|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Handling
14.11.2010 20:20:48   
natasarobi
Zanima me kako striktno se držite priporočenega/zahtevanega handliga pri dojenčkih? Ali otroka držite po navodilih starih mam/mam/tet..?

Če se striktno držite handlinga ali potem sorodnikom/prijateljem tudi pokažete kako morajo pravilno držati otroka, čeprav imajo svoje otroke ali pustite da ga držijo kakor ga pač držijo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Handling
14.11.2010 20:39:07   
Lantea
Jaz se pri nobeni nisem in se ne držim tega handlinga...ga tudi ne obvladam. Sem pa pri obeh, ko sem opazila, da roke potiskata nazaj, bila nekaj časa bolj pozorna na to, kako ju držim in na to opozorila tudi ljudi, ki so ju držali.

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.11.2010 21:19:30   
nusi
meni se ne zdi nič narobe če se seznaniš s prijemi, potem jih pa malo z rezervo uporabljaš. Npr. bočni dvig in polaganje sem jaz prakticirala, sedaj že bolj goljufam, ker ima skoraj 6m. Ta mi je tak logičen, ker tudi jaz tako vstajam oz. se vležem. Nošenje v položaju lupinica sem upoštevala, ampak ne čisto, ker če sem ga preveč upognila je zmeraj polil. Sem pa vsem jasno in glasno povedala česa ne dovolim - to je bilo nošenje pokonci ali da bi se ga kaj nazaj upogibalo, ker so že tako prehitro zategnjeni. Pri previjanju ga kotalim levo desno, še vedno ga odlagam na bok, da se nasloni na roko. Položaji nošenja so mi bili kar ok in sem jih izvajala predvsem zato, ker so se meni dopadli user posted image . Sigurno nisem vsega delala prav, ampak če se preveč s tem obremenjuješ postaneš čisto živčen in potem bi najraje otroka samo na tleh pustil ležat user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3
15.11.2010 7:39:54   
Hope2
Z možem sva si pogledala filmček o handlingu, ki je tudi tu nekje na RR. Nosila sva ga v položaju lunice in ob previjanju, nisva prijemala za pete in ga dvigovala v luft, temveč sva to opravila po handlingu. Skušala sva ga nosit izmenično na obeh straneh, čeprav možu ni šla desna stran, se niti nisva tolk sekirala. Dviganje (bočno) in polaganje dojenčka po handlingu nama je bila misija nemogoča, nisva izvajala.
Obiskom nisva težila, če ga niso nosili v položaju lunice, tistih par minut sem bila srečna sprostitve, malemu pa tud ne škodi. . Sem pa opomnila tiste, ki so posedali dojenčka, ga držali pokonci..... oz kokr koli so ga čudno nosili, dvigovali.... Kasneje nisem prenesla, če so ga učili hoje. Na srečo, mali v takih trenutkih ni imel nog in sem samo rekla, da tega pri naši hiši nepočnemo in najbrž zato ne marauser posted image

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.11.2010 9:57:36   
mamsi
Jest sm (in še) vse tri hendlam na vse možne načine, obračam tko in drugač, nosim tko kot me mala skomandira, poležem na previalno na hrbet, ponavadi tudi za nogice privzdignem, ker tako uživa. Jo zvijam levo desno, sploh ne merkam več kot toliko, da mali ni neugodno.

Neposredna povezava do sporočila: 5
15.11.2010 10:50:33   
Katy78
Sem se ga precej striktno držala, sploh od začetka (dvigovanje, odlaganje, previjanje, oblačenje, nošenje), kasneje, ko je bil pa večji in močnejši, pa čedalje manj oz. samo toliko, kolikor mi je še uspelo. user posted image

Od začetka je nekoliko z glavico zategoval nazaj, s handlingom se je pa zelo hitro popravilo.

Obiski - pokazala sem jim, kako se ga pravilno pestuje, ampak večina ga ni zmogla držati prav, jim pa za tistih nekaj 10 minut nisem težila.

Hranjenje - hranil naj bi ga izmenično, enkrat na levi, enkrat na desni roki, ampak meni na desni ni šlo pa tudi pestovanje na desni mi ni šlo, tako da sem ta del prešpricala.

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 15.11.2010 10:51:31 >

(odgovor članu mamsi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.11.2010 14:01:59   
alesha
Pri prvi hčeri sploh nisem vedela kaj je to handling... niso povedali niti v materinski šoli, niti v porodnišnici, niti patronažna sestra. No slednja je nekaj na hitrico pokazala kako naj bi se dojenčka dvigovalo in odlagalo... ni pa povedala zakaj tako in kaj lahko sledi, če se to ne izvaja. Nisem jo upoštevala in pri 6 mesecih smo pristali v razvojni ambulanti z diagnozo ekstenzijski vzorec. Tam so mi pokazali pravilne prijeme, mi razložili zakaj z dojenčkom moramo tako delati, kako ga nositi... v glavnem razložili vse. Z vajo doma se je v 14 dneh stanje izredno izboljšalo.

