pot -> hormonske tezave??? (15.8.2005 17:50:02)
|
ojla, punce mene pa zanima ce je ze katera imela hormonske tezave in kako izgedajo:ups:? nekje na netu sem namreč izsledila da lahko prekomerno izpadanje las povzročijo tudi hormonske tezave, ki lahko nastanejo po prenehanem jemanju KT. Imam namrec toliko tezav z zdravjem, da se ze sama sebi zdim hipohonder. Med tezavami so tudi anemija(beri pomanjakne železa), se ze 2. zdravim z Retaferjem. Zdaj mi pa ze par tednov na veliko izadajo lasje, bolj kot je potrebno (je pa tudi anemija lahko vzrok za izpadanje las). Menda je normalno da izpade do 50 las na dan. Nekaterim online Dr.se zdi tezava ze 60 nekateri pa se pod 100 sploh ne zmenijo za tezave. No pa sem jih sla danes iz firbca stet in sem jih ze samo zjutraj nastela vec kot sto:((, pol sem si pa se glavo oprala in jih je bilo vsaj 2x toliko kot tisti kupcek prej:zmeden:. Saj se bom ta teden takoj ko bo mogoce najavila pri zdravnici, me pa vseeno zanima, ce ima katera izkusnje s tem. No, med tezavami so tudi mentruacija, ki se je vlekla 20dni(mogoce je kriv tudi jajcik, na katerem je manjsa cista), ampak je bila druga M potem normalna. Pa kriz me boli ze... skoraj en mesec - je cist trd, sploh zjutraj ko se vstanem in telovadba ali razmigavanje sploh ne pomaga! :zmeden:. To sprasujem zaradi tega, ker mi je Dr. ze enkrat omenila, da je to lahko vzrok mojih tezav. Ni pa slo pol nikamor dalje. hvala za odgovore, res ste fajn:bravo:, se vas kar ne morem nabrat in sem ze kar zasvojena s prebiranjem tega foruma :)- lp nasapot
|
|
|
|