|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prosim za hitre odgovore
8.8.2005 20:39:49   
ma3ca
Pol ure po zaužitju Calpol-a vročina pri 14 mesečni hčeri še ni padla, malo je celo narasla (z 39 st. C na 39,5 st. C). Čez koliko časa po zaužitju sirupa ji smemo dati svečko za zbijanje vročine?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Prosim za hitre odgovore
8.8.2005 20:44:02   
ZARA
Sej ni nujno,da takoj prime. Zari je svečka prijela šele po 1 uri in pol !
Pomoje ne takoj,je treba počakat vsaj 2.3 ure!!! Ugibam...

(odgovor članu ma3ca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Prosim za hitre odgovore
8.8.2005 20:53:16   
Nataša R.
Če vročina še kljub temu raste je najbolje da greš k dežurnemu. Calpol pri naju prime po 45 minutah. Za svečke pa boš morala pokakati kaki dve uri. Razen sedaj daj še malo Calpola.

(odgovor članu ma3ca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Prosim za hitre odgovore
8.8.2005 20:56:36   
sai
Zivjo!
Probaj še z obkladki iz kisa ali kopeljo(zač. tem. vode naj bo 35 stopinj potem pa počasi dolivaj malo hladnejso vodo vendar ne sme bit prevec hladna) Če po kaksnih dveh urah TT ne pade pa daj še svečko.

(odgovor članu ma3ca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
8.8.2005 20:57:55   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ma3ca)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   Prosim za hitre odgovore
8.8.2005 21:08:13   
ma3ca
Hvala za odgovore. Sva ji kar dala Voltaren 12,5 mg in je temperatura že padla na 38,5 st. C. po 5 min.

(odgovor članu ma3ca)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Prosim za hitre odgovore
8.8.2005 21:10:31   
Gina
Nekaterim otrokom sirup ne prime. nekaterim otrokom celo paracetamol svečka ne prime. Pri zbijanju vročine se moraš zavedati, da če vročina pade za pol do ene stopinje, da je to veliko. Ni treba, da pade na 37. Po sirupu ne smeš takoj dati svečke. Naj jo ne bi vsaj 4 ure.
Najprej otroka sleci samo v bodi brez rokavov in ga odkrij, tako vročina tudi precej pade. To je meni najboljši način možen in ga priporočajo in prakticirajo tudi v ljubljanski pediatrični bolnici. Če to ne pomaga, mu zavij nogice pri gležnjih in stopala v mokro brisačo. Lahko daš v vodo tudi malo kisa. Če te zelo skrbi, ga daj v normalno toplo vodo igrat, potem pa temperaturo vode znižuj. Če boš uporabila sirup ali svečke, je najboljši način, da daš enkrat ene sorte sirup, drugič druge. Če daš npr. enkrat paracetamol, pa ne prime, mu daš drugič voltaren (ta skoraj zanesljivo prime, je zelo močen), pa spet paracetamol, pa potem npr,. naprosin....Predvsem pa se ne sekiraj preveč, ker so visoke vročine pri otrocih normalen pojav. Vročina je otrokov zaveznik, pomaga pri boju proti virusom, zato jo zbijaj samo toliko, da otrok ni pregret.

(odgovor članu ma3ca)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Prosim za hitre odgovore
8.8.2005 21:12:10   
Gina
Voltaren 14. ,mesečni punčki ne vem, če smeš dati cel! A si pogledala na navodila. Naš je star 14. mesecev, pa ima 12 kg, pa je rekla zdravnica, da lahko samo pol in to ne takoj po paracetamolu! Ne lomi ga drugič s tem, narediš več škode, kot koristi, če pretiravaš z dozami.

(odgovor članu ma3ca)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Prosim za hitre odgovore
8.8.2005 21:18:45   
Anonimen
Po kolikem času pravite, da prime Calpol? Enim šele po eni uri? Daleron prime Tiborju hitro, najpozneje čez kakih 15 minut, se mi zdi.
Sicer bi pa jaz tudi raje malo predozirala, kot pa da bi čakala, da vročina še narašča. Se mi zdi to bolj nevarno. Če še po svečki ne bi padla, potem pa v banjo. Jaz včasih tudi zdravilo dam prej, kot bi morla, če se mi zdi to nujno potrebno.

