Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333 men je to kristalno jasno. ampak resno dvomim, da je moj moz sposoben tega prehoda... zato mal povprasujem, kolk se je folk dejansko sposoben (ja, vem - voljan) spremeniti - moje mnenje je pac, da je tega tako malo, da je statisticno zanemarljivo Vsi smo sposobni spremembe, različna je samo stopnja motivacije in realen čas, v katerem spremembe osvajamo; nekateri čez noč, nekateri rabijo več, da premislijo, prespijo, in se v daljšem časovnem horizontu začnejo obnašati drugače. Tudi način spremembe je zelo različen, od radikalne, ki jo običajno spremlja precej visoka mera stresa, do počasnejše, kjer je stres manjši. Po tistem, kar pišeš na RR (kar zagotovo ni vse), tvoj mož za spremembo ni niti osebno motiviran, niti ni nekih zunanjih dejavnikov, ki bi ga v to "prisilili". Po mojem občutku si se v večini stvari prilagodila ti, in on dejansko nima potrebe, da bi bil drugačen, saj njemu stvari špilajo. Ti si se preselila, ti si se vključila v njihovo družino, v njihovo podjetje..In tisto, kar je meni najbolj očitno, ti ga, vsaj navzen, sprejemaš takega kot je - Balkanac pač . Verjetno boš užaljena, če ti rečem, da je poteza spet na tebi. Da spremembo sploh želiš, da jo začneš, spremljaš in spodbudiš. Na nek način se ti bo to najbrž zdelo nepravično in izguba časa ter energije, a vendar - običajno se ob takih izkušnjah spreminjamo tudi sami - na bolje.
|