|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Zamere in bolecine...
26.5.2011 20:52:35   
Rožica I
IZVIRNO SPOROČILO: jagoda77

Rekla bi hvala lepa za tako sestro? Ker? Tale razlaga me res zanima...

Zdiš se mi klasični control freak.
In kot praviš, da nisi vesela da si (ali boš) teta, ker te niso pravi čas obvestili- ma, tega enostavno ne štekam user posted image . Kake veze ima novorojeno dete in ljubezen do njega s tem, da nisi izvedela, kdaj je tvoj brat osemenil svojo drago?!
Kakorkoli, tvoje življenje- tvoje breme.

ROŽICA

(odgovor članu jagoda77)
Neposredna povezava do sporočila: 26
26.5.2011 21:13:31   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

men je to kristalno jasno. ampak resno dvomim, da je moj moz sposoben tega prehoda... zato mal povprasujem, kolk se je folk dejansko sposoben (ja, vem - voljan) spremeniti - moje mnenje je pac, da je tega tako malo, da je statisticno zanemarljivo user posted image

Vsi smo sposobni spremembe, različna je samo stopnja motivacije in realen čas, v katerem spremembe osvajamo; nekateri čez noč, nekateri rabijo več, da premislijo, prespijo, in se v daljšem časovnem horizontu začnejo obnašati drugače. Tudi način spremembe je zelo različen, od radikalne, ki jo običajno spremlja precej visoka mera stresa, do počasnejše, kjer je stres manjši.

Po tistem, kar pišeš na RR (kar zagotovo ni vse), tvoj mož za spremembo ni niti osebno motiviran, niti ni nekih zunanjih dejavnikov, ki bi ga v to "prisilili". Po mojem občutku si se v večini stvari prilagodila ti, in on dejansko nima potrebe, da bi bil drugačen, saj njemu stvari špilajo. Ti si se preselila, ti si se vključila v njihovo družino, v njihovo podjetje..In tisto, kar je meni najbolj očitno, ti ga, vsaj navzen, sprejemaš takega kot je - Balkanac pač user posted image .

Verjetno boš užaljena, če ti rečem, da je poteza spet user posted image  na tebi. Da spremembo sploh želiš, da jo začneš, spremljaš in spodbudiš. Na nek način se ti bo to najbrž zdelo nepravično in izguba časa ter energije, a vendar - običajno se ob takih izkušnjah spreminjamo tudi sami - na bolje.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
27.5.2011 8:55:52   
PapuaNG
Se strinjam z milijonarko-za spremembo je najprej potrebno zavedanje osebe, ki se želi spremeniti, da nekaj ne dela prav, potem pa še želja, da to spremeni.

Sama imam sicer drugačno izkušnjo zadnje čase - z eno prijateljico, ki je postala (ali je bila že ves čas?) pravi egocentrik, brez empatije do sočloveka, nezmožna obdržati kakršnokoli skrivnost...in recimo pri njej do spremembe na bolje ne bo prišlo, dokler sama ne uvidi, kaj v resnici počne (prepričana sem, da misli, da dela samo najboljše) in zakaj to, kar počne, ni ok.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
27.5.2011 9:00:39   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil
Kaj je tvoj (njegov) problem?

... da je mamin sine. in da sm bla prepricana, da v zakonu o vsem odlocata partnerja, ne pa da odloca moz v dogovoru s svojimi starsi - pac nisem psredvidela, da to dejansko obstaja. pac izrazito konzervativno zaledje.

IZVIRNO SPOROČILO: PapuaNG
..... Nažalost je v večini primerov tako, da si ljudje sploh ne priznajo, da imajo nek problem (lažje je težave potisniti za 'zaslon'), ker .....

V primeru metulja je ta faza ločitev od staršev-odrasla oseba, ki se še vedno o vsem posvetuje s starši oziroma ni sposobna sprejeti določene odločitve, brez da bi se pogovrila s starši, pač ni dala čez fazo ločitve od staršev. In za to so krivi ravno starši (predvsem mama).

V tem primeru metulj333 vidi problem zgolj v odnosu moža s starši oz. jo "moti" ta navezava. Po moje njen mož res ni doživel faze ločitve od staršev. Res je, da to ni ravno zdrav odnos (ne s starši in ne z ženo). Ni čudno da jo to moti. Pa o tem kasneje.

