|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Alergija na KML
30.12.2010 20:23:43   
natasarobi
Pozdrav!

Sin im 5m in zadnjih 14 dni ima okoli vratu, na bradici rdeče fleke in zraven malo rdečih pikic. Slini se močno že 2 meseca, tako, da ga moramo skoz brisat, saj slinčka ne prenese in ga kar trga dol, tako, da še bolj okoli vratu zateguje.

Bili smo pri p. ki je rekla,da zdravila ni, da pač naj poiskusimo marsikaj, mogoče bomo kaj našli kar bo pomagalo (na to temo sem že odprla en post). Edino kar nam lahko da je mazilo proti glivicam user posted image  Ni rekla, da so pa glivice. Dobili smo eno kremo, ki pa se je ne sme prepogosto uporabiti. Ko sem na MON-u spraševala pediatrinjo, kaj bi lahko bilo mi ni dala točnega odgovora, lahko bi bila alergija na KML.
 
Sedaj me pa zanima sploh od tistih, ki so imele dieto: kakšni so bili znaki pri otrocih, ki so imeli alergijo na KML? Po eni strani ne morem verjeti, da bi imel alergijo, ker jem mlečne izdelke skoz (če bom na dieti ne bom več jedla nič), problem je nastal z velikim slinjenjem. Rdečica je pa samo na zgoraj omenjenem mestu, nikjer drugje po telesu ni flekov, mali lepo napreduje in je dobrovoljen otrok. Kremo, ki smo jo dobili daje sledeče rezultate: ko namažem rdečico v roku nekaj ur izgine ali se pa zelo omili,potem je dan dva dobro, potem pa zopet jovo na novo, včasih močneje včasih manj, a zgine ne popolnoma.

hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Alergija na KML
31.12.2010 23:01:44   
beba1912
A si mogoče dobila Garamycin mazilo?

Moja hčerka je imela na vratu dolgo časa rdečo liso, kar precej veliko. Na mon-nu mi je tudi odgovorila, da bi bila lahko alergija na mleko, čeprav meni se ni zdelo, ker je takrat že dolgo jedla kašice z alpskim mlekom, to pa se ji je pojavilo dosti kasneje in mi ni bilo logično, da že takoj ni dobila kao reakcije na mleko. Patronažna mi je dala Canesten, da naj bi bilo glivično vnetje, ampak ni nič pomagalo. Problem je pri nas nastal, ker si je praskala in ko se je spraskala do krvi, sem jo peljala k pediatrinji, kjer sem dobila to mazilo. Šele po tem je bilo bolje. Razlaga pediatrinje je bila, da je to zato, ker je pri njej ta predel vratu bolj izpostavljen npr. če jo oblačila drgnejo pa ko se slini (čeprav slinila se ni nikoli skoraj nič), pa še poletje je bilo in zato se je potem vnelo. Pa še malo bolj zalit vrat je imela, da koža v bistvu ni dihala. Je pa zdaj precej bolje, vsake toliko časa ji še namažem, če se slučajno praska, ampak to mogoče 3krat na mesec. Samo rdečico ima pa še zmeraj skoraj ves čas, sicer komaj vidno, ampak še ni čisto izginila.


Tako da pri nas ni bila alergija, sj če izgine potem ko namažeš, je verjetno ravno zaradi sline.

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Alergija na KML
1.1.2011 18:56:52   
natasarobi
Dobila sem Advantan kremo, ki se je pa naj ne bi preveč uporabljalo - tanjša kožo. Kot sem zgoraj navedla - na monu mi je rekla, da naj bi bila alergija, P. mi je pa še glivice omenjala - ni pa rekla,da so. Ko namažem s kremo, čez noč skoraj vse izgine, nato se pa čez dan dva spet pojavi. Mali se ful slini, da ga problečemo tudi do 4, če ne še več. 

A to kremo, ki si jo dobila ti, a se dobi brez recepta?

