cmokec -> čaj za nosečnice - novička (6.8.2005 22:26:00)
|
Ja, sej v tem je vic, da G. Ursi čaj predpisujejo, v navodilih ga pa odsvetujejo nosečnicam. Jaz sem ga v nosečnosti že enkrat pila, sedaj so me pa opozorili na tega. Kar se tiče nove čajne mešanice bom kar prepisala. Imenuje se Čaj za sečila za nosečnice od Gorenjskih lekarn, Kranj. Menda so edini v SLO, saj tako je bilo rečeno. 100 g čaja vsebuje: 40 g zeli zlate rozge 20 g korenine regrata 20 g korenine mladega gladeža 20 g listov poprove mete. To je vse, brez gornika. Zel zlate rozge vsebuje učinkovine, ki delujejo protivnetno, blago pomirjajo krče in povečujejo izločanje seča. Tudi druge sestavine čajne mešanice povečujejo količino izločanega seča in tako izpirajo sečne poti. Čaj priporočamo nosečnicam pri izpiranju sečnih poti pri blagih vnetjih sečil. Sem šla na njihovo stran gledat, pa o Ursi čaju so podatki (čaj za sečila), medtem ko je ta čaj za nosečnice samo na listi čajev brez dodatnih podatkov. Če bo katera želela čaj in do njega ne bo mogla prit, naj mi piše, pa ji ga pošljem po pošti, ker mislim, da se dobi samo na Gorenjskem.
|
|
|
|