Metulj333 mora imeti na nek način s tem (fazo ali čem drugim) težavo. Je pa to skrito in je težje najti povezavo (samo metulj333 to lahko). Veliko lažje se je osredotočiti samo na viden problem moževega odnosa. Hočem reči da metulj333 z nečem ta "ples" poganja in ni samo "žrtev". To njeno poganjanje dinamike pa ima vzrok nekje v njenem otroštvu in je verjetno povezano s to temtiko.

Bistveno pri tem je po moje to, da metulj333 uvidi, da nek njen lastni nerazrešeni odnos (iz njenega otroštva) prispeva k temu. Ker mož se lahko še tako trudi, če ga nekaj "poganja" od zadaj (pa ne on, ne ona ne vesta, da se to dogaja in kako to tega poganjanja pride) ne more reagirati drugače - ker to so pač vaši "plesni" koraki.

Šele ko bo mož od tebe dobil to podporo (zmanjšanje poganjanja) bo lahko to fazo ločitve doživel, skupaj s tabo. Takrat boš tudi ti razrešila ta svoj "skrit" problem.

In da boš vedela, ravno zato si je tvoj mož izbral tebe. On tega ne ve, ti tega ne veš, a v fazi zaljubljenosti je (na nezavednem) razbral v tebi (in ti v njem) ta potencial - zmožnost, da lahko skupaj to razrešita.

Neposredna povezava do sporočila: 29
27.5.2011 9:07:31   
tehnofil
al je bolje tako osebo pustiti, naj gre svojo pot?

Zato, če "to osebo pustiš da gre svojo pot" v resnici pomeni se odločiti, da tega svojega nerazrešenega vprašanja in otroštva ne boš razrešila. V bistvu se odpoveš priložnosti.

Ker če on željo ima. Voljo ima. Nima pa moči pomeni samo to da te moči v odnosu s tabo ne dobi ampak mu jo pobirajo tako strarši, kot ti. Vsak na nek svoj način.

Morda ravno tisto, kar ti smatraš za vzpodbudo deluje kot "pobiranje moči". Ne vem. Samo preblisk.

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 27.5.2011 9:08:48 >

Neposredna povezava do sporočila: 30
27.5.2011 9:42:13   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil
Pa o tem kasneje.

Partnerski odnos je priložnost / orodje / način za razreševanje nerešenih odnosov iz otroštva.

Teh priložnosti je več
1.partnerka zveza
2.prihod otroka
3.puberteta otroka
4.odhod otroka od doma
5.prihod vnučkov,
pa še sem enega mogoče ozpustil.

Ob vsakem od naštetih dogodkov je potrebno na novo "posodobiti" partnerski odnos. Če smo ves čas samo preskakovali te priložnosti (in ob njih samo trpeli - puberteta otrokauser posted image ) je odhod otroka od doma tisti dogodek, ki resno zahteva soočenje s partnerskim odnosom - kakšen je, zakaj je,...

To pa je zelo boleče, še posebej če sta se prej vedno nekako uspela temu izogniti. Čeprav prav ta bolečina soočenja povzroči olajšanje pa svi tega ne zmorejo.

Tako lahko starši vspostavijo (ne načrtno) z otrokom tak odnos, ki ga bo vedno vezal na matično družino in bo tako matični družini še vedno dajal tisti smisel, ki ga je imela pred njegovim odhodom. Tako se staršem ni potrebno ukvarjati s problemom v svojem odnosu. V bistvu žrtvujejo pravo svobodo svojega otroka za svoje potrebe.

Samo toliko, da boš razumela kako možno je tvoj mož zvezan. V to povezavo so ga vzgajali celotno otroštvo in jo kasneje samo utrjevali in utrjevali. Tvoj mož ni "šleva" ampak žrtev "zlorabe", zavite v krinko skrbi za dobro otroka.

In sedaj je tak moški našel žensko v katero se je zaljubil - ker - je v njej videl (po nezavednih signalih) da ima "kompatibilno napako" (simterično ali pa asimetrično) in priložnost da se skupaj rešita.

Predlagam ti 2 knjigi (in ostale iz te zbirke)
- Rahločutnost do otrok
- Neprodirna skrivnost intime

primer "ta ko oseba ki se čuti neljubljena, ker se je tako počutila že kot otrok, po vsej verjetnosti za svojega partnerja izbrala nekoga, ki ji ne bo sposoben pokazati prave ljubezni. Na ta način bo lahko krivila svojega partnerja za slaba občutja, ki naj bi jih v njej ustvaril on,..." .... "Veliko laže je namreč vstrajati v odnosu, ki povzroča oz. daje zunanja opravičila za slaba občutja, kakor pa se soočiti stemi občutji v samem sebi oz. si priznati da..."

