Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Tifol pri vegetarijankah? 2.1.2011 11:11:55
|
|
|
|
Pajama
|
Bom še na tem forumu poskusila: Kupila sem Tifol tabletke in najprej prebrala priložena navodila za uporabo, kjer med drugim piše, da vegetarijanke (v primeru pomanjkanja vitamina B12) naj ne bi jemale omenjenih tabletk. Presenečena sem, ker sem se pri osebni zrdravnici pozanimala, ali bi si kot vegetarijanka morala še pred željeno nosečnostjo pregledati kri, pa je le ta odgovorila, da ni potrebe. Vegetarijanka sem že več kot deset let in v vseh teh letih še nisem imela priložnosti izvedeti, kako je z mojo krvno sliko. Sedaj sem zmedena, ker ne vem, ali sem morda slabokrvna, oz. ali lahko jemljem Tifol tabletke? Če ima kdo več znanja ali izkušenj s tega področja bi bila zelo hvaležna za odgovor.
|
|
|
|
RE: Tifol pri vegetarijankah? 2.1.2011 11:17:59
|
|
|
|
Putka
|
Sicer nisem strokovnjakinja, ampak če pametno ješ, potem najbrž nimaš težav z vitaminom B12. Jemlješ kakšne dodatke? Po 10ih letih bi se pa ja kaj pznalo. Če si sicer zdrava, se ne obremenjuj.. Sicer pa malo bolj pritisni na osebno dr, tista krvna slika ni tak strošek, drugače greš še vedno lahko samoplačniško.
|
|
|
|
RE: Tifol pri vegetarijankah? 2.1.2011 13:55:11
|
|
|
|
Pajama
|
Hvala za nasvet. Ne jem nikakršnih dodatkov in tudi počutim se normalno. Imam pa navado, da vedno preberem navodila za uporabo in se jih, če se le da, držim. Vsa ta leta nisem imela večjih problemov z zdravjem, zdaj pa, ko sva se odločila za prvega otroka imam pa en kup vprašanj in dvomov - še posebej zato, ker sem vegetarijanka in ker se mnenja takooo zelo razlikujejo. Bi bilo verjetno res najbolje, da bi si dala pregledati kri kar samoplačniško. Moram pa zdaj počakati, ker mi zamuja. Pol meseca nazaj sem namreč postavila enako vprašanje na eni drugi internetni strani, a nisem dobila konkretnega odgovora. Vmes pa sva že poskušala in upam, da se nisva prenaglila...
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 2.1.2011 14:52:44
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Tifol pri vegetarijankah? 2.1.2011 15:26:34
|
|
|
|
khurde
|
pomanjkanje vitamina b12 je bolj značilno za vegane kot vegetarijance, ker so njegov vir (tudi) mleko in mlečni izdelki, zelenjava pa naj ga ne bi vsebovala. in ta slabokrvnost zaradi pomanjkanja tega vitamina ni tista klasična slabokrvnost. fora folne kisline je pa ravno v tem, da lahko prikrije to drugo slabokrvnost (megaloblastna anemija) in se iz krvne slike ne vidi, da gre za pomanjkanje b12. point... če ješ mleko in mlečne izdelke, ne bi smelo bit problemov in lahko jemlješ tifol.
< Sporočilo je popravil khurde -- 2.1.2011 15:31:58 >
|
|
RE: Tifol pri vegetarijankah? 2.1.2011 20:22:37
|
|
|
|
Pajama
|
Hvala, hvala, hvala za nasvete - superca ste!!! Sedaj sem po jedi vendarle vzela tole tableto in jih bom do nadaljnega tudi jemala. V primeru, da se je že prijelo (oz. če se bo) pa upam, da mi bodo pri gin. znali svetovati kako naprej. Jao tako sem vznemirjena in komaj čakam...
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Patris Health®: Podpora za bodoče staršePatris Health® podpira pare pri prizadevanjih za zanositev s Paketom za plodnost, ki vključuje hitri krvni test nosečnos...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.