|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Streptokok B žespet
7.2.2011 9:33:31   
maktub
no ja... že v 1.nosečnosti mi je ginek.odkrila tole presneto bakterijo in sedaj v 2.nosečnosti v 11.tednu žespet.. čisto sem prestrasena..kajti sem malo brala o vsem tem in ajoj...sedaj se zdravim z antibiotiki..ampak nekaj me zanima...v  1.noseč. mi je bakterijo takoj uničila in se par krat test ponovidla in je bil negativen ampak jaz ob porodu nisem dobila nobenega antib.v zilo...a je to normalno?..
zdaj me je kr strah ..a naj v tej noseč.ko bom  rodila jih kr sama obvestim o tem?...
kajti pri 1.porodu me je imela moja  osebna ginek.ki je t o vedela tko da nevem zakaj mi ni tega  dala, četudi naj ga nebi imela in se mi pol ni več  ponovil
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Streptokok B žespet
7.2.2011 16:26:42   
lily32
Ni mi jasno, zakaj te je G zdravila, ker streptokok pri odraslih ne povzroča nobenih nevšečnosti, živi v ustni votlini in se z oralnimi odnosi lahko prenese v nožnico. Zaradi njega ne ženska ne moški nimata nobenih težav (okuženih naj bi bilo ok 25% žensk). Po Pušenjekovih besedah je tudi prenos na donošenega otroka, ki se rodi ob roku precej redek. Večja nevarnost obstaja le za nedonošenčke.   Jaz ga imam, nisem bila zdravljena, hčerka je ob porodu preventivno dobila dozo antibiotikov in zdaj, ko sem drugič noseča, mi je G le rekla naj ob porodu povem, da sem okužena, da bodo otroku dali antibiotik.   Ne kompliciraj preveč. Osebno se mi zdi, da je nesmiselno, da se filaš z antibiotiki.

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.2.2011 12:18:08   
bodoča
Tud jaz sem bila okužena s streptokokom B, ko je G ugotovila (tam nekje na sredini 7 mesececa nosečnosti) sem dobila antibiotike in potem v porodni sobi še antibiotik direkt v žilo.

Mi je pa G napisala v materinsko knj. da imam strept. B in naročila naj opozorim babico na to pred porodom in če bom še kdaj noseča, naj to povem.

mojeustvarjanje

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.2.2011 13:32:55   
Ploha
men ga je moja G odkrila že pred 1 nosečnostjo...tko da mi je tudi rekla, da nima smisla zdravit z AB, ker ga imaš za zmerej ..no po 1 porodu ga je tamala fasala (9 dni čez rok rodila), se je zdravla z AB, no pri drugem sem povedala, da ga imam (testa mi sploh ni delala, ker če je bilo že v prvo tako, ga imam) no sem dobila AB v žilo in je to to. Obe zdravi. 

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.2.2011 17:43:16   
maktub
ja  meni mi ga je v 1.nosečnosti uničla v 13.tednu in ga do konca nosečnsoti nisem več dobila... ampak me čudi da mi ob porodu ni  dala nobene doze..pa se na veliko z rdečim imam napisano in se moja osebna ginek. je bla z mano od porodu in ni nič rekla ne  nič dala...
mene je sedaj najbolj strah da ta bakterija ne poskoduje otroka

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.2.2011 20:01:18   
Ploha
ma so hecni no...sej men je tud v prvo pisal z rdečo na veliko STREPTOKok B...pa še sprožl so mi ins m bl aitak cel dan tm, bi lahko kdo porajtu...no ko se je punčka porodila sem kot iz topa iztrelila, da ga imam...pol so jo pa najprej testiral in je bla okužena, in je dobla AB.

zdj v drugo, sem pa pršla v P 8 cm odprta in povedala, da ga imam in sm tik pred iztisam dobla AB, tolk smo počakal, da se je stekl... te druge punčke, pa niso nč tako testiral, razn če se primerno doji itd...

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.2.2011 20:38:46   
maktub
ja jaz res nevem no... tudi sina niso ničsto nič testirali ali bi mu bilo kaj dali...tko da sploh nevem zakaj tako...
zdaj me je strah da ga nima.. a je možno da ga je imel pa ni imel nobenih stranskih učinkov?

no sedaj 18. imam pregled in jo bom prav vprasala kaj je bilo takrat in zakaj nisem nič dobila kljub temu da miga je že v 13t uničila in me pregledala v 36 in test je bil negativen

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.2.2011 20:46:11   
Felicita
otrok se s strep b ne okuži v maternici ampak pri rojstvu oz. prehodu skozi porodni kanal. če ga uničijo že zgodaj potrebe po AB ni, tako pri tebi kot pri otroku; enako velja, če imaš carski rez.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.2.2011 20:49:24   
maktub
aha---- torej glede na to da mi ga je uničila ni potrebe po tem da bi pol se kaj zapletlo... ampak rodila sem v 39 t in v 3 tednih bi se lahko ponovil...sem slisala da četudi se bakt. unoči tio vseeno dajo AB za vsak slučaj...

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.2.2011 10:13:03   
binkolinko
ne vem zakaj taka težka razprava, pri ginekologu poveste da bi se rade testirale -test stane 15 € , če ste zavarovane seveda če ne pa 40 €. dela pa se tam nekje do 38 tedna -potem pa vam z rdečo napišejo v materinsko knjižico in ni nobenih dilem ali ti morajo dat antibiotik ali ne. So pa vsi srečni če vejo da ti ga morajo dati in s tem nimajo težav s tabo in s tvojim otrokom - točno vejo tudi kaj mu je če se že kaj zaplete-v primeru testa je teh možnosti malo malo.