Morda gre pri tebi metulj333 za bolečno ki izhaja iz neupoštevanja tvojega mnenja? Čutenje s katerim si odraščala. pač ugibam, če ti kaj pomaga.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   [Brisano sporočilo]
27.5.2011 10:03:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
27.5.2011 10:31:48   
tehnofil
.....pac znam vztrajati tudi ko ni vec zdravo zame - ......, tko da mi je to ocitno sibka tocka

Ali pa temeljna točka. Namreč bolečina daje vedno občutek, da za tebe ni dobro. Vstrajanje lahko pomeni imeti moč priti SKOZI bolečino. Marsikdo si želi izhoda pa ne zmore vstrajati.

mah, to se ful skatljivo - vcasih je tud treba znat presodit, da se ne splaca vec vlagati...

Realno, se zato ločiti, ni ravno pameten vzrok. Vzrok leži v bolečini, ki ti jo tak odnos povzroča. Vsakič ko se to zgodi (vrnitev k staršem) ti da občutek: česa? Da zanj nisi dovolj? Da se na tebe ne zanese? Da zanj nisi dovolj "pametna". Da,.... 

he, ravno to mi je kapnilo vceraj, da ga starci cuzajo,

Ampak niso samo oni. Tudi ti aktivno sodeluješ v tej dinamiki, samo "kr tako" bo težko ugotovit.

Ko boš uspela določiti ta občutja, potem vsako počutje posebej analiziraš, kje v tvojem otroštvu si prvič doživela ta občutek in kako se je ponavljal (po posameznih leti 2leti, 3 leta, 4 leta, .... puberteta,... ) od "rojstva" do partnerstav z možem.

Tako boš razumela, da ti teh občutij ne daje mož (ker te ne mara) ampak da si jih prinesla s sabo. To razumevanje bo zmanjšalo zamero do moža, zmanjšalo jezo nanj - s tem pa njega razbremenilo. Takrat se začne sklenjen krog pretrgavati in ples začne izgubljati "glasbo".

Neposredna povezava do sporočila: 33
   [Brisano sporočilo]
27.5.2011 10:32:55   
Brisani uporabnik

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   [Brisano sporočilo]
27.5.2011 10:34:28   
Brisani uporabnik

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
27.5.2011 10:36:20   
tehnofil
... pa boste cez par mesecev ze izvedeli, a smo zmagal

Nekaj kar je trajalo 30 let ne bo zmagano v par mesecih. Bodo pa v par mesecih vidni prvi rezultati in vzpodbuda, luč na koncu tunela. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 36
27.5.2011 10:45:33   
ronja
luč = zmagauser posted image
Saj ne rabimo, da se vsi problemi rešijo tiktak, samo da vidimo, da se rešujejo oz. jih rešujemo in to uspešno - to je navadno čisto dovolj, da je človek srečen - da veš, da bo ok.user posted image one way or another.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   [Brisano sporočilo]
27.5.2011 10:57:35   
Brisani uporabnik

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
27.5.2011 11:01:19   
uškinamama
še pesmica za vzpodbudo

http://www.youtube.com/watch?v=74xiXRxkKxc

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

Neposredna povezava do sporočila: 39
27.5.2011 14:24:40   
tehnofil
, upam, da si ga uspel citirat - ker je ze izgubljen...

Ne. Sem ga pa prebral.

V knjigah ni nobene filozofije.

Ne bi se šel kdo je za kaj kriv. Iskanje krivca ne daje rešitve. Rešitev daje iskanje vzrokov za boleča čutenja ki jih nosimo. Normalne okoliščine v nas zbudijo ta "spomin" in zato občutja čutimo tako močno, boleče. Ne zaradi dogodka danes ampak zaradi bolečine, ki je že v nas.

Niti o tvoji mami in nezavedni krivitvijo otroka user posted image ne vem nič. Edino, da si se ti odločila, da ne boš kot tvoja mama. Tvoja največja groza je postati "kot tvoja mama". To, da si čutila potrebo po izražanju je del tega. Pa tudi upor zoper kontrolo očeta.

Kakorkoli že, dejstvo je da pretekli odnosi iz vajinih matičnih družin vplivajo na vajine odnose danes. Torej je potrebno razrešiti te stvari, ampak to ne pomeni da moraš spremeniti odnose v matični družini. Pomeni da jih moraš ovrednotiti.

