislim,da jim to ne bom nikoli oprostila in pozabila.

Kaj pravite na to??? Nja dodma še to da nisem mogla zdržat in sem svoji sestri kar v oči povedala kaj si mislim,od takrat se ne slišive več.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Je razlog za zamero??
26.6.2011 1:25:16   
mateyka
pretiravaš imo. noben ni dolžen praznovat niti kupovat daril na ukaz ali če ne želi. in tvoja pričakovanja in bonton gor ali dol, nimaš to pravice zahtevat od nobenga. ali je iz srca ali pa naj raje tega ne bo. kaj ti pomaga da si ji to rekla? če bi potem nekaj na silo kupila, a potem bi blo pa ok al kaj? ma jaz raje vidim da tega nima, kot da bi težila, da to dobi (ker drugega razloga zakaj bi ji šla to rečt, ne vidim). pa ne mešat njihovega bontona in kakšni so, s tem kaj bi po tvojih (ali konec koncev naših) pričakovanjih morali biti. ker prvo do dejstva, drugo pa želje. sprejmi jih in "move on". ne ponotranjaj njihovih zadev in raje živi svoje življenje - polno in srečno.

(odgovor članu reni70)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.6.2011 5:54:40   
neanja duo
Jaz bi tudi zamerila. Zame,če se nekdo ne spomni sam od sebe,ni nič. Poznam ljudi,ki čakajo ,da so povabljeni in šele potem voščijo,se spomnijo.
Tako,da sedaj jih 'testiram' in čakam.Ugani kaj,marsikdo se ne spomni in zameri,ker ni povabljen.Praznujemo pa s tistimi,ki se spomnijo na RD otrok ali mene ,moža na dan ki ima RD.Če pride RD med tednom ,praznujemo potem čez vikend(s tistimi,ki se spomnijo na slavljenca...tisti,ki se ne ,pa niso zraven in pika)

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.6.2011 5:55:34   
neanja duo
Pa tudi,če je to bližnja žlahta.Če se ne spomnijo,pa nič!

(odgovor članu neanja duo)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.6.2011 7:07:40   
Colt
Podpis pod Mateyko in hkrati dodatek....imam občutek da ne vemo cele zgodbe. Je pa več kot očitno da vladajo zelo skrhani odnosi. Probaj se ne preveč obremenjevati in živi svoje življenje.

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!

Neposredna povezava do sporočila: 5
26.6.2011 7:11:00   
neanja duo
Včasih smo tudi mi kupovali,.....ko pa vidiš da je to samo enostransko in da je isto loeto za letom,pa nehaš in jih skenslaš.

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.6.2011 7:22:12   
madona77

IZVIRNO SPOROČILO: neanja duo

Včasih smo tudi mi kupovali,.....ko pa vidiš da je to samo enostransko in da je isto loeto za letom,pa nehaš in jih skenslaš.

Meni pa to ni pomembno. Če nekoga obdarujem, ne pričakujem, da mi bo vrnil.
Danes ljudje preveč gledajo na materialne stvari, kaj bo kdo dal, koliko bo dal.......Žalostno.
Po pravici povedano, me je kar strah, če sem kam povabljena, ker v teh časih so otroci in starši preveč zahtevni, oz. niso zadovoljni z malo stvarjo. Tisti pregovor kar drži: Kdor z majhnim ni zadovoljen, tudi velikega ni vreden.

Zmeraj znova opažam, da slabi ljudje na tem svetu držijo skupaj, celo če se še tako sovražijo. V tem je njihova moč.
Dobri ljudje so osamljeni in to je njihova slabost.
(Jevgenij Jevtušenko)

Neposredna povezava do sporočila: 7
26.6.2011 7:25:26   
ZARA
Reni, zakaj pa mama ne pride? Zakaj ima 100 izgovorov?

