Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Ali katera ni jemala folne 30.11.2010 7:12:39
|
|
|
|
Tašana
|
Sem v drugič noseča in sem tabletke folne kisline zamenjala za sirup, ki vsebuje podobno vrednost priporočenega dnevnega vnosa. Tako sem se odločila, ker mi je bilo pri prvi nosečnosti po Tifolu izredno slabo in ne mislim iti še enkrat čez iste težave. Razmišljala sem tudi o dejanski absorbciji anorganske folne kisline ... ali telo sploh lahko absorbira tolikšno količino folne, ki je "umetna"? Kajti vemo, da pri anorganski obliki železa telo absorbira le manjši delež, večino ga nepredela in gre z blatom iz telesa (zato črno blato). Prvijo, da danes zelenjava in sadje ne vsebuje več zadostno količino mineralov, vitaminov ... zato sama jemljem koncentrat hladno mletih in stiskanih rastlin v obliki sirupa in me prav zanima kakšna bi bila primerjava med absorbcijo te folne in anorganske folne ... Se pač sprašujem Zanima pa me ali je bila tudi kakšna taka, ki folni sploh ni posvečala pozornosti ... mogoče ni vedela prva dva meseca da je noseča itd? Ali je tudi vam po Tifolu še dodatno slabo? Jaz sem prvič vztrajala tri mesece, toliko kolikor je priporočeno, pol pa takoj v koš z njimi
|
|
|
|
RE: Ali katera ni jemala folne 30.11.2010 7:35:13
|
|
|
|
ribica.
|
jaz je v prvi nosečnosti sploh nisem jemala. Bila sem totalno nevedna, moj ginekolog mi pa tudi ni povedal. Si lahko misliš da je bil že konkreten kandidat za penzijo. Z otrokom je bilo vse v najlepšem redu. GInekolog je pa nehal biti moj ginekolog :).
|
|
|
|
RE: Ali katera ni jemala folne 30.11.2010 8:06:33
|
|
|
|
Theia
|
Še recimo deset let nazaj niso nosečnice jedle folne kisline pa ni bila hrana občutno manj osiromašena kot danes in so otroci zdravi. Sama kljub takšnemu razmišljanju jem folno, kot tudi sicer vedno omega3 maščobe. Pač verjamem, da lahko s tem pomagam mojemu organizmu. Mislim, da ni ne eno ne drugo nujno 100 procentno edino pravilno.
|
|
|
|
RE: Ali katera ni jemala folne 30.11.2010 8:18:10
|
|
|
|
butt3rfly
|
ma jst jem folno kislino. si mislim pač, da človek nikol ne ve. je pa res, da hvalabogu nisem imela nikol slabosti zarad tega. če mi dohtar kaj priporoča, bom to tud vzela, dokler se seveda vredi počutim.
|
|
|
|
RE: Ali katera ni jemala folne 30.11.2010 8:31:10
|
|
|
|
Nefretiti
|
Jaz jo jem največ enkrat na teden, pa še to pozabim. Tudi v prvi nosečnosti je nisem jemala redno, pa je moja hči čisto OK. Pa ne zato, da bi mi bilo slabo, ampak tudi zaradi tega, ker mi je moja g. rekla, da nikjer ni raziskav, ki bi potrjevale da folna kislina ne škoduje otroku. Tukaj gre za bombardiranje organizma s folno kislino, že po kmečki logiki pa vemo, da morajo biti vitamini in minerali v ravnovesju. Rajši si šrivošči malo več brokolija, zelenjave. Po moje ti bo telo bolj hvaležno.
|
|
RE: Ali katera ni jemala folne 30.11.2010 8:50:26
|
|
|
|
razglednica
|
NIKOLI NISEM JEMALA FOLNE KISLINE, SEM VEDLA ZA NJO, POVPRAŠALA SEM GINEKOLOGA PA MI JE REKEL KAKO SE BOM ODLOČILA. SEM PA JEDLA VEELIKOOOO SADJA IN ZELENJAVE MA NIKOLI NISEM V ŽIVLJENJU TOLIKO POJEDLA KOT SEM V NOSEČNOST. Z MOJIM JE VSE V REDU NIČ NE MANJKA. ZANIMA ME KAKŠNA JE TO KEMIJA ( SAJ VEM DA JE SADJE ŠPRICANO), AMPAK VSEENO NISEM ZA TABLETKE!!!
