enkratna -> RE: ločitev (30.5.2011 17:04:16)
|
Sama sem te dni pisala eno vlogo za tožbo, zato si za začetek preberita tale priročnik "Kako do razveze zakonske zveze" (brezplačno). Drugače pa, če bo kolegica sama pisala tožbo, je to po mojem mnenju smiselno le takrat, ko gre za sporazumno ločitev (torej se oba strinjata o tem, si ne bosta "nagajala") in nimata otrok. Že tako so ti pravdni postopki dolgotrajni, postopkovno trajajo - in da se popolnoma sam zastopaš, brez kakršnih koli izkušenj in razumevanja Zakona o pravdnem postopku, je to kar izziv. Sodišče ti lahko namreč nepopolno vlogo celo zavrne, in nato še plačaš za to zavrnitev! Pred vložitvijo vloge tožbe za ločitev (če ni otrok) morata najprej skleniti notarski sporazum o razdelitvi premoženja, to je potem priloga tožbi. Če so pa otroci zraven, je pa to še olala... in če ni sporazumno, je bolje, da se to ne gre sama! Mi2 sva plačala (za sporazumno!) ločitev, brez otrok, 1.100€ odvetnici - zato da je spisala sporazum o razdelitvi premoženja, tožbo, bila na 1 obravnavi na sodišču. Pa srečno!
|
|
|
|