matejast -> RE: Streptokok B žespet (12.2.2011 19:10:30)
|
Fora streptokoka B je v tem, da ni ves čas prisoten v telesu- lahko te testirajo v 30 tednu in ga nimaš, ko boš šla rodit pa bo prisoten. Tako je meni razložila ginekologinja ko sem bila drugič noseča, ker se mi je prvi otrok pri poirodu okužil s tem. Takrat me v nosečnosti ni nihče opozoril na to in tudi nisem zasledila v literaturi, da bi blo fino se testirat zato o tem nisem imela pojma. No, potem sem pa rodila fantak, po apgarju ocenjenega z 9, kao vse ok. Prideva iz porodne dol na oddelek in men je blo ful čudno, ker ko je splal v postelci se je ful stresal in neki stokal. Sem poklicala sestro in ta se je samo nasmejala in rekla: Ah, gospa, vsi novorojenčki se mal stresajo. Kar naj lepo spi. No, po eni uri men ni dalo miru in še enkrat pokličem sestro, tokrat pride druga in takoj odnese sina na ponovni pregled k pediatrinji in pol ga nisem vidla celo noč- prkloplen na cevke, dobival dva antibiotika, ful kritično- CRP, ki je normalen od 0-5 je bil pr njemu 168 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Katastrofa. dva dni je bil v kritičnem stanju, pol so pa začeli parjemat antibiotiki in po 14 dneh sva šla domov. Danes je zdrav 4-letnik. ob odhodu mi je pa sestra rekla, da mi zaupno pove, da sem sama rešila otroka, ker sem težila, ker če ne bi... Skratka, ko sem bla drugič noseča sem imela z rdečo napisano to v materinski in v porodni so mi takoj dali antibiotik v žilo in potem testirali sina in enako pričakujem zdaj v tretje. Skratka, huda okužba, ampak hočem samo rečt, da če ti testiranje v nosečnosti pokaže, da streptokok B ni prisoten to še ne pomeni da ob porodu ne bo.
|
|
|
|