Pri drugi hčeri sem se vsega tega bolj zavedala in sem jo že od začetka pravilno dvigovala in odlagala, previjala, podirali kupček, oblačenje mi ni šlo glih najbolje, vendar sem se trudila, pestovali smo jo v položaju lunce, v pokončnem položaju smo jo začeli nositi šele pri 5 mesecih,... Ker sem vse to izvajala je bila med prvo in drugo hčero velika razlika. Tamala se je prevalila na bok in potem na trebuh že pri 4 mesecih (z možem nisva mogla verjet, prva je to znala pri 6,5 mesecih), tudi nogo si je dala v usta že pri 4 mesecih (druga pri 5,5 mesecih), nikoli ni protestirala v lupinci ali ležečem položaju (prva hčera je non stop dvigovala rito, kot bi hotela narediti most), ... V glavnem res so razlike in vidim, da to res pomaga in je dobro za otroka.

Če jo je kdo hotel pestovati, sem pokazala kako je pravilno (kaj so si mislili, mi je pa čist vseeno).

Najina lubica LUNA - 28.05.2007
...in še ena lubica PIKA STELA - 2.5.2010

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.11.2010 15:20:29   
divans1
Alesha, kaj je pa bilo narobe, da si morala v razvojno pri 6 mesecih?

(odgovor članu alesha)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.11.2010 15:21:21   
divans1
Pa še to me zanima, ko pišeš za hčero, da je dvigovala rito, to je delala, ko je ležala? A je to kej narobe, če to počne?

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.11.2010 17:36:14   
nusi
divans1 - samo toliko, da se ne boš vstrašila, vsi otroci začnejo, ko ležijo na hrbtu dvigovati rito od tal "spodnašajo rit", ampak to okrog 5 meseca, problem so tisti, ki se že od začetka zategujejo nazaj user posted image

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.11.2010 18:08:50   
nusi
IZVIRNO SPOROČILO: nusi

divans1 - samo toliko, da se ne boš vstrašila, vsi otroci začnejo, ko ležijo na hrbtu dvigovati rito od tal "spodnašajo rit", ampak to okrog 5 meseca, problem so tisti, ki se že od začetka zategujejo nazaj user posted image

no seveda eni že kar prej, da ne bo kakšne panike user posted image

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
15.11.2010 18:43:37   
izgubljena_ovcka
Jaz sem se pri obeh striktno držala handlinga prva dva do tri mesece. Do nekje šestega meseca sem še malo pazila potem pa ne več. Noben ni imel težav z iztegovanjem ali nepravilnimi gibi. Mi pa tudi nihče ni tega nikoli pokazal ali povedal kako zelo je to pomembno, sem se sama malo o tem pozanimala med nosečnostjo.

V porodnišnici, ko sem rodila drugega sina me je sestra vprašala kaj sem po poklicu, če sem mogoče kakšen fizioterapevt? user posted image user posted image

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
15.11.2010 19:26:37   
divans1
neki me še zanima. je plazenje in puzanje isto?

(odgovor članu izgubljena_ovcka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
15.11.2010 19:35:49   
benika
IZVIRNO SPOROČILO: divans1

neki me še zanima. je plazenje in puzanje isto?

Joj, kako me jezik srbiuser posted image Ja, isto je.

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
15.11.2010 20:36:56   
Bonnie_RR
IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Sem se ga precej striktno držala, sploh od začetka (dvigovanje, odlaganje, previjanje, oblačenje, nošenje), kasneje, ko je bil pa večji in močnejši, pa čedalje manj oz. samo toliko, kolikor mi je še uspelo. user posted image

Obiski - pokazala sem jim, kako se ga pravilno pestuje, jim pa za tistih nekaj 10 minut nisem težila.

Nekako tako je z menoj sedaj pri hčerki. Pri sinu za handling sploh nisem vedela, tamala je bila pa nedonošenka, zato so mi ga v v P pokazali in sem se ga kar držala oz. se ga še držim, kolikor gre.

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 15
16.11.2010 9:34:38   
Najaa
Če je otrok zdrav in motorično lepo napreduje, ni treba pretiravat s handlingom. Ne nosiš ga kot vreče krompirja pa je. user posted image
Malo heca, ampak je res. Moja tavečja je bila normalno donošena in smo normalno delali z njo. Tamala pa nedonošena, smo pa upoštevali handling seveda.

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 16
16.11.2010 12:28:29   
alesha
Divans - narobe je bilo to, da se sploh ni mogla obrnit na bok, kaj šele na trebuh. Skos jo je zategovalo nazaj (usločen hrbet). Pa tole z rito, to sem mislila, da je narobe če jo dviga v prvih treh, štirih mesecih, potem ni več panike (tudi moja 6 mesečnica jo zdaj spodnaša). Samo ona je rito dvignila in se oprla na glavo... kr težko jo je bilo gledat. To je delala, ko je ležala. Včasih pa se je tudi zvijala nazaj, ko je bila v naročju.

Vse to se je zgodilo zato, ker sem jo dvigovala pod njenimi rokami. Nisem jo obrnila na bok in dvignila (kot lahko v marsikaterem filmčku o pravilnem handlingu vidiš).

Najina lubica LUNA - 28.05.2007
...in še ena lubica PIKA STELA - 2.5.2010

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
16.11.2010 12:57:51   
divans1
Alesha, hvala za odgovor.

(odgovor članu alesha)
Neposredna povezava do sporočila: 18
16.11.2010 13:04:26   
*miska.mcc*
nisem hendlala. pri nobenem. v bistvu pri prvih dveh sploh še ni "obstajal".

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?