Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Kreditna kartica ali mini kredit? 24.3.2011 12:56:16
|
|
|
|
Andromeda
|
Jaz bi rekla, da boš cenej prišla s kartico. Vsak kredit, pa naj bo še tako mini zahteva zavarovanje, stoške odobritve itd, tako, da se v tvojem primeru ne izplača.
|
|
|
|
RE: Kreditna kartica ali mini kredit? 24.3.2011 13:00:13
|
|
|
|
Anonimen
|
Samo v primeru kartice moram bit zelo didciplinirana in jo ne vlečt kar vse povprek, a ne? Mislim da bi šlo ... sploh če bo doma v predalu in ne v moji denarnici
|
|
|
|
RE: Kreditna kartica ali mini kredit? 24.3.2011 13:11:12
|
|
|
|
Nika v službi
|
Otika, če imaš recimo Diners kartico, potem lahko že takoj v štartu znesek razdeliš na obroke oz. uporabiš njihovo revolving opcijo (vsak mesec sama prilagajaš, koliko % obveznosti boš poravnala, seveda pa je določen min. %). Mislim pa, da podobno nudi vsaj še American Express, Master tega nima (ali pa vsaj jaz ne vem za to, čeprav MC uporabljam). Najcenejša opcija je, da si pri kom želeni znesek izposodiš za neke minimalne obresti ali celo brez in se dogovoriš, da pač mesečno vračaš. Ker znesek ni velik, načeloma ne bi smel biti tak problem dobiti teh 2K€. Kredita ti ne priporočam, prav tako zna biti povečava limita dokaj draga. Preveri na banki oz. online.
|
|
RE: Kreditna kartica ali mini kredit? 24.3.2011 13:24:06
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja definitivno se bom o opcijah pozanimala se na banki. Samo tako da vem kaj vse obstaja na izbiro.ff Na zalost pa ne poznam nikgar, da bi si toliko denarja lahko sposodila od njega...
|
|
|
|
RE: Kreditna kartica ali mini kredit? 24.3.2011 13:42:54
|
|
|
|
Nika v službi
|
Otika, o kakšnem časovnem obdobju pa govorimo? Koliko bi mesečno lahko vračala?
|
|
RE: Kreditna kartica ali mini kredit? 24.3.2011 13:45:31
|
|
|
|
Anonimen
|
Recimo 100€/mesec ali kak evro vec.
|
|
|
|
RE: Kreditna kartica ali mini kredit? 24.3.2011 15:04:44
|
|
|
|
Nika v službi
|
Aha, hm, to je pa potem kar dolgo obdobje, ja. Potem tudi obročne zadeve preko kreditnih kartic ne pridejo ravno v poštev, ker je maksimalna doba 12 mesecev. To pa bi potem zneslo krepko preko 100€. A pa kartico boš pa lahko potegnila za 2.000€ naenkrat?!
|
|
RE: Kreditna kartica ali mini kredit? 24.3.2011 15:16:36
|
|
|
|
urška
|
mislim, da je na evrcardu ki ima tudi opcijo da vzameš na obroke max 6 obrokov. kaj pa če bi si limit za toliko povečala? ne vem sicer koliko je to stroškov zraven, je pa tudi opcija.
|
|
|
|
RE: Kreditna kartica ali mini kredit? 24.3.2011 15:41:46
|
|
|
|
Anonimen
|
No saj v bistvu bi rabila v enkratnem znesku cca 1200€ potem pa se dodatni manjsi zneski (koncno bi rada opremila spalnico). Limit ne pride v postev, saj se bojim da potem nikol nebi prilezla ven.
< Sporočilo je popravil Otika -- 24.3.2011 15:43:38 >
|
|
|
|
RE: Kreditna kartica ali mini kredit? 24.3.2011 17:49:41
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Otika Limit ne pride v postev, saj se bojim da potem nikol nebi prilezla ven. Se strinjam, limit je za zelo finančno disciplinirane. Otika, jaz ti v vsakem primeru priporočam hitri kredit na tvoji banki. Prvič zato, ker je še vedno relativno poceni (Euribor v pol leta ne bo šel v višave, plus na svoji banki ga dobiš brez stroškov zavarovanja, če solidno posluješ - kar verjamem, če še v limitu nisi). Konkretno, 2.000€ na 13 mesecev pri vodilni slovenski banki pomeni preplačilo 85€ (vsi stroški kredita) in nič več. In drugič, kot že sama ugotavljaš, limit je nekaj na kar se navadiš, kredit je pa ipak kredit in večina vsaj čuti neko obveznost, da kredit je treba plačat. Upam, da sem ti pomagala bolj kot z obleko , in da boš kmalu spala v novi spalnici.
|
|
|
|
RE: Kreditna kartica ali mini kredit? 24.3.2011 18:36:50
|
|
|
|
Anonimen
|
Hja če sem tole prav zračunala, je to cca 160€ na mesec (13 mesecev) in bi pomoje čisto šlo ... čeprav sprva s cmokom v grlu, ker bi bil to moj prvi kredit ... nič, počakamo da se tole s službo razjasni (držite pesti punce), potem pa koj na banko po čist točne informacije ... jaooo, kolk bo moja spalnica lepaaaa
|
|
|
|
RE: Kreditna kartica ali mini kredit? 24.3.2011 18:45:11
|
|
|
|
Anonimen
|
Drži, 158,63€ na mesec, 13 mesecev. Za kredit potrebuješ ali pogodbo o zaposlitivi za nedoločen čas, lahko pa zadostuje tudi pogodba za določen čas, vendar je v tem primeru kredit lahko samo za toliko časa kot imaš pogodbo.
|
|
|
|
RE: Kreditna kartica ali mini kredit? 31.3.2011 21:49:04
|
|
|
|
Poka
|
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka Drži, 158,63€ na mesec, 13 mesecev. Za kredit potrebuješ ali pogodbo o zaposlitivi za nedoločen čas, lahko pa zadostuje tudi pogodba za določen čas, vendar je v tem primeru kredit lahko samo za toliko časa kot imaš pogodbo. Mogoče v teh časih. Mene so še lani vprašali, če bi ga vzela na tri leta, ampak meni je v interesu čim prej odplačat stvari... Pravzaprav :) sem se ravno spomnila, da ga sploh imam na tri leta, ampak ga že leto in pol odplačujem. Enega prej sem imela na 10 mesecev, pa se zdaj ne spomnim, če miga mogoče niso hoteli dat na več... Kolegica je dobila par let nazaj na 7 let. Limit - ja... težko prideš ven... Meni je uspelo iz tri jurje minusa prit na jurja plus, nekje v enem letu, sam kaj ko je veselje trajalo en mesec in zdaj sem spet za 3 v minusu... Sam če ni druge možnosti.... Ma imam celo dva limita in sem v obeh za toliko, saj če bi moj vedel, bi verjtno poslušala predavanja... Ma... sem zapufana ful... je pa en liit vezan na varčevanje in bi ga mogoče kmalu lahko pokrila in zaprla račun.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?