(odgovor članu ma3ca)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   Prosim za hitre odgovore
8.8.2005 21:51:20   
Gina
Joj, joj, dekleta...pravzaprav se pri visoki vročini ponavadi, sploh pri tej starosti, bojimo najbolj vročinskih krčev. Do njih najpogosteje pride takoj, ko otrok dobi visoko vročino, saj vročinske krče povzroča zelo hiter poskok temperature, čemur otrokov živčni sistem ne sledi, če poenostavljeno rečem, in se odzove, kot pač se in česar ne maramo. Ko otrok enkrat ima že tako visoko vročino, krčev ne bo več dobil. če pa vročino preveč znižaš, pade spet v isto nevarnost, da se mu vročina nenadoma dvigne za preveč, temperaturni preskok je za otrokove možgane prevelik, da bi mu tako hitro sledil, ravno tega pa nočemo. če ima otrok tem. stalno tam nekje med 38 in 39 ali malo več, je v praksi možnost napada zanemarljiva, poleg tega se otrokovo telo pri tej tem. boljše bori, kot če vročine sploh nima, oz. je 37.

Poleg tega predoziranje takih zdravil, kot je voltaren, povzroča lahko krvavitve v prebavilih, slabost, monje dihanja, odpoved ledvic....da ne naštevam naprej....sicer to res ni pogosto, pa vendarle.... Voltarena lahko dobi otrok max 2mg/kg/dan, razdeljeno na 2-3 odmerke.
Z eno svečko seveda doza ni prekoračena, vendar je jaz že ne bi dala manj kot eno uro po žlici kalpola.

Sori, kar se teh stvari tiče, se pa meni zdi neodgovorno otroka s kemijo filat, ko pravzaprav sploh ni ne vem kako ogrožen, mu v bistvu svečka prej škodi kot pomaga. Druga stvar bi bila, če bi v družini imeli vročinske krče. potem bi bila panika upravičena, pa še takrat ne vem, če ne bi jaz vseeno počakala par urc, da gre učinek prvega zdravila mimo in medtem raje otroka hladila.

V praksi pa otroke oblečemo, pokrijemo in filamo s svečkami. Hmm.. Otroke raje odkrijte in slecite, pa bo prec boljše. Preverjeno pomaga.

(odgovor članu ma3ca)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Prosim za hitre odgovore
8.8.2005 22:04:18   
Anonimen
Jaz seveda govorim o tem, če vročina narašča, ko je čez 40. Takrat raje predoziram, kot da čakam, če bo še naraščala. O Voltarenu pa nimam pojma, ker ga nikoli nismo imeli.

(odgovor članu ma3ca)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   Prosim za hitre odgovore
8.8.2005 22:13:00   
corfu
Se strinjam z Gino.

(odgovor članu ma3ca)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Prosim za hitre odgovore
8.8.2005 23:20:07   
mamči
Moj malček je nagnjen k vročinskim krčem, ki poteka pribl. tako, kot je opisala Gina. Naša edina terapija je svečka voltaren 12.5 mg ponavad zvečer, ohladitev telesa z rahlim oblačilom, obkladki in kopeli mu ponavadi ne odgovarjajo, paše pa mu hlajenje z kakšno knjigico- kot z pahljačo- ker mu vročina vedno vdari v glavo. Po sirupu bi jaz počakala cca.2-3 ure in vmes probala z obkladki, kopeljo, če otroku to paše, pa rahlo ga obleči, daj ležat v hladen prostor in poskrbi, da se čim manj napreza, joče. Drugač pa vam povem, da smo ob napadih visoke vročine imeli pri nas že prave drame, pa ful naporne preiskave itd.-se s tem res ni za šalit!!!! Navodila naše pediatrinje so, da damo svečko v trenutku, ko se začne vročina (PONAVADI ZVEČER) višat, ker če zamudiš pravi trenutek, so pa pol res pravi cirkusi. Čim boljše poskrbi za tvojega :duda: L.P.

