Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
vse manj časa zame!!!!! 10.8.2005 8:40:35
|
|
|
|
bobek05
|
Vsi mi govorijo, da bo z vsakim mesecem bolje.. Naš Anej je sedaj star 7 tednov in si ne znam predstavljat kako in kdaj bo boljše - kar se mojega prostega časa tiče!! Prej je ogromno spal in sem imela več časa kaj postorit, pa še zame je ostalo kaj, zdaj pa vse manj spi (ponoči še že, samo podnevi skoraj več nič) :zmeden: in včasih ne utegnem niti speglat, pa posode umit, kaj šele da bi imela kakšno minutko zase.. :(( Finta je v tem, da me sploh ne moti, da manj spi - tak cukrček je ko me gleda s svojimi očkami, pa ga imam v tem stolčku, ki se ga da zibat in je lahko ves čas zraven mene med tem ko kaj delam, ampak ne - on me hoče čist zase, pa četudi me vidi in sliši in mu nič ne manjka (je sit, odžejan, previt, nosek ima čist, sor namazan, pokrit..) skratka NIČ mu ne manjka... ampak on hoče da sedim zraven njega in se z njim pogovarjam, pa ga gledam in malo zibljem.. :( Torej KDAJ bo več časa za mamico??? Saj ne pričakujem, da zdaj ko sem mamica, da bo vse tako kot je bilo prej in da bom po cele ure lahko delala to kar meni paše - ampak kakšne pol ure tu in tam pa bi že rada posvetila sebi - saj nimam niti časa, da si noge pobrijem, pa hvala bogu, da je zdaj tak mrzlo, da lahko nosim dolge hlače :)- .. Mož mi ful pomaga, ampak dosti dela in ga pogosto ni doma - pa čez noč ga on prevzame, da se jaz naspim (smo že na flaški)..Babici pa sta obe daleč stran..Prijatelji pa nimajo izkušenj z dojenčki... Malo sem se morala izkašljat.. Je že boljše.. LP B.
|
|
|
|
vse manj časa zame!!!!! 10.8.2005 8:43:52
|
|
|
|
ma-ja
|
Tvoj je vsaj v stolčku, jaz sem morala oba nositi. Dokler nista shodila, sta bila kot opici. Zdaj ko sta stara 3 in 6 let, pa se dostikrat stepeta in skregata, tako da tudi kaj dosti ne morem narediti. Imam pa mamo blizu, kar mi zelo veliko pomeni. Svetujem ti, da se ne sekiraš, ker še dolgo ne boš imela časa zase. Imaš pa luštnega in zdravega dojenčka, kar je pa največ. Bo pa vseeno z vsakim dnem boljše!!!
|
|
|
|
vse manj časa zame!!!!! 10.8.2005 8:46:35
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, jaz se prvega pol leta spominjam po enem samem nošenju, nerganju, skoz na nogah. Pustiti se je ni dalo nikjer, pri miru ni hotela biti. Zdaj je pravi luksuz!
|
|
|
|
vse manj časa zame!!!!! 10.8.2005 8:51:48
|
|
|
|
Naja31
|
Ja, to se tudi jaz sprasujem. Tvoj je vsaj v stolcku, moj pa na rokah, ce ne je tako dretje, da je joj. Cez dan ni šans, da še kaj drugega naredim. Včasih mi celo uspe perilo obesiti in to je prav luksuz. Včeraj sem šla k zobarju in sem se prav veselila, da bom sla sama. Kljub temu da zobarja ne maram in se mu izogibam ce je le mozno. Danes pa sva se z mozem odloclila, da ga dava prvic tašči v varstvo, za urico ali dve. Midva se bova pa na miru na eno kavico vsedla in čakala, da tašča pokliče, da ne more več :)-
|
|
|
|
vse manj časa zame!!!!! 10.8.2005 8:53:55
|
|
|
|
Anonimen
|
Otroci so različni, eni so bolj zahtevni od drugih. Moja sodelavka ima tri, s prvima dvema je bilo "v mejah normale", saj sta zahtevala in želela mamico, kot pač večina otrok, ampak ta tretja je bila pa najbolj zahtevna. Pa so mislili, da za tretjega sploh ne veš, kdaj zraste.:)- V glavnem, vse, kar je počela, je počela s to punčko v naročju. Spala ni pa čisto nič. Se pa počasi navadiš. Saj eno leto je okoli, kot bi mignil.
