Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Alergija ali kaj....???? 22.1.2011 22:14:22
|
|
|
|
bskrle
|
A jo kaj srbi?
|
|
RE: Alergija ali kaj....???? 22.1.2011 22:54:55
|
|
|
|
DragonLady
|
Imamo ravnokar isto težavo s pikicami oz. izpuščaji. Naš mali je star dober mesec dni. Glede na to, da sva več al manj doma in ne hodima na neke obljudene kraje, kot so trgovine, itd, mislim, da imava oba alergijo. Jaz sem fasala nadležno srbežico po celem telesu, z rahlimi rdečimi pikicami, mali jih ima tudi. Sem pa (po bedariji) začela uporabljat drug mehčalec za perilo. Zdaj sem vse cote še enkrat preprala brez mehčalcev in je malo boljše. Če ne bo, pa greva jutri k dežurnemu...
|
|
|
|
RE: Alergija ali kaj....???? 23.1.2011 8:02:23
|
|
|
|
miapia
|
Moj nasvet, ki si ga prosim vzemi k srcu - NIKAR ji ne dajaj medrola, sploh pa ne za stanje, ki ni akutno. Jaz sem ga dobila na svojo lastno prošnjo pri osebni zdravnici pri svojih razumskih trideset_ih letih, ker vem vse stranske učinke in ker vem, kaj to zdravilo je. Jemala sem ga 5 dni in never again. Ampak bila sem v stanju, ko bi morala v bolnico (beri rane zaradi praskanja do krvi), ampak nisem želela iti, ker sem imela doma dojenčka. Največji stranski učinek pa je, da je po prenehanju ponavadi izbruh stanja še hujši. Ne vem, kakšnega zdravnika imate, ampak jaz sem bila po bolnicah zaradi dermatitisa in nikoli nisem dobila medrola, ampak zgolj injekcije antihisaminikov in krem - kortikosteroidov. Sem dobila kar kurjo polt, ko sem brala tvoj post. Katastrofa od zdravnika, res.
< Sporočilo je popravil miapia -- 23.1.2011 8:04:04 >
|
|
RE: Alergija ali kaj....???? 23.1.2011 19:09:14
|
|
|
|
tweety83
|
IZVIRNO SPOROČILO: bskrle A jo kaj srbi? Ne bi rekla da jo srbi - znakov o tem ni.
|
|
|
|
RE: Alergija ali kaj....???? 23.1.2011 19:13:53
|
|
|
|
tweety83
|
IZVIRNO SPOROČILO: miapia Moj nasvet, ki si ga prosim vzemi k srcu - NIKAR ji ne dajaj medrola, sploh pa ne za stanje, ki ni akutno. Jaz sem ga dobila na svojo lastno prošnjo pri osebni zdravnici pri svojih razumskih trideset_ih letih, ker vem vse stranske učinke in ker vem, kaj to zdravilo je. Jemala sem ga 5 dni in never again. Ampak bila sem v stanju, ko bi morala v bolnico (beri rane zaradi praskanja do krvi), ampak nisem želela iti, ker sem imela doma dojenčka. Največji stranski učinek pa je, da je po prenehanju ponavadi izbruh stanja še hujši. Ne vem, kakšnega zdravnika imate, ampak jaz sem bila po bolnicah zaradi dermatitisa in nikoli nisem dobila medrola, ampak zgolj injekcije antihisaminikov in krem - kortikosteroidov. Sem dobila kar kurjo polt, ko sem brala tvoj post. Katastrofa od zdravnika, res. Mal prepozno sem tole pregledala za Medrol in zdaj je kar je - pojedli sva kot sva morali in konec. Ful me skrbi kako bo z njo in upam da ji ne pusti kakšnih resnejših posledic. POčutim se kot grozna mama da nisem že tam vprašala kaj je to,kar dajajo mojemu otroku. Sam trikrat na teden biti po dve uri v ZD je tudi cela katastrofa,ko ne moreš z ničemer zadovoljiti tako malega otroka. Vglavnem odločila sem se da jutri vprašam kakšen je bil povod za zdravljenje z Medrolom in da se s takšnim zdravljenjem vnaprej ne strinjam. Raje sem 14 dni v bolnici na opazovanju in preiskavah,kot da jo filam s temi tabletami ali kakršnimi koli drugimi. Sem naju pa že tudi naročila k dermatologu za alergoteste,tak da resno upam da ugotovijo kaj je mojemu otročku.
|
|
|
|
RE: Alergija ali kaj....???? 24.1.2011 7:56:38
|
|
|
|
Hope2
|
Jaz pa mislim, da ni take panike z medrolom. Tudi na lekadolu ali calpolu so napisani grozni stranski učinki. Če je bil uporabljen ob napačni diagnozi, potem bi tudi jaz zaropotala in to kar fajn. Pozanimaj se in vztrajaj ob svojem. Celo, če je bil dvom ob diagnozi. Tako malemu otroku ob dvomu kaj bi to lahko bilo, se pa res ne bi igrala z medrolom. Ob pravilni diagnozi in pravilnem jamanju, pa pač zaupaš zdravniku. Sicer ni nedolžen, saj tudi ni nobeno zdravilo, ampak tudi ni tak bav bav. Jaz sem ga jemala vse do 16 tedna nosečnosti, sicer prednsiolone, ampak je isto sranje samo drug proizvajalec. Jemljem ga tudi za vsak poskus zanositve, torej večkrat na leto, o stranskih učinkih ne duha ne sluha. Bolj kot stranski učinki, mene bolj skrbijo napotki od zdravnikov, ker nekateri sploh ne opozorijo, da ga je treba nujno jemat do 8 ure zjutraj, po hrani. Če se ure na držiš, nima učinka, če ga ne vzameš po hrani, lahko čutiš posledice (tresenje rok...), potem pa še odvajanje. nikoli se ga ne sme prenehat kar anekrat , ampak moraš zniževat dozo postopoma. Če se tega ne držiš, lahko pride do večjih zapletov, kot pa stranski učinki. Glede zastoja rasti se ne rabiš sekirat, to se pojavi ob daljšem jemanju večjih doz. To kar je jemala tvoj apunca, je zelo kratek čas
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 24.1.2011 8:11:13 >
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 24.1.2011 11:43:37
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Alergija ali kaj....???? 25.1.2011 20:43:57
|
|
|
|
tweety83
|
To je bilo prvič da se je pojavilo kaj takšnega. Na testiranje pa sem se sama odločila,da greva samoplačniško. Zdravnica nama niti ni predlagala nič takšnega.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 25.1.2011 21:24:11
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Trmast otrok Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Kdaj je čas za kahlico?Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?