Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
čaj za nosečnice - novička 6.8.2005 20:44:51
|
|
|
|
cmokec
|
pozdravček. V sredo sem pri svojem G. dobila tisti samoplačniški recept za Ursi čaj. Pomagal naj bi mi pri odpravo bakterij, ki so jih našli v urinu. Šla sem v lekarno, kjer me je predstojnica debelo pogledala in opomnila, da ta čaj ni za nosečnice. To sem ji potrdila, saj enako piše tudi v navodilih tega čaja. Ampak, če ti to predpiše G.? Kot nadomestilo mi je dala posebno mešanico čaja za sečila posebej za nosečnice, ki jih kot svoj izdelek delajo Gorenjske lekarne. V opisu piše, da lajša in odpravlja blage oblike vnetij sečil un odvaja vodo. Pa še povedala je, da bo klicala G., naj Ursi čaja ne predpisuje več, ker je za nosečnice prepovedan. Tega ne pišem kot reklamo, ampak kot opozorilo in dober nasvet. Cene ne vem, ker sem račun že vrgla preč.
|
|
|
|
čaj za nosečnice - novička 6.8.2005 21:38:41
|
|
|
|
Seven*
|
Ja to ti je lekarnaka povedala prav. Ursi caj vsebuje gornikove liste, ki vplivajo na gladke misice. Lahko sprozijo predcasni porod (maternica so tud gladke misice).. Precej neumno res.
|
|
|
|
čaj za nosečnice - novička 6.8.2005 21:40:28
|
|
|
|
anajmad
|
Kaj se ta čaj dobi samo pri vam in če lahko zaupaš,kako se pravilno imenuje. Hvala za odgovor. en lp:morje:D.
|
|
|
|
čaj za nosečnice - novička 6.8.2005 21:40:54
|
|
|
|
Anonimen
|
To pa je potem res čudno. Ampak bi bilo pa potem mogoče dobro, če bi Cipresa to vedela.
|
|
|
|
čaj za nosečnice - novička 6.8.2005 21:46:48
|
|
|
|
Seven*
|
Imenuje se Ursi caj. Imas pa tudi caje za mehur, ki vsebujejo Ursi folium. To je liste gornika.. Previdnost pri VSEH cajih za mehur!!! Raje ne pit.
|
|
|
|
čaj za nosečnice - novička 6.8.2005 21:54:55
|
|
|
|
lijalija
|
JAz sem tudi imela bakterije na vodi in sem pila ursi čaj in jemala antibiotik. To mi je predpisala G. To je bilo nekje v 8 tednu nosečnosti. Nič ni bilo narobe. Je pa res, da sem si ga skuhala v blagi obliki. Pila približno en teden 2-3 skodelice. :) :ups:
|
|
|
|
čaj za nosečnice - novička 6.8.2005 22:26:00
|
|
|
|
cmokec
|
Ja, sej v tem je vic, da G. Ursi čaj predpisujejo, v navodilih ga pa odsvetujejo nosečnicam. Jaz sem ga v nosečnosti že enkrat pila, sedaj so me pa opozorili na tega. Kar se tiče nove čajne mešanice bom kar prepisala. Imenuje se Čaj za sečila za nosečnice od Gorenjskih lekarn, Kranj. Menda so edini v SLO, saj tako je bilo rečeno. 100 g čaja vsebuje: 40 g zeli zlate rozge 20 g korenine regrata 20 g korenine mladega gladeža 20 g listov poprove mete. To je vse, brez gornika. Zel zlate rozge vsebuje učinkovine, ki delujejo protivnetno, blago pomirjajo krče in povečujejo izločanje seča. Tudi druge sestavine čajne mešanice povečujejo količino izločanega seča in tako izpirajo sečne poti. Čaj priporočamo nosečnicam pri izpiranju sečnih poti pri blagih vnetjih sečil. Sem šla na njihovo stran gledat, pa o Ursi čaju so podatki (čaj za sečila), medtem ko je ta čaj za nosečnice samo na listi čajev brez dodatnih podatkov. Če bo katera želela čaj in do njega ne bo mogla prit, naj mi piše, pa ji ga pošljem po pošti, ker mislim, da se dobi samo na Gorenjskem.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kateri so prvi znaki začetka poroda?Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?