|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   hormonske tezave???
15.8.2005 17:50:02   
pot
ojla, punce

mene pa zanima ce je ze katera imela hormonske tezave in kako izgedajo:ups:?

nekje na netu sem namreč izsledila da lahko prekomerno izpadanje las povzročijo tudi hormonske tezave, ki lahko nastanejo po prenehanem jemanju KT. Imam namrec toliko tezav z zdravjem, da se ze sama sebi zdim hipohonder.
Med tezavami so tudi anemija(beri pomanjakne železa), se ze 2. zdravim z Retaferjem. Zdaj mi pa ze par tednov na veliko izadajo lasje, bolj kot je potrebno (je pa tudi anemija lahko vzrok za izpadanje las).

Menda je normalno da izpade do 50 las na dan. Nekaterim online Dr.se zdi tezava ze 60 nekateri pa se pod 100 sploh ne zmenijo za tezave.
No pa sem jih sla danes iz firbca stet in sem jih ze samo zjutraj nastela vec kot sto:((, pol sem si pa se glavo oprala in jih je bilo vsaj 2x toliko kot tisti kupcek prej:zmeden:. Saj se bom ta teden takoj ko bo mogoce najavila pri zdravnici, me pa vseeno zanima, ce ima katera izkusnje s tem.
No, med tezavami so tudi mentruacija, ki se je vlekla 20dni(mogoce je kriv tudi jajcik, na katerem je manjsa cista), ampak je bila druga M potem normalna. Pa kriz me boli ze... skoraj en mesec - je cist trd, sploh zjutraj ko se vstanem in telovadba ali razmigavanje sploh ne pomaga! :zmeden:.

To sprasujem zaradi tega, ker mi je Dr. ze enkrat omenila, da je to lahko vzrok mojih tezav. Ni pa slo pol nikamor dalje.

hvala za odgovore, res ste fajn:bravo:, se vas kar ne morem nabrat in sem ze kar zasvojena s prebiranjem tega foruma :)-

lp
nasapot
Neposredna povezava do sporočila: 1
   hormonske tezave???
15.8.2005 18:10:13   
SanjaS
Torej, z izpadanjem las je tako: simptom anemije je lahko tudi prekomerno izpadanje las. Kdaj nam lasje prekomerno izpadajo najlažje ugotovimo sami. Spremembo pač opaziš, a ne? Govorim ti iz lastnih izkušenj. Mislim, to z izpadanjem las in anemijo. No, pa tud ena dr. mi je to omenila... Drugače si pa zlo nastradala ( mislim 20 dni:hudicek:)..

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   hormonske tezave???
15.8.2005 21:26:16   
tecka
Upam, da te ne bom zamorila. A si dala že kdaj pregledati ščitnične hormone? Meni tudi izpadajo lasje kot nori (včasih več, včasih manj), le tistih nekaj tednov ko sem bila noseča je bilo v redu.

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   hormonske tezave???
15.8.2005 22:17:39   
pot
zivjo,
hvala vama:).

Tecka, hvala, bom rekla Dr., ce me lahko da na tak pregled.8)
A ima lahko tudi to kaksne vplive na zanositev, bova namrec probala po naslednji M, ki bo zdaj te dni?

cao, punci ;)
nasapot

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   hormonske tezave???
16.8.2005 7:43:56   
majamo
Hojla

Mogoče ti pa samo kakšnih vitaminčkov manjka? Pravkar sem namreč brala eno knjigo ( Z vitamini do zdravja, ki je pravkar izšla). Piše da pomanjkanje B vitamina tudi povzroča takšne težave.

Poskusi mogoče pa je kaj na tem

lepo pozdravljena

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   hormonske tezave???
16.8.2005 8:00:36   
girly
a pr ginekologu si pa že bla?

kr jst sm mela krvavitve dolge tudi več kot en mesec in je ugotovila, da mi jajčniki ne delajo pravilno, ne tvorijo dovolj hotmonov, zato mi jajčeca ne dozorovajo. Če je pri tebi kaj podobnega, potem boš imela težave z zanositvijo. Pojdi do g., naj ti nardi UZ pa se bo vidlo, če je vse ok.

Kar se tiče izpadanja las,ja to je res full. Sej meni so v enem obdobju tudi, v bistvu mi še vedno, pa sploh ne vem, kaj je vzrok :zmeden2:(slabokrvna pa nisem), samo mam pa neke druge bolezni ...no, pejt do 8) pa vse poročaj...seveda lahko vse to vpliva na zanositev, tako da ti preden začneta poskušati in boš razoračana, svetujem pregled pri g.

lep dan :)

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   hormonske tezave???
16.8.2005 8:09:39   
bebi
Mene je pa G poslal na pregled hormonov v krvi. Trenutno še čakam na izvide. Dopusti pač :grrr:

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   hormonske tezave???
16.8.2005 12:12:04   
pot
ojla,
pri G. sem ze bla, pa je naredila U in rekla da imam na 1 jajcniku nenevarno cisto, na isti strani pa tudi manjso (okoli 9mmveliko)maternicno pregrado :(, ostalo pa izgleda vse normalno.

Bom porocala kaj vec, zaenkrat se ze cel dan trudim priklicat sestro, da se narocim...

lp in hvala
nasapot

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   hormonske tezave???
16.8.2005 12:18:50   
pot
P.S.:
saj res, kaksni so pa simptomi pri scitniskih hormonih, ker nekje sem brala, da naj bi imela tezave s tezo, jaz sem pa ze vse zivljenje suhica, ki se ne more zredit, razen zadnje case, ko sem se kar v 1 tednu, na morju,zredila za kar 3 kile, prej sem za ta podvig rabila.. v bistvu mi se ni ratalo.
pa kar naprej sem lacna. skozi nekaj jem, zaradi lakote . najbolj mi pa sadje sede, kar skozi bi jedla sadje pa mleko, tudi za kosilo. samo zjutraj ne, ker mi je po mleku slabo. meso pa me prav nic ne mika.

cao;)
nasapot

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   hormonske tezave???
16.8.2005 13:16:37   
mihi78
lahko ti pomagam samo pri izpadanju las. jaz se na tvojem mestu zaradi tega ne bi preveč sekirala, ker meni jih vsak dan izpade definitivno več kot sto!ko si jih perem pa se čudim, da nisem že plešasta:)-:)-, ker jih pol cel šop poberem.drugače pa težav, ki bi bile podobne tvojim, nimam.
lp :rozica::rozica:

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   hormonske tezave???
18.8.2005 20:16:44   
pot
ojla
upam, da prebiras za nazaj, girly.
no, rekla si naj porocam.
zdravnica me je odpravila, s tem, da imam najverjetneje 6-7 letno izpadanje las, to je namrec starost las, ko umrejo. to naj bi bilo to.:zmeden:
ce se ne bo kmalu ustavilo, grem pa nazaj.:grrr:

hecno ne.:zmeden:

lp
nasapot

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?