|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   problemi z kakanjem
7.3.2011 23:32:28   
TanjaKala
Moja hcerka Kala (7. mesecov) ima probleme z kakanjem, t.j. kaka trdo (trde kroglice ali klobase) in ponavadi kaksnih par ur pred tem opazimo da jo boli, oz. zvija s tem da se pritozuje ali pa celo joka. Pogosto tudi prdenje spremlja jok in zvijanje.
Nekje pri 4,5 mesecih, ko je pedijater ugotovil da malo premalo napredujemo, pa sem zacele dodajati adaptirano mleko (Aptamil) in takrat se je zacelo zaprtje, oz. trdo blato kot sem opisala. Pred tem je od nekje 2. mesecea naprej imela dobro (mehko) blato, samo se vcasih ni pokakalo tudi do 14 dni. No redovnost je uredil Aptamil-kakali smo svakih par dni. Z uvajanjem GH sem zacela v 5. mesecu in takrat se je redovnost se izboljala, t.j. kakamo vsak dan, tudi nekajkrat na dan. Da bi zmehcali blato sem ji pred ednim mesecom zacela dajati Novalac IT 2 (za zaprtje). To je malo izboljsalo, t.j. zmehcalo blato. Pri uvajanju GH zelo pazim da ji dajem zelo malo ali pa sploh ne zadev ki zapirajo, t.j. banane, riz, korenje. Kar me muci se vedno je to da blata nikakor ne moremo zmehcati in to da se revica zvija in stega ko predeluje hrano, saj nismo nikoli opzaili da bi imela rdeco ritko ali podobno, kar bi ukazalo na to da je problem tam dol. Mislim da je problem nekje v prebavnem traktu ali pa crevesju, ampak vsi pediatri mi govorijo da se bo zadeva sama uredila. Jaz bi ji rada pomagal in me zanima ce imate kaksne nasvete glede prehrane, t.j. kaj naj se probam od zelenjave in sadja da ji pomagam. Slisala sem tudi da bi mogoce probiotiki lahko pomagal v urejanju crevesne flore in z tem omehcali kakce in ji pomagali da je ne bi vec bolelo ko prebavlja hrano? A mogoce kaj veste o tem?Hvala vnaprej za vse koristne nasvete:-)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: problemi z kakanjem
8.3.2011 0:24:04   
DragonLady
Za mehčanje blata ti toplo priporočam sirup LACTAKON (vsebuje mlečni sladkor), ki mehča blato in spodbuja prebavo. Nam je ful pomagalo...

(odgovor članu TanjaKala)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.3.2011 9:51:54   
legenda_m
nam pa zelo zelo pomaga pitje janeževega čaja (samo janež, nič kumine komarčka itd) pa to da poje veliko jabolk, hrušk

(odgovor članu DragonLady)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.3.2011 9:59:13   
Precious
Bom kar vse kopirala: mlačen Donat Mg brez mehurčkov, in sicer ena velika žlica na kilogram telesne teže, najbolje zjutraj.
http://www.zdravstvena.info/preventiva/zaprtje-obstipacija-zdravljenje-zaprtja-zaprti-trdo-odvajanje-blata-zdrava-hrana-z-balastnimi-snovmi.html

malo še pobrskaj,za zaprtje je balastna prehrana

(odgovor članu legenda_m)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.3.2011 10:00:12   
koala
Sta preizkusili suhe sljive? Mojemu je zelo pomagalo. Koliko pa deklica popije tekočine? Jaz pri mojem opažam, da je stanje slabše če premlo popije.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu legenda_m)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.3.2011 10:04:13   
mate0ja
Namočene suhe slive ali sladek kamilični čaj ponavadi pomaga.

Če pa bi hotela jesti pa je majboljše sredstvo za urejeno prebavo laneno seme.

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.3.2011 10:13:13   
smarnca
kot je že dragon lady povedala. mi smo tut upam, da (sedaj trkam) uredili prebavo s tem lactaconom. dajala sem ga cca 1 teden po 2,5 do 5 ml. -  ker smo imeli grozne probleme s kakanjem. zdej za enkrat kaka vsak dan, že cel teden in sem zlo happy. pa vidim, da je tut sinček boljše volje..probaj s tem, res ti ne bo žal.

Neposredna povezava do sporočila: 7
8.3.2011 13:10:11   
TanjaKala
hvala drage mamice za tele nasvete. a je mogoce katera probalam z probiotiki? sem slisala od prijateljice iz Hrvaske da si je pomagala z Omibiotic Panda-probitotski dodatek za majhne otroke/dojencke. a se to dobi na slovenskem trziscu?

Neposredna povezava do sporočila: 8
8.3.2011 13:18:35   
emma83
Pri nas dobiš Bio Gaia kapljice, ki so tudi probiotik. Naredi eno kuro s tvojo deklico pa boš videla, če pomaga. Dobiš jih v lekarni, stanejo pa tam cca. 10€. 

Neposredna povezava do sporočila: 9
29.3.2011 11:29:27   
ksenjaka
na 1 deci kamilici 3 žličke sladkorja... na tešče... zjutraj... + rahlo masiranje zadnjika - oboje je bil nasvet pediatra in je pomagal...

(odgovor članu emma83)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.3.2011 11:56:58   
nusi
bio gaia, laneno seme v hrano, skuhane suhe slive (zmiksane) in mislim, da imata zagarantiran uspeh.

< Sporočilo je popravil nusi -- 29.3.2011 11:57:12 >

(odgovor članu ksenjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zanimivosti o novembrskih otrocih
Pričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?