|
|
|
|
vse manj časa zame!!!!! 10.8.2005 8:55:31
|
|
|
|
mimica
|
:)-Pri meni je čisto enako. Prvi mesec mi je bilo dolgčas, ker je samo spal. Sedaj pa je vedno hujše. Mora biti na rokah, ker stolček ni dovolj dober za njega, ne smeš sedet, ampak moraš hoditi in če ima slab dan moraš celo plesat. Hoja sama po enem prostoru - ne, to pač ne ! Postane dolgčas, ampak moraš hoditi po različnih prostorih. Ponoči je nehal spat, sedaj spi nekje do enih ponoči, potem pa se zbuja na 1,5 ure in se smeji, pa joče, pa trmari. In sdaj so ugotovili,da zgleda da mu raste zobek :zmeden:. Sicer ne morem verjeti pri 2 pa pol mesecih,a mpak tudi od :love:nečak je dobil prvi zobek tako hitro. Sedaj pa moramo skozi to.Končno smo se rešili krčov, sedaj zobki. Ampak se bo, boš videla še dolgčas nam bo
|
|
|
|
vse manj časa zame!!!!! 10.8.2005 9:02:07
|
|
|
|
k1
|
kaj pa če bi ga s čim zamotila??? vklopiš vrtiljak ali kaj takega??? moja se s tem ful zamoti - no sedaj je itak že malo večja, pa kak igralni most?? ne vem, hvala bogu imam zlatega otroka, nič zahtevnega - se ne nosimo (mislim na tiste, ki morajo male kar guncat na rokah in hodit z njimi sem in tja), ponoči spimo... upam da bo tako še dalje... vem za sodelavko, ki je še do 3 leta jamrala, kdaj se bo končno lahko naspala. časa še vedno dovolj, tako da niti pomislim ne na kako babico, za kratko pomoč... grem kar trkat, ostalim pa želim, da najdete čas tudi zase! lp :rozica:
|
|
|
|
vse manj časa zame!!!!! 10.8.2005 9:03:53
|
|
|
|
SANDY
|
če ne prej, po 18. letu ;) mogoče tud že prej :)-
|
|
|
|
vse manj časa zame!!!!! 10.8.2005 9:11:07
|
|
|
|
Seven*
|
Pri nas je bilo malenkost bolje sele pri enem letu, ko se je ze znal sam zamotit in igrat. Pa se zdaj moram biti v blizni, drugace je jok in stok.
|
|
|
|
vse manj časa zame!!!!! 10.8.2005 10:03:33
|
|
|
|
Marogica
|
Zelo luškano napisano, vendar tako pač je .Sicer nisem razumela, kako si to mislila, da te hoče non-stop ob sebi. Kako pa to veš? Jaz sem ga imela v ležalniku, ga nosila s seboj, pa seveda sem ga tudi cartala. Tudi jaz časa zase nisem imela (vsaj tako se mi je zdelo). Dostikrat sem hodila v pižami cel dopoldan, ali dokler ni prišel mož, kar je pomenilo, da se nisem imela časa niti stuširat. Če boš tako gledala, da moraš biti non-stop pri otroku, boš imela časa vedno manj, ker bo otrok vedno bolj živahen. Moj se je navadil, da sedi v ležalniku, jaz pa hodim iz sobe v sobo, pospravljam, kuham, delam na vrtu...Mojemu je pač zanimivo, ko nas vidi v "gibanju". Dogovori se z možem, da ga popoldan prevzame za pol ure, ti pa naredi tisto, kar si želiš (spi, si brij noge, idi s prijateljico na kavo...) Izkoristi ta čas intenzivno in SAMO zase, pa ti bo dovolj, ker boš hitro pogrešala tvojega otroka. VEndar to moraš narediti. Pa še to : počasi se boš navadila, da nikoli ne bo več tako kot je bilo pred prihodom dojenčka. Bo pa drugače lepše in manj lepše.
|
|
|
|
vse manj časa zame!!!!! 10.8.2005 10:36:14
|
|
|
|
Annny
|
Predvsem ga ne smeš navaditi, da si ves čas poleg njega. Pusti ga, da je malo tudi sam..daj mu kako visečo igračko ali vrtiljak, da malo gleda. Jaz sem to večkrat naredila in zdaj se Naja vedno sama zamoti in igra- me sploh ne pogreša, če je 20 min sama. Lp
|
|
|
|
vse manj časa zame!!!!! 10.8.2005 10:43:45
|
|
|
|
Anonimen
|
Meni je bilo sicer težko biti stalno poleg nje in jo "servisirati", ampak zdelo se mi je prav in nikoli je nisem nikjer puščala same. Pa ni danes čisto nič "obešenjaška" in se zna tudi sama zamotit.