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu reni70)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.6.2011 7:47:22   
neanja duo
IZVIRNO SPOROČILO: madona77

IZVIRNO SPOROČILO: neanja duo

Meni pa to ni pomembno. Če nekoga obdarujem, ne pričakujem, da mi bo vrnil.
Danes ljudje preveč gledajo na materialne stvari, kaj bo kdo dal, koliko bo dal.......Žalostno.
Po pravici povedano, me je kar strah, če sem kam povabljena, ker v teh časih so otroci in starši preveč zahtevni, oz. niso zadovoljni z malo stvarjo. Tisti pregovor kar drži: Kdor z majhnim ni zadovoljen, tudi velikega ni vreden.

To je že res,ampak ,da se ne spomni,niti čez 1 tedsen,nikoli??????Ne rabim ,da kaj prinese....samo 1 stisk roke,lepa beseda????Pa od tega nič?????Tudi jaz sem potem nehala z voščili...ker imam občutek,da se silim nekam.....

(odgovor članu madona77)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.6.2011 7:51:05   
neanja duo
Sploh pa to ni važno!

Meni je važno to, da imam 3 lepe, pridne, zdrave otroke, ljubečega in najbojšega moža in da si med seboj pomagamo, se spoštujemo in imamo radi!

Neposredna povezava do sporočila: 10
26.6.2011 8:12:12   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: Colt

Podpis pod Mateyko in hkrati dodatek....imam občutek da ne vemo cele zgodbe. Je pa več kot očitno da vladajo zelo skrhani odnosi. Probaj se ne preveč obremenjevati in živi svoje življenje.

Se podpišem.

če te vse skupaj matra,.. kar očitno te, probaj rešit vaše odnose, ampak ne na tak način kot si sestri vse v obraz povedala. Ne vem točno kaj imate doma, da se tako obnašajo do tebe,.. nekaj pa le mora bit narobe, da je tako kot je.

Normalno, da se tako počutiš, da si prizadeta, tudi mene bi stisnilo pri srcu, je pa vprašanje spet kaj imate nerazčiščeno med sao in če se to sploh da rešit.

So včasih tudi zelo zapleteni odnosi, da se vsega niti ne da rešit. Npr. jaz sem mojo nono spoznala, ko sem mela 6 let. Prej me ni želela pridet pogledat, ker sta se z mojo mamo nekaj skregale,..take zadeve težko pozabiš, orprostiš že mogoče, pozabiš pa ne,..

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 11
26.6.2011 8:33:45   
mateyka
ja, se podpišem pod Colta in blažo - ni samo obdarovanje in praznovanje problem, ki ga imate. to je zelo verjetno samo simptom nečesa večjega in globjega v družini..

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 12
26.6.2011 10:23:33   
*alja*
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

ja, se podpišem pod Colta in blažo - ni samo obdarovanje in praznovanje problem, ki ga imate. to je zelo verjetno samo simptom nečesa večjega in globjega v družini..

Točno tako user posted image
In tudi otroci od tvoje sestre so praznovali in koliko sem razbrala iz prvega posta ti nisi šla ker nisi bila povabljena. Jaz če nekoga imam rada ga spoštujem grem na njegov rojstni dan (ni važno darilo) mu voščim in se spomnim na njega. Za to mi ni potrebno neko vabilo!

In če cela žlahta ima neke izgovore in noče prit bi se jaz tudi nad sabo malo zamislila, mogoče pa ti delaš kaj narobe, ker to vseeno ni en človek to je nekaj ljudi (mama, sestre nevem kdo še) ki nočejo prituser posted image

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
26.6.2011 10:56:53   
Doll
neanja duo:nimam beseduser posted image   Potem se pa čudimo zakaj so otroci.....  Ravno zaradi takšnih staršev

(odgovor članu reni70)
Neposredna povezava do sporočila: 14
26.6.2011 11:20:42   
neanja duo
IZVIRNO SPOROČILO: Doll

neanja duo:nimam beseduser posted image   Potem se pa čudimo zakaj so otroci.....  Ravno zaradi takšnih staršev

Doll,kaj pa je tebe zmotilo?
Pač smo se spomnili in voščili.....ko smo bili naši RD se oni niso spomnili(Magari z SMS),da bi poklicali...ne rabim nobene stvari....
Ko pa vidiš,da se samo ti trudiš,je pa brez veze....in nehaš, ane?