Na hitro bi rekel takole, ko boš zmogla videti tisto 11-letno deklico, v kakšni stiski je bila, kako je bila prisiljena se osamosvojiti, in ko se ti bo ta deklica tako globoko zasmilila, da boš jokala - to bo ta tvoja luč iz tunela. Takrat bo ta bolečina dobila obliž. Bolj kot boš gledala to deklico, bolj ko jo boš čutila, kako hudo ji je bilo, bolj te bo to ozdravljalo, osvobajalo bolečine.

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 27.5.2011 14:26:49 >

Neposredna povezava do sporočila: 40
27.5.2011 15:00:29   
mateyka
misliš v smislu, da ko bo jokala (neke vrste katarza), da se bo po tem počutila bolje?

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 41
30.5.2011 9:22:59   
jagoda77

IZVIRNO SPOROČILO: Rožica I

IZVIRNO SPOROČILO: jagoda77

Rekla bi hvala lepa za tako sestro? Ker? Tale razlaga me res zanima...

Zdiš se mi klasični control freak.
In kot praviš, da nisi vesela da si (ali boš) teta, ker te niso pravi čas obvestili- ma, tega enostavno ne štekam user posted image . Kake veze ima novorojeno dete in ljubezen do njega s tem, da nisi izvedela, kdaj je tvoj brat osemenil svojo drago?!
Kakorkoli, tvoje življenje- tvoje breme.

če moj prijatelj tega ne bi slučajno slišal od dveh babic, ki sta se pogovarjale, jaz verjetno, da se je to dete rodilo, sploh ne bi vedela.

Lej očitno ne štekaš, ne gre se tle za kontrolo in podobno, če se z nekom razumeš in mu vedno pomagaš in si skoz v navezi, potem pričakuješ, da ti tudi take stvari zaupa oz. s teboj deli.

Če imaš brata/sestro predstavljaj si, da izveš ti novico o tem, da boš teta, zadnja oz. čist slučajno. Če je to zate kontrol frik, prav...

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 42
30.5.2011 10:49:36   
Melia
še vedno OTROK NI NIČ KRIV!!! in ne odvzemi otroku veselja, ko se bo veselil svoje tete, ko se boš z njim sprehajala, ga čuvala, se igrala, ga kakorkoli razvajala....otrok, ki se bo rodil (ali se je že) ni ničesar kriv. in nič ne spremeni dejstva da si (boš) ti TETA in on tvoj NEČAK/NEČAKINJA!!!!!!! to imej v mislih. pa zamera do brata gor ali dol. menda ja nisi otroku kaj zamerla?????

pa nisem edinka, imam brata, s katerim se super razumem in tudi ima dva otroka in sem super teta (tak rečeta nečaka). in mi na misel ne pride, da četudi bi karkoli bratu zamerla, da bi se odpovedala nečakom??? ne, ne.

(odgovor članu jagoda77)
Neposredna povezava do sporočila: 43
30.5.2011 11:31:05   
jagoda77

IZVIRNO SPOROČILO: Melia

še vedno OTROK NI NIČ KRIV!!! in ne odvzemi otroku veselja, ko se bo veselil svoje tete, ko se boš z njim sprehajala, ga čuvala, se igrala, ga kakorkoli razvajala....otrok, ki se bo rodil (ali se je že) ni ničesar kriv. in nič ne spremeni dejstva da si (boš) ti TETA in on tvoj NEČAK/NEČAKINJA!!!!!!! to imej v mislih. pa zamera do brata gor ali dol. menda ja nisi otroku kaj zamerla?????

pa nisem edinka, imam brata, s katerim se super razumem in tudi ima dva otroka in sem super teta (tak rečeta nečaka). in mi na misel ne pride, da četudi bi karkoli bratu zamerla, da bi se odpovedala nečakom??? ne, ne.

vsak ma svoj način razmišljanja in tle ni noben sploh o otroku razglabljal... vidim pa, da vse babe skočte tle v luft, ko samo kriv prst pokažeš... whatever.... je bilo pa vprašanje na začetku nekaj drugega kot pa tole kokodajsanje zdele...

(odgovor članu Melia)
Neposredna povezava do sporočila: 44
30.5.2011 11:34:25   
posh
jagoda77, mogoče si že kje napisala ampak mene zanima , če si svojega brata vprašala, zakaj ti ni povedal?

