|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   oktobrke...
16.8.2005 12:12:20   
AKŠ
hm...mal smašno vpršanje ampak kr moram vprašat....

glede na to, da se tale naš čas PDP zelo hitro bliža, me zanima, kaj od dokumentov moram imeti s seboj ko grem v porodnišnico....našla sem spisek kaj potrebujem za :duda: in kaj zase (kozmetika,....), nikjer pa nisem našla, katere dokumente (poleg materinske knjigice)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   oktobrke...
16.8.2005 13:00:19   
ameli
Poročni list in zdravstveno izkaznico

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   oktobrke...
16.8.2005 14:09:07   
uma
Hmmm, za to ne vem (vidim, da se moram še velik pozanimat), sem pa včeraj zvečer srečno prišla z morja nazaj.
Kljub slabemu vremenu smo imeli tudi 3 zelo vroče dneve. Pa smo se namakali. Naš :duda: pa neumoren, ko živo srebro.
Danes pa dež in glej že zjutraj sem padla ko sem šla po neki deski. Me je sam zadrajsalo in sem bla na riti, hrbtu,.... Vsa umazana in prestrašena za svojega :duda:. In potem sem samo čakala prvo brciko. In končno je prišla. Me pa boli iz križa v nogo, ampak bomo preživeli. Moj je hodu za mano in je rekul, da če ne bi bila :nosecka: bi se smejal ker je tako hecno zgledalo. Saj zdaj se tud jaz temu že nasmejem.
Drugače pa me zajebava prebava in s tem povezano hemeroidi :hudicek:. Boli ko vrag.
Ma še katera te probleme? Mažem in mažem, pospravljam pa nič. :ups::ups:
Kaj sedaj?

Pozdravček!

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   oktobrke...
16.8.2005 18:26:02   
Udb
Dan!

Čist zadepresirano vreme! :((

Danes sem imela ponovno UZ, ampak je G ugotovil, da se glavice našega :duda: ne da izmeriti, ker leži prenizko - v bistvu že v položaju za porod! :( Halo?! Le kam se mu mudi! No, tako da je G še preveril, če sem kaj odprta. No, nisem, ampak je pa rekel, da je maternični vrat mehak. Kaj to pomeni? Mah, sploh nisem mogla nič prašat, se mu je tako mudilo!! Potem sem nesla izvid k svoji G, seveda spet čakala in na koncu prišla samo do sestre, ki me je naročila 12.9. (!!!! ŠELE!!!), mi dala napotnico za kri in to naj bi bilo to!! Še dobro da obstaja net, da sem vprašala, če ne dobim nič potrdila o datumu poroda - in njen odgovor? A ga še nimate? HALO?! Res dobro, da si človek še kje kaj prebere! Še posebaj, ker sem samo še 60 dni od roka! Tako da sem dobila potrdilo, nisem imela niti šanse vprašati, če je to fajn problematično, ker je glavica tako nizko, noben ni nič kometiral! TO je pa naše zdravstvo! Sem odločena, da zamenjam G po porodu!

Jutri grem tako na center za soc. delo, da dobim obrazce!

Sem pa popoldne malo izboljšala mojo voljo - z mami sva šli v šoping za cunjicami (jih bom poslikala in dala v album), tako da bo moj mali pravi frajer!! Naj še pohvalim mami - je ona častila!

Drugače sem pa razmišljala - plenice. Najprej so za novorojenčka - to so verjetno te s izrezom za popek, potem so pa 2 - ki kilažno ustreza novorojenčku! Tako da po moji logiki (upam da nisem čist sfalila) najprej uporabljaš za novorojenčka, ko je popek cel, pa št.2??? Help!? :zmeden:

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   oktobrke...
17.8.2005 7:52:04   
Udb
Dobro jutro.
A sem vas vse prestrašila s svojim monologom? ;)

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   oktobrke...
17.8.2005 8:46:32   
nana 27
Dobro jutro!