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.2.2011 19:10:30   
matejast
Fora streptokoka B je v tem, da ni ves čas prisoten v telesu- lahko te testirajo v 30 tednu in ga nimaš, ko boš šla rodit pa bo prisoten. Tako je meni razložila ginekologinja ko sem bila drugič noseča, ker se mi je prvi otrok pri poirodu okužil s tem. Takrat me v nosečnosti ni nihče opozoril na to in tudi nisem zasledila v literaturi, da bi blo fino se testirat zato o tem nisem imela pojma. No, potem sem pa rodila fantak, po apgarju ocenjenega z 9, kao vse ok. Prideva iz porodne dol na oddelek in men je blo ful čudno, ker ko je splal v postelci se je ful stresal in neki stokal. Sem poklicala sestro in ta se je samo nasmejala in rekla: Ah, gospa, vsi novorojenčki se mal stresajo. Kar naj lepo spi. No, po eni uri men ni dalo miru in še enkrat pokličem sestro, tokrat pride druga in takoj odnese sina na ponovni pregled k pediatrinji in pol ga nisem vidla celo noč- prkloplen na cevke, dobival dva antibiotika, ful kritično- CRP, ki je normalen od 0-5 je bil pr njemu 168 user posted image  Katastrofa. dva dni je bil v kritičnem stanju, pol so pa začeli parjemat antibiotiki in po 14 dneh sva šla domov. Danes je zdrav 4-letnik. ob odhodu mi je pa sestra rekla, da mi zaupno pove, da sem sama rešila otroka, ker sem težila, ker če ne bi...
Skratka, ko sem bla drugič noseča sem imela z rdečo napisano to v materinski in v porodni so mi takoj dali antibiotik v žilo in potem testirali sina in enako pričakujem zdaj v tretje.
Skratka, huda okužba, ampak hočem samo rečt, da če ti testiranje v nosečnosti pokaže, da streptokok B ni prisoten to še ne pomeni da ob porodu ne bo.

(odgovor članu binkolinko)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.2.2011 19:50:16   
maktub
ja sej glih zaradi tega me skrbi ker za prvega mi sploh ni dala nobenih antibiotikov ob porodu....
se mi zdi da pri tej stvari vsak dr.dela drugače....tale moja me takoj zdravi za to..eni tega niti ne zdravijo.. jaz res nevem...
tokrat pa ob porodu bom kr sama povedala ker vidim da če nitgi moja osebna ginek.mi ob porodu ni tega dala kaj sele en neznan dr.

(odgovor članu matejast)
Neposredna povezava do sporočila: 12
13.2.2011 21:19:47   
jutranja rosa
Živijo, nisem prebrala vseh odgovorov in upam, da ne bom ponavljala, kar so ti mogoče že druge odgovorile. Ginekolog bi ti moral z velikimi tiskanimi črkami in rdečim kulijem napisati v meterinsko knjižico, da so vsi, ki bodo ob porodu prisotni, seznanjeni s tem in znajo pravilno ukrepati!  Tudi jaz sem okužena s to bakterijo in sem v 1. nosečnosti ob porodu dobila ant. v žilo in je bilo vse OK. Ne vem, koliko je smiselno, da ant. jemlješ med nosečnostjo, ker se lahko ponovno okužiš tik pred porodom. Nekatere ženske smo pač bolj dovzetne za to okužbo. Lepo nosečnost ti želim in lahek porod.

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 13
14.2.2011 7:35:02   
maktub
jutranja rosa.. Ja sej dr.mi je z rdecim kemikom na veliko napisala v materinsko ampak ocitno ni te materinske ob porodu noben pogledaw, ..v cetrtek imam pregled in jo bom povprasala po temu kajti hvala bogu se je super izslo ampak kaj pa ce bi se mi bakt.tik pred porodom kak teden prej ponovila?

(odgovor članu jutranja rosa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
14.2.2011 9:54:33   
matejast
zdaj se ne sekiraj več in uživaj v svojem otročku. bakterija ni tako nedolžna, da ne bi bla ziher al se je otrok okužu al ne- zdej bi bil že bolan in bi sigurno opazila, da je nekaj narobe. hvala bogu se ti je vse dobro izšlo, za naprej pa vedi, da tako kot sem ti rekla moraš sam težit in opozarjat na kakšne nepravilnosti. Jaz sem najprej ko sem šla drugič rodit težila z antibiotikom in pol so pa pogledal v materinsko in vse izpeljali kot je treba. Sam jih moraš opozarjatr.
Srečno

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 15
14.2.2011 14:00:17   
jutranja rosa
Živijo maktub, predvsem ti želim mirno in lepo nosečnost.

Mislim, da če si enkrat okužena, ti naj bi pri naslednjem porodu dali antibiotik, ne glede na to, da si jih med nosečnostjo jemala (po moje to ni bilo smiselno). Mislim, da je ant. dan IV med porodom manj škodljiv, kot jemanje ant. med nosečnostjo in še posebej manj kot jemanje na začetku nosečnosti. Se mi zdi, da sem nekje zasledila, da si še v 1. trimesečju. Naj ti tvoj G vzame bris za bakterijo ponovno nekaj tednov pred PDP, če pa te preseneti in pride otorček prej pa le povej za okužbo!

V porodni sobi jih ti sama ali tvoj partner opozorita na okužbo s streptokokom B!
Vse bo dobro, le osebje mora biti seznanjeno z okužbo.

Uživaj med nosečnostjo

(odgovor članu matejast)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?