Že sami otroci so dovolj stari in vidijo,čutijo....brez da jaz kaj rečem....in po določenih ljudeh niti ne vprašajo....žal je tako...

< Sporočilo je popravil neanja duo -- 26.6.2011 11:22:06 >

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 15
26.6.2011 11:22:35   
Spark
Mene pa bolj moti to, da se enostavno ne spomnijo poklicati in voščiti. Daril ne rabim, ker sploh ne vem kaj bi hotela imeti (danes imamo tako ali tako polno rit vsega, in nobenih pravih želja). Ampak mi gredo na živce, če se RD ne spomnijo meni blizu ljudje. Jaz imam pa sedaj že fobijo, ker sem si iz ne vem katerega razloga zapomnila datume vseh otrok prijateljic in prijateljev. Ne kupujem jim daril, če nismo vabljeni, voščim pa jim vedno.

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 16
26.6.2011 11:36:05   
Anonimen
no  meni se je pa uprlo enkrat,ko sem kupila darilo, ko sem bila povabljena pogledat novorojencka...pa sem razmisljala, da verjetno vsi kupujejo igrace, pa plenice ...in sem sla kupit eno lustno zadevico, ki jo montiras na steno in meris lahko rast otroka. Se mi je zdelo koristno...no ocitno ni bilo,ker tega ni bilo nikoli v otroski sobi, ocka mi je pa rekel 'naslednjic bos pa enga pliskota prinesla a ne?'

Sem opustila nosenje daril, ko se srecamo gremo kam ven in prezivimo popoldne skupaj pa je. Nekako je danes zelo tezko kupit zadeve, ker ne ves vec kaj ljudje zelijo. Med druzinskimi clani pa...mi smo cudna druzina, ze leta ne dobivam nicesar, sem se naucila sama kupit sebi kar si zelim. Pa sem bolj vesela in srecna, pricakovanja so pa na minimumu...tko sem tudi razocarana manjkrat.

Svetujem, da zmanjsas svoja pricakovanja in zivis svoje zivljenje, brez odvisnosti od drugih. Bo lazje in bolj bos zadovoljna.

(odgovor članu Spark)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
26.6.2011 11:49:30   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: bibasiba

Svetujem, da zmanjsas svoja pricakovanja in zivis svoje zivljenje, brez odvisnosti od drugih. Bo lazje in bolj bos zadovoljna.

Tudi če zmanjšaš pričakovanja, pričakovanja še vedno so in razočaranja še vedno bodo.

Meni so pričakovanja legitimna, saj odražaja naše želje in naravnanosti. Reni70, ti jih samo (ne)izražaš na napačen način. Povedati sestri v oči, kaj si misliš, ti mogoče trenutno sprosti jezo, nima pa dolgoročnega učinka - ker ti si še vedno jezna, in sestra ter ostali družinski člani še vedno ne vedo, kaj ti od njih pričakuješ.

Če ti obdarovanje toliko pomeni, jim to povej, in povej jim tudi, kaj pričakuješ, da kupijo. Poleg tega, da so vaši odnosi že itak na minus dva, s svojim obnašanjem vse skupaj samo poslabšuješ.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
26.6.2011 12:12:56   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: Spark
Mene pa bolj moti to, da se enostavno ne spomnijo poklicati in voščiti. Daril ne rabim, ker sploh ne vem kaj bi hotela imeti (danes imamo tako ali tako polno rit vsega, in nobenih pravih želja). Ampak mi gredo na živce, če se RD ne spomnijo meni blizu ljudje. Jaz imam pa sedaj že fobijo, ker sem si iz ne vem katerega razloga zapomnila datume vseh otrok prijateljic in prijateljev. Ne kupujem jim daril, če nismo vabljeni, voščim pa jim vedno.