(odgovor članu jagoda77)
Neposredna povezava do sporočila: 45
30.5.2011 11:40:58   
Melia
jagoda...samo to še: v prvem postu tu gor si napisala da NISI VESELA da boš TETA.

meni se zdi, da to vsekakor je povezano z otrokom.

ne nameravam pa te obsojat in nič, ker ne poznam vaših družinskih razmer. sem pač samo napisala, da otrok pa res ni ničesar kriv. res pa je, da ne vem kako se boš ti vedla kot teta. mogoče pa boš ali pa si super teta in gojiš le do brata zamero. kakorkoli...to je tvoja stvar.

pa ne kokodakam....in vem, ja, da je avtorica posta spraševala nekaj čisto drugega.

pa brez zamere avtorici posta in tebi.

lep dan.

(odgovor članu posh)
Neposredna povezava do sporočila: 46
30.5.2011 11:43:06   
jagoda77

IZVIRNO SPOROČILO: posh

jagoda77, mogoče si že kje napisala ampak mene zanima , če si svojega brata vprašala, zakaj ti ni povedal?

ja, sem vprašala, pa je rekel, da bi sigurno imela kakšno pripombo... potem mi je babica rekla, da ker je že ona reagirala bolj tako, ker namreč so bile okoliščine zelo čudne, o čemer ne bi tle javno razglabljala, da verjetno zato meni sploh povedal ni. Ampak če si odrasel in stojiš za svojimi dejanji, potem tudi vse pripombe take in drugačne sprejmeš in imaš argumente za to.

Poanta je tu samo to, da za vse ostale zadeve kar se tiče faksa, službe, denarja vsega... za vse me je vedno poklical, se z mano posvetoval, taka zadeva pa očitno ni zame.... potem naj tudi druge ne bodo, če potem temu tako... jaz sem mu zamerila in mislem, da nikomur tle ne bi bilo všeč, da mu nek najožji družinski član take novice ne bi povedal sam.

(odgovor članu posh)
Neposredna povezava do sporočila: 47
30.5.2011 11:53:03   
jagoda77

IZVIRNO SPOROČILO: Melia

jagoda...samo to še: v prvem postu tu gor si napisala da NISI VESELA da boš TETA.

meni se zdi, da to vsekakor je povezano z otrokom.

ne nameravam pa te obsojat in nič, ker ne poznam vaših družinskih razmer. sem pač samo napisala, da otrok pa res ni ničesar kriv. res pa je, da ne vem kako se boš ti vedla kot teta. mogoče pa boš ali pa si super teta in gojiš le do brata zamero. kakorkoli...to je tvoja stvar.

pa ne kokodakam....in vem, ja, da je avtorica posta spraševala nekaj čisto drugega.

pa brez zamere avtorici posta in tebi.

lep dan.

Melia... ne bom mogla sploh bit teta, ker nisem bila sploh povabljena... tako da... kakor hočjo

(odgovor članu Melia)
Neposredna povezava do sporočila: 48
30.5.2011 11:54:25   
PapuaNG
jagoda-pa sej ok, če si praktično vse poveste, je res malo bedno, da ti je zamolčal tako stvar. A jaz zgolj zaradi tega ne bi otroka zavrnila ali karkoli v tem smislu. Če se brat o vsem posvetuje s teboj, te očitno spoštuje in da veliko na tvoje mnenje. Mogoče je pa mislil, da tega ne boš dobro sprejela/ga boš kritizirala itd? Vsekakor pa tu otrok ni nič kriv. Kot da bi jaz rekla takrat, ko sem bila noseča, da ker od tašče ni bilo neki ful hudega odziva,da ji ne bom pustila videt vnuka. Pa je zdaj nora nanj in mi veliko pomaga, ampak v tistem trenutku je bila pa reakcija res čudna. Ljudem je potrebno dat priložnost-sploh, če se gre za naše najbližje. 

(odgovor članu jagoda77)
Neposredna povezava do sporočila: 49
30.5.2011 11:56:32   
PapuaNG
Aja, pa še to-sicer ne vem, kam nisi bila povabljena, ampak jaz bi bila v tem primeru 'modrejša' in bratu pokazala, da mu stojim ob strani. Ga bo že teplo po glavi, ko bo uvidel svojo neumnost.

(odgovor članu PapuaNG)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Operater mobilne telefonije
Sanikaa

Po telefonskih številkah več sploh ne vemo kdo je pri katerem mobilnem operaterju! Prosim povejte pri katerem ste vi in kako ste zadovoljni?

Mobitel (52%)

Simobil (33%)

Debitel (2%)

Tuš (10%)

T2 (1%)

dr...? (2%)

Število vseh glasov: 246

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!