(odgovor članu ma3ca)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Prosim za hitre odgovore
8.8.2005 23:29:14   
Gina
Mamči, jaz se popolnoma strinjam s tem, da je vročina, kadar je otrok podvržen vročinskim krčem, ful obupna zadeva in jaz bi bila sigurno panična in to na kvadrat. Zelo si želim, da jih naš mali ne bi imel.

Vendar obstaja cela množica otrok, ki pa temu niso podvrženi. Tem otrokom vročina ne škoduje. Moj ta velik je imel in še ima, kadar zboli, vedno vročino 40. Pri 39 me še skrbi nič ne, ker vem, da je zanj to normalno. Deklica nima nikoli tako visoke vročine. otroci so različni. Kar je za nekoga čisto ok, je za drugega obupno nenormalno visoko. Vsaka mama pa svojega otroka najbolje pozna in ve, kako reagirat. Vendar še vedno trdim, da kadar otrok ni podvržen vročinskim krčem, tako paniko zganjat nima smisla.

(odgovor članu ma3ca)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Prosim za hitre odgovore
8.8.2005 23:35:30   
mamči
Ja pa te npr. ni strah, ko je vročina okoli 40, da lahko to pusti posledice npr. na ledvicah itd.Res je ,da so otroci ful različni, pa da ni treba kar takoj prvi dan zniževat vročine- ampak 40 vročine- sem medicinka, tak da nisem neki panik, pa mam izkušnje in znam hitro odreagirat... samo teh 40 pa ne znam definirat ?:zmeden2:

(odgovor članu ma3ca)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Prosim za hitre odgovore
9.8.2005 12:26:59   
Gina
Mamči, jaz nisem rekla, da ni treba zniževat, nasprotno, seveda je treba. Vendar kaj naj naredim, če je moj otrok take sorte, da ima takoj 40? Naj mu zbijam na silo, s prekomernimi odmerki voltarena na 37 in čez eno uro bo imel spet 40, pa ponovim to vsako uro ali kaj? Se ti ne zdi to biolj nevarno, kot vročina 40 za ledvica? Poleg tega domača zdravila, kot je slačenje, kopanje, kisovi obkladki, mnogo bolje zaležejo. In če si medicinke, potem dobro veš, da če spraviš iz 40 na 39, da je to že zelo veliko in celo super. Ljudje pa mislijo, da je treba zbiti na nulo. To ne drži, če si medicinka jim jasno to povej, da jim bo jasno, ker živijo v zmoti!! Nekateri otroci pa tudi ne čutijo vročine kot nekaj groznega. Jaz nikoli nimam vročine samo 37 in pri 38 sem še čisto ok. Moja fanta pri 39 izgledata še čisto živahna, medtem ko punčka pri tej vročini leži in ne more nič. Resnično ne reagirajo na vročino vsi otroci enako.

Vem pa eno resnico, če imaš otroka z vročinskimi krči, ne moreš primerjat tvoje situacije s situacijo otroka, ki tega nima. Še enkrat, jaz bi bila sigurno histerična in bi zbijala že pred 38, če bi mali to imel, ker posledice pri krčih so pa vendarle lahko hujše kot od predoziranega voltarena.

Sicer pa imaš prav, naj dela vsak po svoje. Zaradi mene naj zdravniki še kar naprej predpisujejo množice antibiotikov v tri dni, zaradi neseznanjenosti in nepoučenosti širše javnosti o modernih boleznih, pa ljudje naj zbijajo tem. pri 37, z ne vem kakšnimi dozami. V končni fazi to ni moja stvar. In včasih mi je žal, da sploh kaj zinem. Lep dan!

(odgovor članu ma3ca)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kako se živi brez mame? Težko. A nekateri ...
Kako živeti brez srca, pod katerim ste dihali in rasli, preden je svet postal nepredvidljiv.




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?