Danes je vreme veliko boljše kot včeraj. Udb, tudi jaz imam baje otročka nizko :zmeden2: Na prejšnjem pregledu v 28. tednu mi je rekla, da je glavica nizko :zmeden: pa tudi ni nič komentirala razen to, da bo treba še več počivati. Sama sebi se zdim popolnoma nekoristna :grrr: No naslednji teden imam pregled pa bom vprašala in ti bom poročala, kako je s to nizko lego.

Pleničke pa kupi raje na začetku en paketek za novorojenčka. Večjih številk si raje ne kupuj na zalogo. Ne veš, ali bodo tvojemu :duda: sploh ustrezale pleničke določene znamke. Jaz sem kupila en paketek pleničk (26 kom) DM-ovih pleničk za novorojenčka od 2-5 kg, ampak bom po vsej verjetnosti :duda: povijala v pralne racmane ali kar v navadne tetra pleničke. Brala sem, da te pleničke za enkratno uporabo niso primerne za fantke in povzročajo neplodnost. Pri nas še ni vidnih posledic uporabe teh pleničk, ampak v državah, kjer so jih uporabljali že prej pa je neplodnost moških močno v porastu :zmeden:, tako da...mogoče pretiravam, ampak mislim, da bo moj :duda: kar lepo v pralnih plenicah. Ma sem se razpisala zdaj :ups: ampak sem si res vzela čas in presrfala po net-u, kako je s tem...malo preveč časa imam, ker moram počivat he he..

Vsem en lep dan!

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   oktobrke...
17.8.2005 9:16:42   
Udb
nana, le glej da boš poročala! Matr, še dobr da net obstaja, drgač ne bi mela pojma! Sem jezna na naše zdravstvo! :hudicek:

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   oktobrke...
17.8.2005 10:04:09   
žužu
dobro jutro:bravo:
a ste že vse prpravle za dojenčke? ko pogledam, kolk dni še, me kar stisne. oktober bo res takoj tu.
jaz imam pregled drug teden, za porodniško grem pa tudi takrat uredit, papirje že imam. se mi zdi, da gre sedaj na koncu kar z 2x hitrostjo vse skupaj.

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   oktobrke...
17.8.2005 12:09:34   
kati1
ojla

sicer ne sodelujem veliko v vaših debatah - a sem tud "oktobrka" (10.10.)

Odgovarjam pa na vprašanje glede dokumentov (to je bilo rečeno na mat. šoli v LJ):
- napotnica (pazi, da ti G napiše za vodenje in porod)
- napotnica za prevoz
- osebna izkaznica
- potrjena zdrav. izkaznica
- če si poročena tudi poročni list (kopija)
- materinska knj. (v kateri so ORIGINALNI izvidi o krvni skupini + Rh faktorju in ORIGINALNI izvidi WaRe testa - to je sifilis test)

Čeprav mislim, da te vzamejo tud, če nimaš vseh dokumentov in si odprta 10 cm :zmeden:

lp, K

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   oktobrke...
17.8.2005 12:19:55   
kati1
pa še za nano 27 ... sem imela enako dilemo :ups:

GLEDE PLENIČK - menda je vzrok neplodnosti v tem, da zaradi boljše vpojnosti pleničk mamice niso tako pogosto menjale (samo takrat ko je bila res mokra) pa še prišparale so zraven. Menda je plenička na otip čist OK tud ko se mali mal polula (sploh na začetku). Kar pomeni, da moraš tudi te plenice za enkratno uporabo zamenjati vsake 2-3 ure, četudi ni mokra na otip (kar pa pri navadnih plenicah hitro opaziš). To je bilo mnenje parih strokovnjakov in meni se zdi to kar logično.
Verjetno tudi sama opaziš razliko pri potrebi po menjavanju vložkov (tistih na "vatni" osnovi ala Vir80 in tistih novejših ... ultra). Upam, da sem kaj pomagala.

lp, K

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?