TanjaKala -> problemi z kakanjem (7.3.2011 23:32:28)
|
Moja hcerka Kala (7. mesecov) ima probleme z kakanjem, t.j. kaka trdo (trde kroglice ali klobase) in ponavadi kaksnih par ur pred tem opazimo da jo boli, oz. zvija s tem da se pritozuje ali pa celo joka. Pogosto tudi prdenje spremlja jok in zvijanje. Nekje pri 4,5 mesecih, ko je pedijater ugotovil da malo premalo napredujemo, pa sem zacele dodajati adaptirano mleko (Aptamil) in takrat se je zacelo zaprtje, oz. trdo blato kot sem opisala. Pred tem je od nekje 2. mesecea naprej imela dobro (mehko) blato, samo se vcasih ni pokakalo tudi do 14 dni. No redovnost je uredil Aptamil-kakali smo svakih par dni. Z uvajanjem GH sem zacela v 5. mesecu in takrat se je redovnost se izboljala, t.j. kakamo vsak dan, tudi nekajkrat na dan. Da bi zmehcali blato sem ji pred ednim mesecom zacela dajati Novalac IT 2 (za zaprtje). To je malo izboljsalo, t.j. zmehcalo blato. Pri uvajanju GH zelo pazim da ji dajem zelo malo ali pa sploh ne zadev ki zapirajo, t.j. banane, riz, korenje. Kar me muci se vedno je to da blata nikakor ne moremo zmehcati in to da se revica zvija in stega ko predeluje hrano, saj nismo nikoli opzaili da bi imela rdeco ritko ali podobno, kar bi ukazalo na to da je problem tam dol. Mislim da je problem nekje v prebavnem traktu ali pa crevesju, ampak vsi pediatri mi govorijo da se bo zadeva sama uredila. Jaz bi ji rada pomagal in me zanima ce imate kaksne nasvete glede prehrane, t.j. kaj naj se probam od zelenjave in sadja da ji pomagam. Slisala sem tudi da bi mogoce probiotiki lahko pomagal v urejanju crevesne flore in z tem omehcali kakce in ji pomagali da je ne bi vec bolelo ko prebavlja hrano? A mogoce kaj veste o tem?Hvala vnaprej za vse koristne nasvete:-)
|
|
|
|