Tašana -> Ali katera ni jemala folne (30.11.2010 7:12:39)
|
Sem v drugič noseča in sem tabletke folne kisline zamenjala za sirup, ki vsebuje podobno vrednost priporočenega dnevnega vnosa. Tako sem se odločila, ker mi je bilo pri prvi nosečnosti po Tifolu izredno slabo in ne mislim iti še enkrat čez iste težave. Razmišljala sem tudi o dejanski absorbciji anorganske folne kisline ... ali telo sploh lahko absorbira tolikšno količino folne, ki je "umetna"? Kajti vemo, da pri anorganski obliki železa telo absorbira le manjši delež, večino ga nepredela in gre z blatom iz telesa (zato črno blato). Prvijo, da danes zelenjava in sadje ne vsebuje več zadostno količino mineralov, vitaminov ... zato sama jemljem koncentrat hladno mletih in stiskanih rastlin v obliki sirupa in me prav zanima kakšna bi bila primerjava med absorbcijo te folne in anorganske folne ... Se pač sprašujem [sm=smiley9.gif] Zanima pa me ali je bila tudi kakšna taka, ki folni sploh ni posvečala pozornosti ... mogoče ni vedela prva dva meseca da je noseča itd? Ali je tudi vam po Tifolu še dodatno slabo? Jaz sem prvič vztrajala tri mesece, toliko kolikor je priporočeno, pol pa takoj v koš z njimi [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|