ne pozabite da izhajamo iz NAŠIH percepcij in pričakovanj. in soditi iz teh osebnih izhodišč ni vedno modro. jaz npr. sem že pozabila na možev rojstni dan (sicer ni bil doma, ampak vseeno). pa ga imam ful rada, je ljubezen mojega življenja; ampak meni rojstni dnevi in obletnice niso pomembni (nikoli niso bili - tudi svoj rojstni dan sem že pozabila). meni je važno kakšen odnos imam celostno gledano z specifično osebo, s komerkoli. in ljudje ki vrednotijo odnose po rednih datumskih "(s)pomnenjih", no taki mene ne bi preveč cenili. ampak ne zaradi tega ker jih jaz ne bi cenila, ampak zato, ker ne bi sprejeli, da imajo drugi ljudje druge prioritete in vrednote/poglede, pa to ne pomeni da vas nimajo radi ali da jim ne pomenite veliko.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 19
26.6.2011 12:30:31   
nusi
lepo, da ste tukaj sami nematerialisti, ki ne potrebujete daril in voščil za rd user posted image . Meni pa se zdi zelo grdo, da se babice in dedki, tete in strici ne zmenijo za rd otroka. jaz tudi ne potrebujem darila, otrok se ga pa zelo razveseli. Kar pomislite, kako bi se vi počutli, ko ste bili majhni, če ne bi dobili nič, pa od božičk  ali dedka mraza ali miške...kar koli že furate tudi nič.
Na srečo je tvoj mali tako majhen, da se s tem ne obremenjuje, ko bo večji bo pa tega vajen in se tudi ne bo ali pa se bodo odnosi popravili.
jaz bi bila užaljena, če ne bi želelii priti na rd mojega otroka, samo prisiliti jih ne moreš, tako da čimmanj razpravljalj o tem pred tamalim, pa mu zaradi tega ne bo težko in potem tudi tebi ne bo ane user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
26.6.2011 12:46:23   
neanja duo
IZVIRNO SPOROČILO: Spark

pod tole se podpišem

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 21
26.6.2011 12:49:23   
neanja duo
IZVIRNO SPOROČILO: nusi

lepo, da ste tukaj sami nematerialisti, ki ne potrebujete daril in voščil za rd user posted image . Meni pa se zdi zelo grdo, da se babice in dedki, tete in strici ne zmenijo za rd otroka. jaz tudi ne potrebujem darila, otrok se ga pa zelo razveseli. Kar pomislite, kako bi se vi počutli, ko ste bili majhni, če ne bi dobili nič, pa od božičk  ali dedka mraza ali miške...kar koli že furate tudi nič.
Na srečo je tvoj mali tako majhen, da se s tem ne obremenjuje, ko bo večji bo pa tega vajen in se tudi ne bo ali pa se bodo odnosi popravili.
jaz bi bila užaljena, če ne bi želelii priti na rd mojega otroka, samo prisiliti jih ne moreš, tako da čimmanj razpravljalj o tem pred tamalim, pa mu zaradi tega ne bo težko in potem tudi tebi ne bo ane user posted image

to sm hotla povedat

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 22
26.6.2011 13:21:09   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nusi

pa se zdi zelo grdo, da se babice in dedki, tete in strici ne zmenijo za rd otroka. jaz tudi ne potrebujem darila, otrok se ga pa zelo razveseli.

Meni user posted image  je pa brezveze, da starši tako poveličujejo obisk (in obdarovanje) na točno določen dan. Je poseben dan, za otroka, seveda, ampak - leto ima 365 dni in tudi vse ostale dni v letu so tete tete in dedki dedki. A za ostalih 364 dni vam je pa vseeno, da se niti spomnijo ne? Je pomembno samo to, da se spomnijo na rosjtni dan; in če bi se, bi vam bilo potem za ostale dni vseeno? Ali kako?

(odgovor članu nusi)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
26.6.2011 13:22:41   
mateyka
miljonarka, zadela si mojo poanto - celostni odnos. user posted image

p.s. mogoče si bolj jasno povedala - hvala user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 26.6.2011 13:23:26 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   [Brisano sporočilo]
26.6.2011 16:34:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

karmyka

Imamo Leo in Teo pričakujemo še enega novorojenčka ne vemo še spola, katero ime bi najbolj pasalo k tema dvema imenoma po vaši presoji??

(77%)

(23%)

Število vseh glasov: 296

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!