|
|
|
|
vse manj časa zame!!!!! 10.8.2005 11:37:25
|
|
|
|
Pajaca
|
Men pa tole sploh ni logično. Jaz sem zjutraj lepo ustala in se spedenala... na hit pod tuš, pa se oblekla, pol sem pa čakala da se gospa zbudi, vmes sem naštimala vse za sprehod, pa flaše pa plenice, rezervne obleke (sam nafilaš ruzak). Ko je gospa hotla jest sam en dva tri, flašo v usta, preoblečt, v lupino pa gremo... pa sva šetali cele dneve okol, pa kofetkali pa to..... sva šli domov...sem točno vedla kdaj it, je v avtu zaspala, doma je spala naprej v lupini (niti dotaknila se je nisem).. pa smo hit vrgl tiste makarone v vodo, na hit kaj skuhal kaj popucal... pa se je zbudila, flašo v usta.... pa je že moj domov pršov... spet nafilal ruzak pa ven na sprehod. Res je, da je nisem nikol cjazla ke pa sem po stanvanju, se mi je ni dal nosit. Sama je na tleh ležala od 2 tedna pa igrače okol nje..... tok da sem se lahko oblekla al pa šla v kopalnico je že blo miru. Rezultat.... ko se zbudi reče AM... ko se naje reče PAPA.... se sam okol potepamo, drgač pač ne gre. Pa se zamoti sama, sicer ma rada da je kdo v istem prostoru, a gre.
|
|
|
|
vse manj časa zame!!!!! 10.8.2005 11:44:53
|
|
|
|
Anonimen
|
Pajaca, nekateri imate pač srečo :) Meni je tudi bližja situacija, ki jo ima bobek05. S tem, da moj mačo vzdrži v ležalničku kakih 5 minut, potem pa spet na roke. Pa pogosto se dojiva in me vsakokrat položi za eno uro v posteljo! Nič, popolnoma nič ne morem naredit poleg njega. Še takrat ko spi, ni pravila - enkrat spi 10 minut, drugič pa 4 ure. Če bi to vnaprej vedela, bi lahko kaj naredila, tako pa - ko se česa lotim, je že sirena tu. Pa še zvečer noče zaspat. No, vsaj kolik nima več, hitro trkam na les. Ampak mislim, da sem krizo že dala skozi, zdaj me več ne vrže iz tira ta novi ritem, se mu pač prilagajam, kolikor zmorem. In svojega sončka imam neizmerno rada :)
|
|
|
|
vse manj časa zame!!!!! 10.8.2005 12:39:20
|
|
|
|
barbaw
|
Kot vidim, nas večina nima časa zase. Mene to ne moti kaj preveč, včasih bi si pa tudi jaz noge pobrila, umila zobe zjutraj in ne opoldne in zajtrk jedla pred 14h. Sicer pa sploh nisem pričakovala, da bom imela kaj časa zase. Polno dojim in se posvečam svojemu :angel: in kar me najbolj veseli je, da je moj trud poplačan z nasmehom :angel: in :love: ter pohvalo zdravnice in ostalih sorodnikov. Mene sploh več ne moti kup umazane posode, kup nezlikanega perila, ker vem, da počakalo MENE, saj se samo ne bo pospravilo. Ko pa Jaka zaspi, pa vse na brzino naredim kar mi rata in če se mi da. Sicer glih nimamo ne vem kako grozno, ampak sterilno pa res ni. Še malo pa se bomo selili in bom imela pomivalni stroj (jupi ne bom več jaz to :bravo: ). Bom imela čas zase v penziji. pa lp
|
|
|
|
vse manj časa zame!!!!! 10.8.2005 13:16:07
|
|
|
|
Anonimen
|
se podpisujem pod pajacin post. k sreč smo ble skupi ena banda babnic, k smo se skor vsak dan dobivale na kofetu. sicer je tut tisa večino svojga živlena prespala do pred nedavnim tko da sem js z njo v ležalniku peglala, pomovala, kuhala..vse. no tut k je bla zbujena je v ležalniku ležala se igrala z igračkami in me gledala kako kuham - mela sem jo pr seb na pultu. clo učila sem se lahko zrav nje ko je spala po 4 ure v ležalniku :) drgač pa res. zutri sva se napokale v voz pa vn do kakih 1h ko sva pršle dam. pol pa mal pospravla, skuhala, ko je mož pršu ob 4h sem jo pa še nemu mal poturila :) zvečer ko je šla spat pa ostalo pospravljanje, al pa sem šla z njo spat. res je zlat otrok. tut zdej koje 13 mescov stara mam včasih prov slabo vest ker ne vem kaj se z njo igrat---se skor nč ne igrava skup razn pleševa in pojem ji, sam ostalo se pa sama igra, knjige gleda, pa hod hor pa dol ob kavču :) lp ,lara
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?