Poka
|
Ne bi mogla tega nikoli naredit - ker ne veš, zakaj se je nekomu zgodila taka situacija, da bo zdaj moral ostat brez vsega, za hišo so se pa verjetno trudili celo življenje. Ne bi mogla živet v taki hiši, se mi zdi, da to pusti eno tako negativno energijo. Sploh pa - imam starša, mamo in očima, ki sta delala na eni izmed večjih gradbenih firm, ki je šla v stečaj in jim tudi vsa leta niso plačevali prispevkov, tako da bosta sedaj imela minimalno pokojnino in lahko se v najslabšem primeru zgodi, da bosta mogla hišo prodat. Poleg tega, da je moj očim paraplegik in tako veste, da si druge službe ne more dobit, niti ne more delat nečesa fizičnega, tudi če "na črno" kot se nekateri znajdejo. Za hišo sta garala celo življenje -za to, da pride potem ena razvajena rit polna denarja, ki to za mali denar kupi in niti ne zna cenit. Ne mislim, da spadaš v to kategorijo - ke rpredvidevam, da verjetno nisi med tistimi, ki bi si lahko privoščili hišo kar tako - drugače bi jo kupila po normalni poti. Ne priporočam ti, da to narediš - ker vem, kako te dražbe potekajo. Praktično skoraj nimaš šans, da prideš zraven, ker so določene mafijske združbe, ki imajo to pod kontrolo... Na isti način je želela eno parcelo sestrična od fanta, ki je odvetnica in so ji prišli povedat, da nima šans - ampak da če želi parcelo, jim mora plačat 200 eurov in potem ne bodo zviševali zneska. Na tak način služijo Pa še to - sama sem gradila hišo, stara sem 30, nisem iz bogate družine (kot lahko vidiš), tudi moj partner ne - za to, kar je nastalo je šlo tri leta življenja, plus še kakih deset za odplačevanje kreditov, mogoče še kake težave s hrbtenico In ti povem, če si samo kdo upa stopit na parcelo... Ga čaka najhujša nočna mora.
|