|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sardinija
5.1.2011 12:36:51   
livia
Za letos planiramo kampiranje na Sardiniji - septembra. Malo sem pobrskala za rezervacijo trajekta in imam nekaj vprašanj:

Trajekt bi rezervirali Livorno-Olbia. Šli bi nočno varianto in vzeli kabino. A je boljše iti z Mobyjem ali Sardinia Ferries? Kakšno kabino vzeti za 4 člansko družino z dvema majhnima otrokoma? S 4 posteljami (predvidevam, da gre za dva pograda), ali raje dve kabini z dvema posteljama?
Ima kdo izkušnje z montažo varovalne ograjice na posteljo za otroka? Je sploh možno ali so postelje preozke? Jaz se bojim, da bi mi iz postelje dol padle.
Če probam zdaj rezervirat mi za povratno karto izpiše ceno cca. 600€. A ni to malo dost? Se splača še počakat na kak Jackpot, a?

Ali je v kampih topla voda na žetone?
Ali se da v kampih kuhati na elektriko?

Kaj je must see? Imamo dva otroka stara 3 in 5 let. Smo bolj mahnjeni na naravne lepote, kot na cerkve in muzeje.

Vsakih izčrpnih informacij bom zelo vesela.

< Sporočilo je popravil Flavia RR -- 6.1.2011 8:41:05 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: SARDINIJA
5.1.2011 13:44:54   
viv_
Za začetek nehaj komplicirat! Mi smo šli s 4 leta in 10 mesecev starim otrokom, vzeli smo eno dvoposteljno kabino, tamalidve sta bili na eni postelji, jaz na drugi, mož pa na armafleksu na tleh. Tudi kot gledam bo najmlajši otrok takrat star 3,5 let in ga ne bo pobralo, če slučajno pade iz postelje na tla - ni neke hude višine.

Ne vem kako ti je uspelo naračunat 600€. Mi smo dali in za Sardinijo in za Korziko okrog 150€, s tem da smo plačali še dodatno višino za avto in vedno v visoki sezoni.

Sardiniaferries ima te dvoposteljne kabine po 25€. Mi smo šli ponavadi z njimi.

Kar se tiče kampov jih je veliko,... ponekod je na žetone, ponekod ni na žetone, ponekod je na elektronsko kodo... odvisno od kampa do kampa. Po pripovedovanju drugih jim je z električnimi kuhalniki metalo ven varovalke.

Narava je ful lepa... Costa smeralda, S Obala... mal poglej stare poste o tem se je že precej pisalo...

Meni osebno najlepša stvar na Sardiniji je Costa Verde.

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.1.2011 14:26:01   
okaidi
Za kabine ne vem, ker sva šla z možem na Sardinijo takrat še brez otrok. Potovala sva podnevi s Sardinia Ferries in uživala na sončku v ležalnikih, s pogledom na morje user posted image . Trajekt ni bil hud strošek, se pa splača pogledati za ugodnejše variante, ker so velike razlike v cenah.

Režim tople vode v kampih je čisto odvisen od posameznega kampa, ni pravila.

Za ogledovanje naravnih lepot je Sardinija krasen otok. V primerjavi z drugimi deli Italije je redkeje poseljena in neokrnjene narave je na pretek. Celoten otok je lep, ne samo obala (plaže so sicer krasne), tudi notranjost je zanimiva.

Kar se pa tiče must see - Sardinija najbolj slovi po arheološki zapuščini - otok je posejan z na tisoče let starimi nuragi (nekakšne stolpičaste kamnite utrdbe). Pa s še starejšimi kamnitimi skulpturami in grobnicami. Sardinija je tudi izjemno zanimiva za tiste, ki jih zanimita tradicija, stari običaji, krajevni dialekti, ipd. (sploh mesto v osrčju Sardinije, Nuoro).

Tudi, če vas vse to ne zanima, kakšnega nuraga zagotovo ne boste zgrešili user posted image . Kakšnega večjega, bolj kompleksnega in ohranjenega se vsekakor splača pogledati user posted image .

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.1.2011 14:51:28   
livia
VivRR, a potem na trajektu niso neki orto ozke postelje širine 70 cm ali manj?
Se pravi je varianta tudi dvoposteljna, pa dam tamali spat na tla na armafleks.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.1.2011 20:32:46   
viv_
S temi kabinami je bilo tako... Mi smo šli uno varianto, ob 8 zjutraj na trajekt, da smo ponoči vozili in sta spali v avtu. Tako da smo si potem v kabino nesli hladilno torbo in smo bili mal notr, mal pa na palubi in v igralnici. Je kar minilo. Pa celo imeli smo kabino z oknom.

Za nazaj smo pa tudi planirali tako, da gremo sredi dneva na trajekt, pridemo zvečer v Livorno in potem tamalidve med vožnjo spita, midva pa v miru odpeljeva do doma. Ampak so nam ukinili popoldanski trajekt, bojda zaradi tehnične okvare, čeprav mislim da zato, ker nas je bilo premalo. Vračali smo se 18 septembra in v vrsti za trajekt smo se nabrali samo ene 3 avti. No, prestavili so nas na večerni trajekt in v zameno smo dobili dve luksuzni kabini user posted image
Za na Korziko in nazaj smo pa prišli do obične podpalubne kabine.

Ma postelje prav široke niso, pomoje so res tam 70 - 80 cm, pa prej 70 kot 80. Ampak saj pravim, mali dve sta bili na eni postelji, ena noge gor, ena noge dol. Daš manjšega k zidu pa je. Ne more past dol. Jaz sem bila na drugi postelji, mož pa na armafleksu na tleh. Postelja ni zakonska, sta 2 vsaka posebej.  Ampak smo spali samo kakšno dobro urico, kolikor smo bili utrujeni od nočne vožnje.

Je pa fajn, da lahko otroke mal spustiš z oči, pa lahko se kaj igrajo, hrano in pijačo imaš s seboj, pa imaš svoj wc.

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.1.2011 11:21:30   
livia
Grrr,

< Sporočilo je popravil livia -- 10.1.2011 11:35:58 >

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ideje za igre v gozdu
Otrok lahko v gozdu teče, skače, preskakuje, pleza, čofota, se igra z blatom in peskom, se drsa in sanka, raziskuje in o...
Savnanje v nosečnosti: da ali ne?
Ali lahko nosečnica obiskuje savno? Ali je savnanje nevarno zanjo ali za plod? Odgovoril nam je mag. Stanko Pušenjak, dr...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?