|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ločitev
30.5.2011 11:20:24   
katicka
moja prijateljica se bo ločila in bi rad samanapisala tožbo.me zanima če bi mi lahko katera pomagala kako se to napiše,ker se nama zdi škoda denarja za odvetnike če ji lahko pomagam in nekako sami napišema...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ločitev
30.5.2011 17:04:16   
enkratna
Sama sem te dni pisala eno vlogo za tožbo, zato si za začetek preberita tale priročnik "Kako do razveze zakonske zveze" (brezplačno).

Drugače pa, če bo kolegica sama pisala tožbo, je to po mojem mnenju smiselno le takrat, ko gre za sporazumno ločitev (torej se oba strinjata o tem, si ne bosta "nagajala") in nimata otrok. Že tako so ti pravdni postopki dolgotrajni, postopkovno trajajo - in  da se popolnoma sam zastopaš, brez kakršnih koli izkušenj in razumevanja Zakona o pravdnem postopku, je to kar izziv. Sodišče ti lahko namreč nepopolno vlogo celo zavrne, in nato še plačaš za to zavrnitev!

Pred vložitvijo vloge tožbe za ločitev (če ni otrok) morata najprej skleniti notarski sporazum o razdelitvi premoženja, to je potem priloga tožbi. Če so pa otroci zraven, je pa to še olala... in če ni sporazumno, je bolje, da se to ne gre sama!

Mi2 sva plačala (za sporazumno!) ločitev, brez otrok, 1.100€ odvetnici - zato da je spisala sporazum o razdelitvi premoženja, tožbo, bila na 1 obravnavi na sodišču.

Pa srečno!

(odgovor članu katicka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.5.2011 17:27:29   
water lily
Če rabi za sporazum lahko pošljem. Ne rabiš nobenga odvetnika. Strošek je sam taksa pa notar(ti so pa itak zlatarji).
Tožba je pa cenejša (ne rabiš notarja). Mislim da se da vzorce na netu dobit.

(odgovor članu enkratna)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.5.2011 21:39:40   
suzolinka
Če želi, ji jo jaz napišem. Samo podatke naj mi pošlje na zs. Ni nujno, da je sporazumno. Dovolj je, da predlaga stike, skrbništvo in znesek preživnine. Potem se že na sodišču menite okoli tega. Če se pa lahko sporazumeta, je dovolj da predlagata sodišču, da v nepravdnem postopku vajin dogovor potrdi.
V obeh primerih (če imata otroke) je treba iti še na pristojni CSD (ki da mnenje oz. potrdilo) in to skupaj s tožbo pošlješ na sodišče.
Potem dobita vabilo na mediacijo (ne velja za nepravdni postopek). Tam pa se potem skušajo dogovoriti. Če ne gre, gre naprej pred sodišče.

(odgovor članu water lily)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.7.2014 17:13:00   
Daisy88

IZVIRNO SPOROČILO: water lily

Če rabi za sporazum lahko pošljem. Ne rabiš nobenga odvetnika. Strošek je sam taksa pa notar(ti so pa itak zlatarji).
Tožba je pa cenejša (ne rabiš notarja). Mislim da se da vzorce na netu dobit.

A bi lahko meni poslala samo osnutek kako je treba napisat? Ker sma se z mojim odlocila za sporazumno locitev,pa nama je sodiscu rekla da lhko sama napišema vlogo,ali pa odvetnik..S tem da vem da bi mi odvetnik ker mal vec zracunal :S

(odgovor članu water lily)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.7.2014 23:45:51   
kokosh
Verjetno potrebuješ tole
https://www.dropbox.com/s/7qw6d2goqr20423/Predlogzasporazumnorazvezo.pdf

Srečno user posted image

(odgovor članu Daisy88)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.7.2014 14:00:44   
Paštetka
Katicka, predlagam, da kolegica poišče ali BPP ali stopi na socialno ali na sodišče, da ji razložijo osnovne pojme.

In dokler imata vse na papirju oz. se oba strinjata glede skrbništva otrok in delitve premoženja, je ločitev en dva tri. Drugače boš pa v vsakem primeru rabila odvetnika. Razen, če si pripravljena zamahniti z roko, da vzame kar hoče. ;)

Lahko pa pokličeš v kakšno, ne ravno znano odvetniško pisarno in vprašaš za mnenje kaj moraš storiti. user posted image

V vsakem primeru je pa potrebno plačati sodno takso. Plača tisti, ki vloži predlog za ločitev.

Lahko si pa tudi s tem linkom pomagata. Ampak v primeru tožbe vama toplo predlagam, da vzameta odvetnika. Zakaj? Ker iz izkušnje vem, da se veliiiiikokrat zgodi, da stranki tako zakomplicirata na sodišču in iščeta odvetnika, ko sta že fajn zabresdi in so takrat stroški večji, kot, da bi vzeli odvetnika že na začetku.

Torej, če imata vse dogovorjeno vložiš predlog za razvezo, če nimata dogovorjeno oz. sta v sporu, vložiš tožbo:

http://www.pravozatelebane.com/druzinska-razmerja/partnerja/nevzdrznost-zakonske-zveze-edina-podlaga-za-locitev-razvezo.html

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 10.7.2014 14:11:29 >

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?