Gina -> Prosim za hitre odgovore (8.8.2005 21:51:20)
|
Joj, joj, dekleta...pravzaprav se pri visoki vročini ponavadi, sploh pri tej starosti, bojimo najbolj vročinskih krčev. Do njih najpogosteje pride takoj, ko otrok dobi visoko vročino, saj vročinske krče povzroča zelo hiter poskok temperature, čemur otrokov živčni sistem ne sledi, če poenostavljeno rečem, in se odzove, kot pač se in česar ne maramo. Ko otrok enkrat ima že tako visoko vročino, krčev ne bo več dobil. če pa vročino preveč znižaš, pade spet v isto nevarnost, da se mu vročina nenadoma dvigne za preveč, temperaturni preskok je za otrokove možgane prevelik, da bi mu tako hitro sledil, ravno tega pa nočemo. če ima otrok tem. stalno tam nekje med 38 in 39 ali malo več, je v praksi možnost napada zanemarljiva, poleg tega se otrokovo telo pri tej tem. boljše bori, kot če vročine sploh nima, oz. je 37. Poleg tega predoziranje takih zdravil, kot je voltaren, povzroča lahko krvavitve v prebavilih, slabost, monje dihanja, odpoved ledvic....da ne naštevam naprej....sicer to res ni pogosto, pa vendarle.... Voltarena lahko dobi otrok max 2mg/kg/dan, razdeljeno na 2-3 odmerke. Z eno svečko seveda doza ni prekoračena, vendar je jaz že ne bi dala manj kot eno uro po žlici kalpola. Sori, kar se teh stvari tiče, se pa meni zdi neodgovorno otroka s kemijo filat, ko pravzaprav sploh ni ne vem kako ogrožen, mu v bistvu svečka prej škodi kot pomaga. Druga stvar bi bila, če bi v družini imeli vročinske krče. potem bi bila panika upravičena, pa še takrat ne vem, če ne bi jaz vseeno počakala par urc, da gre učinek prvega zdravila mimo in medtem raje otroka hladila. V praksi pa otroke oblečemo, pokrijemo in filamo s svečkami. Hmm.. Otroke raje odkrijte in slecite, pa bo prec boljše. Preverjeno pomaga.
|
|
|
|