(odgovor članu beba1912)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Alergija na KML
1.1.2011 21:30:08   
beba1912
Men je recept napisala pediatrinja, je pa za plačat.
Tko kot tebi je meni pediatrinja rekla, da ne morem nič kaj dosti nardit proti temu. Razen, da naj počakam, da bo tamali zrastel vratuser posted image ker potem se ji koža ne bo več drgnila in bo manj možnosti, da se vname. No, pri nas se je stanje popravilo zaradi tega mazila, bolje je bilo pa že s koncem poletja, ker se ni več toliko potila.

Jest mislim, da tvoj sin nima alergije, že zaradi tega, ker praviš, da ves čas ješ mlečne izdelke in zaradi tega, ker se je to začelo pojavljati sočasno s slinjenjem.

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Alergija na KML
1.1.2011 21:48:31   
nincy29
natasarobi čisto možno je da se otroku alergije pojavi kasneje.nam se je komaj po 6. mesecu in to po 3 cepljenju.malemu so zaenkrat ugotovili alergijo na jajca in arašide,jajce sem jedla že od začetka in ni imel nobenih problemov(dojim),po 6. mesecu pa kot bi odrezal čez noč po celem telesu se je začel atopijski dermatits.jajca sem izločila iz jedilnika ampak je prejšni dan se pojavilo tako hudo da sem mislila da se mi bo mali celi spraskav ker ga je tako srbelo.zato je čisto možno.

(odgovor članu beba1912)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Alergija na KML
1.1.2011 22:14:21   
naja78
oj.
ja alergija se lahko pojavi kadarkoli.v tej starosti je al.na mleko,jajca največji krivec.pač izključiš vse to in ugotavljaš,rezultat je viden po kakih 4 tednih,če je boljše.moraš bit kar vztrajan.saj ni huda dieta,imaš ogromno na izbiro,le brat moraš.od čokolad,paštet,pršutov,kruhov,večinoma vsi makaroni,ful dobri biskviti,napolitanke,sadje,zelenjava,ma ni da ni.skratka bolj zdravo živiš-user posted image

krema je nem pomagal_30% aqua prons v eucerolu,in včasih ko je hudo elocom čist na tanko.
kopanje v hrastovem lubju,nič žajf,recimo samo rokice, intimni predel,prašek dash je baje malo alergen,samo to itak nima veze,sem pa jaz na začetku gedala na vse,pa sedaj vidim da ni vredno tako pretiravanje.p dieta,nimaš kaj.

(odgovor članu nincy29)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Alergija na KML
1.1.2011 22:20:57   
nincy29
IZVIRNO SPOROČILO: naja78

večinoma vsi makaroni



barilla v modri embalaži ne vsebuje jajc user posted image

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Alergija na KML
2.1.2011 19:36:49   
natasarobi
Včeraj dopoldan je bil še malo rdeč - po advantan kremi, namazala z bepanthenom in danes ima na levi strani samo še nežno rdeč flekec ter na desni v gubici malo rdečine.

Očitno gre  zadeva nazaj, vendar ne bom preveč navdušena, da ne bo jutri trikrat slabše. Pri mlečnih izdelkih se držim nazaj, na monu sem malo pogledala kaj lahko ješ, določeni hrani, ki naj bi bila alergena se itak izogibam oz.jih sploh ne jem (čokolada, arašidi, lešniki, orehi, razne salame, potice, ...).

(odgovor članu nincy29)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Alergija na KML
2.1.2011 22:04:38   
naja78
kuhan pršut od mipa,suh tudi,poli salama oz neža,malo moraš probat če sojo prenaša,če je kaka mala salamca ni panike,krompir na 100 načinov,tudi pico samo brez sira,teso naj bi bil brez jajc,malo preveri,pašteta kodila,100 posto ni mesa,naš 9 mesečnik še vedno ima sum pa jo uživa,čips od pate,bobi palčke firma bobi,...napolitanke manerr diat,...ful je stvari.
itak pa skozi mleko prehaja mala količina mleka ki ga mamica poje zato kaj drastičnega ne pričakuj,razen pikic in flekov.itak boš čez par mesecev morala probavat če je že ok,ker na pediat.ne prideš nikamor.

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Katero ime?
mel79



Jakob (28%)

Jaka (25%)

Aljaž (33%)

Sebastjan (14%)


Število vseh glasov: 679

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!