|
|
|
|
RE: Ali katera ni jemala folne 30.11.2010 8:51:11
|
|
|
|
bučkabb
|
jaz sem si v prvi nosečnosti kupila Elevit in ga jemala tako tako, zelo velikokrat pozabila, tako da sem ga v prvih treh mesecih pojedla glih eno škatlo, potem pa nič več, sem pa mogla potem v zadnjem tromesečju skoz pit sirup za železo, ker sem imela zelo slabo kri, je bilo pa drgač z nosečnostjo vse OK in tudi rodila sem povsem zdravo delkico aja bilo mi je zelo čudno da mi je raven železa tako padla, glede na to da sem nasploh človek ki obožuje sadje in zelenjavo in tudi med nosečnostjo jo v moji prehrani ni manjkalo. v primerjavo sem si vzela prijateljico, ki pol toliko sadja in zelenjave ne poje kot jaz in ni imela nobenih težav z železom v krvi in ni rabila nobenih dodatkov sedaj mi je gin. takoj na prvem prgledu zabičala da si moram kupiti femibion, pojedla sem ga eno škatlo sedaj sem si nabavila še eno Elevita, pa bom videla če bo z mojo krvjo tokrat kaj boljše
< Sporočilo je popravil bučkabb -- 30.11.2010 8:53:48 >
|
|
|
|
RE: Ali katera ni jemala folne 30.11.2010 8:54:09
|
|
|
|
urška
|
jaz sem prišla prvič h G, ko sem bila noseča 8. tednov. pa sem ga vprašala, če moram jest folno kislino, sploh glede na to, da sem zanosila takoj po porenehanju jemanja KT. pa me je vprašal, če sem jo že kaj jedla in sem rekla da ne. in je rekle, no potem je pa itak vseeno. tako da je potem nisem jedla. in zaekrat je vse ok.
|
|
|
|
RE: Ali katera ni jemala folne 30.11.2010 8:55:39
|
|
|
|
Anonimen
|
3x zanosila in rodila vse zdrave otroke.Nikoli jemala tifola oz. bilo kakšne tabletke ki vsebujejo folno.SEm pa v vseh nosečnostih imel velike želje za solate in sadje
|
|
|
|
RE: Ali katera ni jemala folne 30.11.2010 9:46:40
|
|
|
|
Dadi
|
V prvih dveh nosečnotih nisem jemala folne kisline, otročka oba ok, zdrava. Edino kalcij in magnezij sem jemala. Zdaj v tretji nosečnosti sem pojedla eno škatlico Tifola. Načeloma naj bi bilo vse ok, bom pa videla ko rodim. Jemljem pa tudi zdaj kalcij in magnezij, ker imam ornk krče v nogah. Je pa res da mi je v vseh nosečnostih na začetku ko sploh nisem vedela, da sem noseča pasala Zala Life. In pol sem enkrat čist tko buljila v plastenko in vidim gor napisano da vsebuje folno kislino. Da ne povem, da mi je v vsaki nosečnosti na začetku na polno pasalo sadje in zelenjava. Zdaj v tretji sem pojedla na tone paradižnika in nektarin. Tako, da telo tudi samo poskrbi za določen vnos snovi, zato pa pravijo naj bi nosečnica jedla tisto kar ji paše in kar ji diši, pa čeprav je to burek in kokakola.
|
|
|
|
RE: Ali katera ni jemala folne 30.11.2010 15:16:18
|
|
|
|
deveta
|
Nikoli med nosečnostjo nisem jedla ne folne ne kakega drugega vitaminsko- mineralnega farmacevtskega pripravka. Če si zdrava in imaš razniloko (in zdravo) prehrano, za svojega razvijajočega otročička ne potrebuješ ničesar drugega.
|
|
|
|
RE: Ali katera ni jemala folne 30.11.2010 20:44:15
|
|
|
|
Bonnie_RR
|
Pri prvem nisem nič jemala (sploh nisem za to vedela) in je bilo vse ok, pri drugi sem se pa nekaj trudila (elevit - ful slabo, tifol - kolikor sem se spomnila), nisem pa temu posvečala neke grozne pozornosti, ker drugače kar zdravo in raznoliko jem in je bilo tud vse vredu. Sicer pa že na splošno nisem za neke vitaminske in podobne pripravke in zaenkrat kar dobro shajam brez njih. Otroka sta pa tud oba fajn.
|
|
RE: Ali katera ni jemala folne 30.11.2010 20:47:36
|
|
|
|
m_o_i
|
prvi mesec sem jo, ampak potem sem ugotovila, da povzroca slabosti in sem nehala (oz. tu in tam sem kako tabletko vzela, da sem skatlico do konca porabla). jemala sem pa nek b-kompleks s folno kislino, kupljeno v muellerju(3x ceneje kot tiste folne iz lekarne)
|
| Stran: [1] |
Porokav3sn4Ali bi šla ve dekleta na kolena...oz. ali bi ga ve zaprosile!?da, zakaj pa ne (
26%)
ne, nikoli (
29%)
to je ja vendar moska dolznost (
26%)
ne vem (
20%)
Število vseh glasov: 35Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!