Nika v službi
|
IZVIRNO SPOROČILO: nepremagljiva IZVIRNO SPOROČILO: Gina Sem mislila da greš nekam za pol leta. Za 10 dni komplicirat? ni mi jasno, a res starši tako zelo nase priklepajo otroke dandanšnji, al so tolk kontrolfrikovski, da noben drug ne zna poskrbet zanje al so tolk prestrašeni kaj bo, če ne bodo popolni, al kaj je vzrok? Meni se 10 dni pa res ne zdi nič v primerjavi z večnostjo niti ne kaj dosti v primerjavi s človeškim življenjem, tako da ne vidim vzroka, da ne bi šla. btw, ko sem bila jaz majhna, je moja mami hudo zbolela in bila menda celo leto v bolnici. Večinoma sem bila od danes na jutri, ker prej mami ni hodila v službo, sva bili sami doma cele dneve, sama z očetom in staro mamo in še na vrat na nos v vrtcu. Pa nimam nobenih posledic. Niti tvoj otrok jih ne bo imel, če greš ti za 10 dni nekam. Se popolnoma strinjam. Punčka je še tako mala, da se že čez par dni ne bo več spomnila, da je sploh bila teh 10 dni brez mame. V glavnem, tiste, ki niti za kakšen dan ne upate otroka pustiti s kom drugim si ne delate ravno usluge. Ne sebi, ne otroku. Ko sta bila mojadva stara 3 in 5 let, sva šla z možem za 5 dni v tujino in sta ostala brez problemov pri babici in dedku. Nobenih šokov nista doživela, ker sta bila že od vsega začetka vajena ostat pri njima. Sem ju uturila v varstvo že kot dojenčka, ko sem šla k frizerju na primer. Ko sta postajala starejša pa za dan, dva... In res nikoli ni bilo joka in stoka, če sta morala ostat tam. O tem sem jaz govorila - o tej postopnosti. Tvoji otroci pri 3 in 5 letih niso imeli problemov, ker si ju že prej počasi navajala. Dan, dva, tri... Tudi jaz s svojo nisem imela problemov, ko smo jo dali na tabor z vrtcem (sama, brez staršev), ko je ostala doma en teden z babico in dedkom, ko sva šla z možem na potovanje v tujino, tudi na morje gre za nekaj dni z njima, doma ostaja samo z očetom (ko mene ni) tudi teden in več, ampak je navajena! Tu pa govorimo o 10-dnevni odsotnosti kar naenkrat, vsaj tako sem jaz razumela. Otrok prej ni bil s starimi starši oz. je bil le redko. Zame je to precej odločujoč moment. Preskok z ničle na 10 dni. In ne pozabit, gre za 13-mesečnega otročička.
< Sporočilo je popravil Nika v službi -- 23.2.2011 14:29:33 >