ronja
|
stara je pa blizu 40 Verjetno je prijateljico zaradi starosti malo skrbelo, ali se bo nosečnost normalno razvijala in obdržala. To je po moje čisto normalno in tudi jaz rajši povem malo kasneje - prav dolgo žal ne morem skrivat, ker mi je pač slabo in se to vidi, ampak če bi mi ne bilo slabo, bi rajši še malo počakala. Tudi sama prijateljici nisem povedala do 5. meseca in je bila tudi kar malo užaljena. Vendar moje nosečnosti niso ravno brezskrbne in mi ni do tega, da bi vsakemu razlagala, kaj je šlo narobe, dokler tega sama ne predelam. Če ljudem poveš, jim moraš tudi razložit takoj, ko je zadeve konec,če gre kaj narobe. Takrat ko se ti to ravno dogaja, to ni ravno prijetno. Ko to predelaš, lahko poveš, kaj se je dogajalo, vmes pa ni fajn, rabimo nekateri ljudje čas zase. Jagoda, razumem, da si razočarana, tudi jaz bi bila, če bi mi brat zamolčal, ko bi pričakovala dojenčka, ker mi je pač že rekel, da bom ziher takoj izvedela, ker se dostirkat pogovarjava o tem in bi mi bilo čudno, da bi mi nekaj časa lagal. Vseeno pa verjamem, da če bi to naredil, bi imel nek razlog - tak ali drugačen, ampak gotovo ne bi naredil tega samo zato, da bi me zezal. Vprašala bi ga po razlogu in če bi ga bilo recimo strah, če bo vse ok, bi razumela. Če bi se bal moje reakcije, mi sicer ne bi bilo nič jasno, ker ve, da si želim kako nečakinjo ali nečaka , ampak v tvojem primeru bi imelo to več osnove in bi tudi razumela. Kujanje ne bo nikomur prineslo nič dobrega. Gotovo je to naredil z nekim razlogom - če ga nočeš videt in zvedet, potem je krivda za vajin odnos tudi na tvoji strani... Pogovorita se, povej mu, da te je to prizadelo in mu vseeno čestitaj. Zakaj se ne bi veselila sreče svojega brata, ki ga imaš rada? Zato, ker ti ni povedal, da bo srečni očka, vseeno ni dovolj dober razlog - saj ga imaš rada! Rešita, kar je zadaj, pa boste lahko vsi uživali v nečakih in nečakinjah:).