|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porast teže?
14.8.2005 12:20:43   
Anonimen
Sploh ne vem več, kje se me drži glava :((

Gašper (6 tednov) hoče jest na eno ali max 2 uri :(
Pa sej ne bi bilo nič narobe, če bi imela jaz občutek, da dobi dobvolj samo z dojenjem. Pristavim ga 2x na vsako dojko :zmeden: in on se zbudi čez eno uro in hoče še.
Ni mi pa jasno, zakaj mi dojke ne "delajo" več :zmeden: Tale ponudba in povpraševanje se je pri meni skazila...dojke imam bolj ali manj prazne :((

Ali je to samo porast teže v 6 tednu?
Naj pustim, da palček je vsako uro?
Ali mu lahko malo dodam? Vsaj zvečer?
Ali to pomeni, da je moje dojenje pri koncu?

Uf...utrujena sem :((
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   Porast teže?
14.8.2005 13:38:56   
Lunca1
Pizkusi si sčrpat, pa boš videla koliko sploh imaš mleka. Meni je količina proti večeru padala. Rešili smo pa to z dodajanjem, ker drugače ni šlo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Porast teže?
14.8.2005 21:01:38   
PBJ
Tinka ne obupat!
Jaz sem podoben problem rešila z izčrpavanjem mleka. Na začetku ga je bilo bolj malo, zdaj pa ga je precej.
Na koncu vsakega podoja dam Juretu še izčrpano mleko in šele takrat je zadovoljen in sit. Na dojki je namreč precej len in mi na vsakih 10 min zaspi:zaspan:. Ko ga pa dam v zibko se prebudi in bi še jedel...zato sem se odločila, da mu dam še izčrpano mleko na stekleničko. Včasih po podoju spije samo 30-45 ml izčrpanega pa je zadovoljen.

Res nisem več vzdržala, da mi je bil pri vsakem hranjenju 2 uri na prsih...

Glede črpanja pa bodi vztrajna. Jaz sem najprej tudi mislila, da imam malo mleka, ker sem bolj slabo izčrpala. Ponavadi moram kar dve, tri minute črpati, da začne mleko sploh tečt,potem pa, ko ga "spravim naprej" ga načrpam kar precej.
Pa svetujem ti, da ogrooooooomno pij, lahko samo vodo, pa boš imela tudi več mleka. Tekočina je zelo pomembna. Ko jaz precej pijem, dobim kar trde prsi in si moram kar črpati, če mali še spi.

Sedaj Jureta hranim 40min na prsih,potem pa mu dam še izčrpano mleko...in se dobro odnese.

lp:rozica:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Porast teže?
14.8.2005 21:12:11   
bskrle
Uf, tudi mleko potrebuje čas in počitek , da nastane. Dodajaj, da ne boš tako izčrpana ali utrujena 1-2 na dan.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Porast teže?
15.8.2005 11:57:22   
malika
KUpi kakšen čaj za dojenje in ga pij. S flašo ga pa jaz ne bi motila, ker bo hitro ugotovil, da je po flaši pit bolj enostavno in kmalu bo konec dojenja.

Sicer pa se jaz spomnim, da je bilo pri Vitu kar isto, da se je skoz dojil (pa sem imela mleka kar precej), zdaj pa je naš Tomo na čisto isti poti. Ponoči se zbuja za jest na 2-3 ure, čez dan pa prav tako kot tvoj hoče jest na eno uro, redko 2. Star je 3 tedne in že kar precej buckast.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Porast teže?
15.8.2005 12:46:52   
PBJ
Pri meni brez flaše ne gre. Tudi moj se zbuja na 2-3 ure. In potem se bi dojil tudi dve uri, pa še ni sit, ker slastno vleče 10 min pa zaspi, pa zopet 10 min in spet zaspi.... Je pa finta v tem, da je tudi na flaši zelo počasen in še vseeno dojk ne zavrača zato imam mleka precej:bravo:.
Je pa res, da če bi si samo črpala in dajala cel obrok na flašo, bi mleko hitro pošlo, ker ti prsi najbolj izprazni otrok.
Tako pa ga, ko je lačen najprej dam na prsi (nekje 40 min), šele na koncu dobi izčrpano, če je še lačen. Pediatrinji sem povedala, kako dolgo bi se dojil, pa mi je rekla, da naj pazim na bradavice, ker ni dobro, da so po dve uri na vlagi.. in res sem prej imela stalno razpokane in krvaveče:(.

Vsak otrok je pač drugačen in tudi pri dojenju ni receptov. Najprej se vse sliši enostavno, potem ,ko pa začneš več ni tako, razen če ni nobenih težav in vse odlično steče... Moj Jure je rojen s CR in verjetno zato bolj počasen.A sem zelo vesela, da se dojiva, ker so me vsi strašili, da po Cr nočejo vlečt ipd.

Mislim pa, da vsaka mamica svojega :duda: kaj hitro pogrunta in ve kako in kaj. Vztrajat je pa res treba.

lp:rozica: in lep dan

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Porast teže?
15.8.2005 21:53:42   
Minkaa
Tinka74
ponudba in povpraševanje se končno uskladita večinoma šele po dopolnjenem 3 mesecu starosti. Samo obupati ne smeš. Tudi jaz sem imela kar precej velike probleme in sedaj dodajam večinoma samo zvečer (pa čeprav je odveč ampak brez tega ne zaspi).
Pa tudi če zaradi dodajanja pri tebi ne bo več hotel vleči vstrajaj. Meni se je enkrat zgodilo da je mali šel spat raje lačen kot da bi pri meni vlekel. Ampak sem rekla da mu ne dam flaške, ker bo naslednjič isto. No na koncu se je le vdal in še zdaj veselo ziza.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.




TV
Evica22

Koliko časa na dan gledajo vaši malčki TV?

manj kot pol ure (34%)

več kot pol ure (21%)

več kot eno uro (25%)

več kot dve uri (6%)

kolikor sam hoče (14%)


Število vseh glasov: 131

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!